שאלות... שאלות....

JustifiedWoos

New member
שאלות... שאלות....

שלום לכולם, יש לי כמה שאלות בנושא העתודה ואשמח אם תוכלו לענות לי עליהן (אפילו אם אינכם יודעים את התשובות לכל השאלות). 1. אני רוצה ללמוד משפטים ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה (שני תארים נפרדים). כשאהיה גדול, אני רוצה להיות עורך דין. האם ניתן במסגרת העתודה ללמוד את שני התארים הללו אך לקבל התחייבות שב6 השנים שבהן אהיה בצבא, אשרת בפרקליטות (ולא בתפקידים המיועדים לבוגרי יחסים בינ"ל), או שהצבא יכול להחליט לשלוח אותי לתפקיד יחסים בינ"ל למרות התואר במשפטים ונגד רצוני?? (זה לא שיש לי משהו נגד יחסים בינ"ל אלא שאת התואר הזה אני אעשה בגלל שאני מתעניין בתחום ולא כי אני רוצה לעבוד במשהו שקשור אליו. אני מעוניין לנצל את 6 השנים בצבא לצבור נסיון כעורך דין ולכן מעוניין לשרת בפרקליטות. האם יש אפשרות כזאת, או שאצטרך לעשות תואר רק במשפטים ואת התואר ביחסים בינ"ל לעשות אחרי השחרור??) 2. קראתי שמישהו כתב בפורום שמכל הארץ מתקבלים רק 30 עתודאים למשפטים. האם ה30 עתודאים האלה הם בעלי הציונים הכי טובים מבין כל המועמדים? איך זה בדיוק הולך? אם נניח אני כותב להם בעדיפות ראשונה משפטים (את שאר העדיפויות לא ממלא) ומישהו אחר כותב להם בעדיפות ראשונה משפטים אבל כותב גם כל מיני עדיפויות אחרות, האם יכול להיות שלמרות שיש לאיש השני ציון משוקלל גבוה משלי, אני אתקבל בכל זאת במקומו (כי אצלי משפטים זו העדיפות היחידה?)? 3. האם אפשר ללמוד במסגרת העתודה מקצוע מסויים, וללמוד באותו זמן באופן פרטי מקצוע אחר, מבלי להגיד לעתודה עליו? תודה רבה רבה רבה מראש על תשובותיכם.

bodas18

New member
תשובות

קודם כל - תרשום שאלות יותר קצרות ולעניין... זה מייגע לקרוא כל כך הרבה
(1) אף אחד לא מתחייב לשבץ אותך לא בפרקליטות, לא במשפטים ולא ביחסים בינלאומיים. יש מצב שגם לא תשובץ במקצוע בכלל אבל אז לא תחוייב בשירות קבע. הצבא לא מתחייב לכלום ולא תקבל ממנו התחייבות לכלום. (2) צה"ל מעדיף את בעלי ההישגים הגבוהים ביותר. אני למשל כתבתי אווירו וחלל בעדיפות שנייה בטכניון (ואגב, רק בגלל שהייתי חייב. אני בכלל לא רוצה ללמוד את זה) ובגלל שאני מבין ה- 20 בעלי הסכם הגבוה ביותר שנרשמו מתוך 200 התקבלתי לשם. זה בכלל לא משנה עדיפות ראשונה שנייה עם בלי עוד עדיפויות. (3) לא! בפירוש לא! ואתה מתחייב לכך בחוזה שאתה חותם עליו ביום החיול לאחר שהתקבלת לעתודה. בהצלחה!

אני מאמין כי טעות בידך...ב-2...

באופן עקרוני צה"ל אכן מעדיף את בעלי ההישגים הגבוהים ביותר מבין אלו שנרשמו למקצוע מסויים באוניברסיטה מסויימת,אבל! במקרה שאותו בן אדם שיש לו,כאמור,סכם גבוה משלך,נרשם למספר מקצועות/ אוניברסיטאות,יתכן מאוד כי יבצר מצב בו אותו אדם ישלח גם אם לא על פי רצונו ללמוד מקצוע אחר או בכלל באוניברסיטה אחרת את אותו מקצוע, ואתה שלא נתת לצבא ברירה,את האפשרות לבחור בין כמה אופציות,תישלח בדיוק למקום שבו רצית להיות! זאת בהנחה שאכן יש לך סכם גבוה מספיק, ושעברת את קינן-שפי. זה הכל בינתיים,אם אתה זקוק להבהרות,אל תהסס לשאול! פייד!

bodas18

New member
תאמין לי פייד... אין עוד בנאדם

שיודע את זה כמוני. על בשרי חוויתי את מה שאתה אומר. אני בחרתי שני מוסדות: אונ´ ת"א והטכניון. בשניהם כתבתי עדיפות ראשונה ביולוגיה. בת"א הוספתי עדיפות שנייה ביולוגיה+פיזיקה דו חוגי, ובטכניון אווירו´ וחלל. אם לא הייתי נרשם לטכניון לא הייתי משאיר לצבא ברירה אלא לבחור אותי לביולוגיה או לא לבחור בכלל... אבל בגלל שנרשמתי לטכניון אני באווירו´ וחלל ומנסה לצאת עכשיו. מה שהתכוונתי להגיד לשואל הוא שאם נרשמת למשהו (אבל רשמת אותו באחת העדיפויות.. זה מה שחשוב) צה"ל ישקול מה עדיף לו ואם אתה מתאים לעדיפות שנייה שלך שאתה בכלל לא רוצה אתה תלך לשם.

ramil

New member
תשובות....תשובות....

1. אם אתה רוצה להגיע לפרקליטות - פשוט למד משפטים, כחוג יחיד או כחוג נוסף. תיאורטית, תוכל למצוא את עצמך גם במקום אחר בגלל התואר ביחב"ל, אפילו בניגוד לרצונך - אבל פחות סביר. כל בוגרי משפטים מגיעים לפרקליטות, והיא (=אנחנו) מחלקים אותם. כך, למשל, אנחנו יכולים להחליט שמישהו יגיע למשרד הביטחון, לאג"ת וכו´ - אבל אם תהיה מספיק טוב לא נוותר עליך.... 2. לא יודע מאיפה הנתונים על 30 עתודאים שלמדו משפטים. היו בעבר מחזורים יותר גדולים. 3. על דברים פחות חמורים יושבים בכלא.

למעלה