Evil Cherry
New member
שאלות, שאלות...
אז ככה: א. מהירות האור לעולם קבועה. ב. מהירות היא דבר יחסי. כלומר, בכל מערכת ייחוס בה נמדוד האור ינוע יחסית אליה במהירות X. לא ניתן להתייחס למהירות האור בין 2 מערכות ייחוס הנעות במהירות\תאוצה שונה, מכיוון שביחס לכל מערכת בנפרד מהירותו היא אותה מהירות. כלומר- אדם עומד מול פנס, האור מתקרב אליו במהירות X. אדם רץ אל עבר הפנס, מנקודת מבטו של האדם, הוא עדיין עומד ועדיין האור אינו מתקרב אליו יותר מהר, אלא במהירות X. אם ננסה לדבר על שלושת ה"גופים" (האור איננו גוף) במקשה אחת, לא נצליח, מכיוון שאז לגבי אחד הגופים האור ינוע במהירות שונה ממהירות האור. נכון? לא נכון? אם לא נכון, מהו ההסבר הנכון? אם הכתוב למעלה אינו נכון, אין טעם להמשיך לקרוא, רק להעמיד אותי על טעויותי.
כוכב מפיץ אור יושב לו ביקום בפנאן. האור ממנו מגיע לכדור הארץ לאחר זמן t. כדור הארץ מחליט שחלאס, הוא רוצה לקצר את הזמן, ומתחיל לטוס באטרף לכיוון הכוכב מפיץ- האור. למרות זאת, מנקודת מבטו של כדוה"א, האור ממשיך לנוע באותה המהירות לכיוונו, ולכן איננו מקצר את הזמן ולו ברגע קט. אך ידוע לנו שאם כדור הארץ היה קרוב יותר, מן הסתם האור היה מגיע אליו מהר יותר. איפה הבעיה? (אגב, חשבתי על הנושא במושגים שבנוסף לשמירת מהירות האור, כדוה"א קיצר את המרחק, אבל אז הבנתי שבסה"כ שיחקתי עם הגדרת המהירות.) בכלל, קצת מוזר העסק. אני יכול לזרוק כדור בשני שליש מהירות האור לכיוון אחד ואין שום בעיה, אבל ברגע שיזרק כדור באותה מהירות לכיוון השני תיווצר בעיה? אשמח אם תוכלו לענות לי גם על זה.
אז ככה: א. מהירות האור לעולם קבועה. ב. מהירות היא דבר יחסי. כלומר, בכל מערכת ייחוס בה נמדוד האור ינוע יחסית אליה במהירות X. לא ניתן להתייחס למהירות האור בין 2 מערכות ייחוס הנעות במהירות\תאוצה שונה, מכיוון שביחס לכל מערכת בנפרד מהירותו היא אותה מהירות. כלומר- אדם עומד מול פנס, האור מתקרב אליו במהירות X. אדם רץ אל עבר הפנס, מנקודת מבטו של האדם, הוא עדיין עומד ועדיין האור אינו מתקרב אליו יותר מהר, אלא במהירות X. אם ננסה לדבר על שלושת ה"גופים" (האור איננו גוף) במקשה אחת, לא נצליח, מכיוון שאז לגבי אחד הגופים האור ינוע במהירות שונה ממהירות האור. נכון? לא נכון? אם לא נכון, מהו ההסבר הנכון? אם הכתוב למעלה אינו נכון, אין טעם להמשיך לקרוא, רק להעמיד אותי על טעויותי.