שאלות שאלות...

שאלות שאלות...

הלו... אני עומד לעבור לגור באירופה (גרמניה כנראה, באיזור נורדריין-ווסטפאלן (כי מהסריקות הקצרות שעשיתי נראה לי שיש שם יותר עבודה מאיזורים אחרים בגרמניה...)) ויש לי כמה שאלות: 1. ראיתי באתרים של דירות להשכרה שלפעמים יש מחיר kaltmiete ומחיר warmmiete, או שבמקרים אחרים מצויין heizkosten. האם המחירים האלה של החימום הם תשלום קבוע שאני משלם כל חודש כחלק מהשכירות עבור כל הוצאות החימום, או שזאת סתם הערכה גסה לכמה שזה אמור לצאת לי...? (או שזה בכלל כולל רק את אמצעי החימום או משהו כזה...?) 2. כמה לדעתכם אמור לצאת בממוצע לחודש תשלום כל החשבונות (חשמל, מיסים, קו טלפון... הכל חוץ משכר דירה וקניות...)? השימוש העיקרי שלי בחשמל יהיה כנראה חימום הבית וחימום מים למקלחת... כמה זה יוצא בערך...? 3. (שאלה לאלה שכבר גרים באירופה) אחת הסיבות שאני עוזב את ישראל היא מה שנקרא "האופי הישראלי", ואני קצת תוהה עד כמה העניין הזה הוא באמת ספציפי לישראל או שגם בגרמניה מחכות לי הפתעות לא נעימות... אז, איך זה אצלכם? יש גם שם כל מיני דפקטים שצופרים באמצע הלילה ומעירים את כל הבניין? מוזיקה חזקה, בעלי חיים שנשארים בחוץ כדי שיפריעו פחות לבעלים שלהם ויותר לשכנים? דחיפות בתורים, צעקות, תחמנויות, קללות ברחוב, עוד כל מיני הפגנות חצופות של אגו חסר גבולות? רשויות ממשלתיות שחורגות מסמכותן באופן מובהק או סתם לא עושות את העבודה שלהן? איך הייתם משווים בין ישראל למקום המגורים הנוכחי שלכם באירופה מהבחינות האלה...? תודה מראש...

אלוניס

New member
הנהוג הוא

לשאול כמה יהיו ה-Nebenkosten. לרוב בעל הבית גובה שכר דירה בסיסי וזה ה-kaltmiete ומכיוון שיש להם בדרך כלל מושג כללי כמה הן העלויות הנוספות כמו מים, חימום וכו' - יש תוספת שמשלמים ופעם בחצי שנה או שנה נעשה חישוב אקטואלי לפי הצריכה ונערכת התחשבנות שיכולה לצאת גם לטובתך. כדאי אבל לשאול כי לא בכל המקומות התשלומים הנלווים כוללים חשמל. בכל מקרה הם לא כוללים טלפון אבל לפעמים הם כן כוללים תשלום לכבלים. קשה להגיד לך כמה זה אולי ייצא כי באמת תלוי מה בעל הבית כולל בתשלומים הנוספים וכן יש סוגיות שקשה לצפות. משל בית שמבודד היטב יצריך פחות חימום. כמו כן תלוי כמה שעות אתה מבלה בבית, כמה מוצרי חשמל יהיו לך וכו'. גם שכונת המגורים משחקת תפקיד בעלות המגורים והעלויות הנלוות שדורשים. דירות במרכז עיר תהיינה יקרות יותר מאלו שבפרברים אבל נחוץ גם לחשוב על נוחות ועל המחיר הנלווה של תחבורה ציבורית או דלק+חנייה אם גרים רחוק יותר.

תודה... אי אפשר להעריך

תודה... אי אפשר להעריך אפילו בערך כמה ייצא לי החשבון חשמל...? אולי איזה גבול מקסימלי לכמה זה יכול להגיע (בנסיבות נורמליות כמובן...)? זה חשוב לי לדעת כדי להתכונן מבחינה כספית, וקשה לברר דברים כאלה לבד...

אלוניס

New member
אם אתה בגפך

ואתה לא מהבזבזנים - משהו כמו 150 אירו בחודש, ליתר ביטחון. זה יכול להיות פחות מזה. כמו שכתבתי - זה פשוט תלוי ביותר מדי נעלמים.

TrigATUSA

New member
אנ מבטיח לך שבכל מדינה שתגור יהיו

דברים שיעצבנו אותך - לא אותם דברים, אבל עדיין מעצבנים

זה לא שיש לי

זה לא שיש לי כל כך הרבה "דרישות"... בסך הכל אני צריך את המרחב הפרטי שלי, שיהיה לי בו שקט ומינימום הפרעות חיצוניות... שאני אוכל ללכת ברחוב בלי שיזרקו לי הערות מטופשות (או יותר גרוע מזה) על זה שיש לי שיער ארוך, שאני אוכל להזמין משהו מהאינטרנט בלי לפחד שאני אקבל בסוף משהו אחר או שיוסיפו לי כל מיני דברים שלא רציתי... בקיצור אני רוצה שלא יפריעו לי לחיות בשקט ושלא ינסו לדרוך עליי בכל הזדמנות... איזה דברים מעצבנים למשל יש במקומות אחרים...?

כמו שאמרו

אנשים קשים יש בכל מקום. לגבי גרמניה מממ... אישית לי העלו את הסעיף גם שם. יש בארץ כמה קיבוצים שאף אחד לא יגיד לך מילה על שיער ארוך, טבעונות, מה אתה עושה בחיים שלך ומתי תתחתן. ועוד דבר מקריאה בפורומים השונים הבנתי שהדואר בגרמניה גם לא משהו :))

אמאלה, הפחדתם אותי... זה

אמאלה, הפחדתם אותי... זה באמת אותו דבר בכל מקום...? מדכא... (אולי אני אעבור לאנטרקטיקה... שם אף אחד לא יציק לי... יש כבר פורום "ישראלים באנטרקטיקה"...?)

אין מה לפחד

פשוט ללמוד לחיות עם האנשים. ראה את תשובתה של תמר אליך. אגב אם היית שואל אותי איפה הייתי רוצה לגור הייתי אומרת לך במקום שיש בו שמש, אנשים טובים, שפה שקל ללמוד והרבה טרנקילה. קוסטה ריקה אולי? מה הבעיה? שם יש שם אמריקאים בספרינג ברייק:) אין מושלם. יש משהו שעונה על רוב הדברים שאתה רוצה. אהה והרבה כסף צריך.

כמה תשובות

אני גרה בגרמניה אבל באזור אחר, אז סיכוי טוב שאני לא מבינה במה שאני אומרת עכשיו, אבל: (1) אל תעבור למדינה כמו גרמניה בלי שיש לך כבר הצעת עבודה או לפחות ראיונות. מדובר במערכת *מאוד* שונה מזו של הארץ (למשל, קידוש התעודות המקצועיות, בדגש על גרמניות; למשל העובדה שיש פורמט מסוים להגשת מועמדות למקום עבודה). ובעיקר - אל תעבור לגרמניה בעונה זו של השנה בלי הצעת עבודה ו/או סיבה טובה, כי מזג האוויר, בשילוב עם אבטלה, ישבור אותך, וחבל. נכון שבגרמניה יש צורך בידיים עובדות בתחומי ה-IT ואם יש לך אזרחות EU (כלומר, אישור עבודה), אין שום בעייה, אבל בכל זאת חבל "לבזבז" את החסכונות בעיירת שדה ב-NRW וכדאי לנחות עם הכנה טובה. העובדה שיש "יותר" מקומות פנויים באזור ההוא לא אומרת שיש "יותר" מקומות פנויים בשבילך. אני מציעה לך להיכנס לפורום גרמנית ותרבות גרמניה ולקרוא למשל את השרשור על החברה הבווארית השמרנית (אמנם אזור אחר בגרמניה, אבל בהקשר של העובדה שמקום עם אחוזי אבטלה נמוכים הוא לאו דווקא המקום הכי טוב בשבילך לעבור אליו רק בגלל העובדה הזו). (2) ההוצאות שאני הייתי חושבת עליהן: * בדרך כלל נכלל ב-Nebenkosten ומעלה מ-Kalt ל-Warm: חימום ומים חמים (אגב, אלא אם הדירה מאוד ישנה או חורבה, לא בבוילר חשמלי כמו בארץ, אלא עם חימום גז, אם זה מה שההסקה משתמשת בו). יש סוגי חימום שונים שיש להם עלויות שונות (פחמים ב-Offenheizung; חימום ברצפה עם מקור חיצוני של Fernheizung) ויש צורך להשוות. אם החימום אינו מרכזי לכל הבניין, אלא מה שנקרא GEH, אתה תיאורטית גם יכול לבחור ספק גז ולשלם לו (כנ"ל לגבי חשמל) ואז יש עלויות שונות - יש ספק יקר ויש ספק זול). עוד נכלל ב-Nebenkosten כל ההוצאות שאנחנו קוראים להם בישראל "ארנונה" ו"ועד בית": מעליות, גינה, ניקוי חדר מדרגות, פינוי אשפה , אב בית, וכו'. ככל שהדיור איכותי יותר, יש סיכוי שיהיו יותר הוצאות כאלו (למשל, בניין משותף שלא עובר בו מנקה לפחות פעם בשבוע בחורף, יראה נורא ואיום; אם אין אב בית שאפשר לקרוא לו במקרה שנכבה האור בחדר מדרגות, ככה זה יראה; וכמובן דברים כמו מעלית, חנייה, וכו' מעלים את המחיר). * הוצאות אחרות: - הוצאות חד פעמיות או לפחות חד-עונתיות כשתעבור: ריהוט, לימודי גרמנית, ביגוד מתאים לחורף הגרמני, אופניים אם אתה באזור מתאים ויודע לרכב - הוצאות חודשיות: ביטוח בריאות, ביטוחים אחרים שונים (תאונות אישיות, סיעודי, צד שלישי/ציוד), טלפון נייד (ו/או קווי), אינטרנט, חשמל, וכמובן אוכל, מוצרי היגיינה וניקיון, תחבורה (ציבורית או הוצאות דלק אם תחזיק רכב), שכ"ד שוב - קיימים הבדלים רבים. כרגע מתקיים בפורום גרמנית ותרבות גרמניה דיון בנושא ביגוד לחורף. משתתפת אחת שם אמרה שהיא הוציאה 800 אירו על מעיל טוב (לצערי מסיבות עלומות היא חסומה מן הפורום הזה, ואולי הגיע הזמן שגוזליה תסיר את החסימה המגוחכת). מדובר בבחורה שהלוואי שהיה לי עשירית מן הסטייל שיש לה - אני חורנית ומוציאה אולי עשירית מזה על מעיל, ולמען האמת כל עוד הוא מעיל טוב, לא אכפת לי גם מעיל יד שנייה (מה שבטח היה מביא לה את החררה). אם אתה אוכל רק אורגני או רק כשר, אז זה הרבה יותר יקר מאשר אם אתה אוכל-כל; אם אתה צריך ביטוח רפואי פרטי (עוד סיבה לא להגיע לפה בלי מקום עבודה - פרילנסרים או אנשים על ביטוח פרטי משלמים הרבה יותר משכירים עם אותה רמת הכנסה), זה יהיה יקר הרבה יותר מאשר ביטוח רפואי ממלכתי שבו המעסיק משלם חלק מן הסכום. (3) "האופי הישראלי". אני גרה בברלין, העיר הכי "שכונה" בגרמניה, ואין לי שכנים כמו שאתה מתאר, אבל באחד הבניינים שבו גרתי הייתה שכנה שיכורה שהייתה מדי איזה חודש צועקת קללות באמצע הלילה עד שתבוא המשטרה להרגיע אותה; ואני נוסעת בתחבורה ציבורית ויושב לידי בריון בן 14 ששומע מוזיקה מהנייד בקולי קולות; ועוברות לחברים שלי שגרים באזורי הבילויים מסיבות רווקים מתחת לחלון (טוב, זה לא יקרה באיזה עיירה מנומנמת ב-NRW); וכו' וכו'. שכרות/אלכהוליזם למשל היא פה מכה חברתית, גם בקרב בני נוער. כן, אנשים פה לעיתים יותר מנומסים (ואגב תופתע לשמוע שלא תמיד ושהגרמנים גם מאוד ישירים בצורה שלעיתים לא נעימה) - אבל בכל מקום תמצא אנשים מגעילים ובכל מקום תמצא אנשים נחמדים. גם בישראל יש את אלה שיש להם כרטיס מנוי לפילהרמונית, הם אוכלים בפה סגור ואומרים סליחה גם אם הצד השני אשם.

וואו...!!! ממש תודה על

וואו...!!! ממש תודה על הפירוט... יש לי עוד כמה שאלות בקשר למה שאמרת בסעיף הראשון ועל עבודה בכלל: 1. עד כמה קריטי העניין עם תעודות מקצועיות...? המצב שלי יחסית "מיוחד", אפשר לומר, כי יש לי *המון* ניסיון ו*המון* ידע בדי הרבה תחומים שקשורים למחשבים (אני מתכנת מגיל 8 בערך...), וגם המלצות ממעסיקים קודמים ואפילו כמה פרוייקטים ברשת שאפשר להוריד ולראות, אבל אין לי תואר אקדמי או איזו תעודה רשמית שכביכול מוכיחה שאני יודע מה שאני יודע... בישראל זה תמיד היווה בעייה, אבל תמיד הסתדרתי כי ברגע שמצאתי מקום אחד או שניים שלא סיננו אותי אוטומטית בגלל שאין לי תואר בדרך כלל התקבלתי לשם על סמך הידע שיש לי... עד כמה לדעתך יהיה לי קשה למצוא בגרמניה מקומות כאלה שיהיו מוכנים לקבל אותי גם בלי תואר...? 2. את יכולה לפרט קצת על הפורמט להגשת מועמדות לעבודה...? נניח שאני רואה באיזה אתר דרושים הצעה שנראית לי מתאימה, איך אני מציע את עצמי לתפקיד ומה קורה מאז ועד שאני נכנס לתפקיד או שהמועמדות שלי נדחית...? 3. בישראל רוב האנשים שמחפשים עבודה פשוט שולחים קורות חיים לכל מודעה שנראה להם שיש להם איזשהו סיכוי להתקבל אליה... זה מקובל גם בגרמניה ככה להציע את עצמי למיליון מקומות או שיש בזה איזשהו חוסר כבוד או משהו כזה...? ובאותו עניין, אם שלחתי קורות חיים והחליטו לא להזמין אותי לראיון, הם אמורים להודיע לי על זה...? (האמת היא שיש סיכוי שהחברה הנוכחית שלי תסכים שאני אמשיך לעבוד בה, כי גם ככה כל העבודה שלי מתבצעת מהבית ואני בא לשם רק פעם בחודש בערך לשיחת עדכון קצרה... אבל אני רוצה להתכונן גם למקרה שלא...) ובקשר למה שאמרת על ביטוח... הביטוח הרפואי היקר שדיברת עליו זה משהו שחייבים לעשות או שאני אוכל לחכות עם זה עד שאני אמצא עבודה ואז כמו שאמרת המעסיק ישלם חלק...? (ממ... וברור שבכל מקום יש אנשים נחמדים ואנשים חזירים, אבל היחס בין שתי הקבוצות יכול להיות משמעותי... אם הדברים שתיארת הם הדברים הכי גרועים שקרו לך שם כנראה שהמצב בגרמניה בכל זאת הרבה יותר טוב מישראל מהבחינה הזאת...)

למעלה