שאלות שאלות...

Oתם Kחת

New member
שאלות שאלות...../images/Emo35.gif

1. DB הוא אלכסון במלבן ABCD DE = 3EB מהו היחס בין שטח המשולש EBC לשטח המשולש ECD? 1) 1:2 2) 1:3 3) 1:4 4) 1:9 2. סגפנות : נהנתן - 1) החלטיות : ספקן 2) למדנות : אוויל 3) פתלתלות : גמיש 4) ותרנות : עקשן 3. טענה א' : קטקטים נמוכים ושמנים אוהבים גזר טענה ב' : קטקטים שמנים אוהבים גזר מה מהבאים נכון בוודאות? 1) אין קשר בין שתי הטענות 2) טענה ב' נובעת מטענה א' 3) טענה א' נובעת מטענה ב' 4) הטענות סותרות אחת את השניה שאלה ראשונה - לא מבינה למה זה 1:3 ולא 1:9??? שאלה שניה - לדעתי גם תשובה 1 וגם תשובה 4 מתאימות?! שאלה שלישית - אני בעד תשובה 2 ולא 3...

לגבי שאלה 3

התשובה היא 3 ולא 2 מאחר והנמוכים והשמנים הם מקרה פרטי של השמנים, לכן אם כל השמנים אוהבים גזר, אז ברור שהנמוכים והשמנים יאהבו גזר, לכן טענה א נובעת מטענה ב. לגבי 1, את בטוחה שכתבת את 2 המשולשים הנכונים? משולש EBC בכלל לא מצויר במלואו בסרטוט... לגבי 2, לדעתי 4 נראה יותר מתאים מ-1... לא יודע

Oתם Kחת

New member
סורי, האותיות בסרטוט לא בסדר הנכון

אז A מתחלף עם B C מתחלף עם D... מצטערת על הבילבול...

motek1988

New member
שאלה 1...

אם הצלע הקטנה היא x אז הגדולה 3x. לשני המשולשים יש אותו גובה. מוצאים שטח של כל אחד ומחלקים . מקבלים 1:3. יכול להיות שהעלת את היחס הקווי בריבוע אבל עושים את זה כשמהשולשים דומים.. וכאן הם לא.. האנלוגיה מוזרה ביותר...מה התשובה? יש הסבר? ומאיפה היא?

sky*

New member
לגבי 2

נהנתן הוא אדם שלא מתנהג בסגפנות. בדיוק כמו שאדם עקשן לא מתנהג בותרנות. 1 קצת מטעה, אבל אדם ספקן הוא אדם שמטיל ספק ולאו דווקא אדם שלא מצליח להחליט.

תשובות.. ../images/Emo70.gif

1. היחס הוא 1:3 כי היחס בין הצלעות הוא 1:3 והגובה הוא אותו גובה לכן, יחס השטחים הוא היחס הקווי. השאלה הזו בעצם משחקת על העניין של יחס קווי בריבוע זה היחס בין השטחים, וגמני נפלתי בפח בשאלה דומה אבל חשוב לזכור שהמשפט הזה מתקיים רק בצורות דומות, וכאן.. הצורות לא דומות 2. אדם נהנתן הוא אדם שלא נוהג בשיטת הסגפנות ולכן אדם עקשן לא נוהג בשיטת הותרנות. תשובה 1 קצת מבלבלת כאן אבל ספקן הוא אדם שלא נוהג בהחלטיות?? זה משהו שלא כ"כ נכון להגיד.. ספקן הוא מישהו בעל ספקות, ולכן קשה לו לנהוג בהחלטיות.. נכון שזה דומה אבל אני הייתי בוחרת ב4 כי זה פשוט מתאים יותר ונכון תמיד. 3. טענה א' אומרת שכל הקטקטים הנמוכים והשמנים אוהבים גזר טענה ב' אומרת שכל הקטקטים השמנים אוהבים גזר. למעשה, הקבוצה שבטענה א' היא חלק מהקבוצה שבטענה ב'.. לדוגמא אומרים לך שכל הבנות היפות אוהבות את סמי , ושכל הבנות היפות והגבוהות אוהבות את סמי. ברור שהבנות היפות והגבוהות הם חלק מהבנות היפות ולכן... טענה א' נובעת מטענה ב' כי היא בעצם מכילה את הקבוצה שב' מדברת עליה. מובן? אם לא אני אסביר שוב..

Oתם Kחת

New member
תודה לכולם על התשובות../images/Emo140.gif

עזרתם לי מאד... למי ששאלה אז השאלות היו מסימולציה של היי קיו. המשך יום מקסים

שני 2222

New member
בקשר לשאלה 3

כשקראתי את השאלה גם אני חשבתי כמוך, כי הבנתי את טענה א בתור 2 טענות: קטקטים הם נמוכים, שמנים אוהבים גזר. סתם, קטע של פיסוק. בכל אופן אני מקווה שהבנת מהתשובות שכתבו לך שהכוונה היא שקטקטים שהם גם שמנים וגם נמוכים אוהבים גזר. בהצלחה!

Pearle River

New member
תשובות שלי ...

1. תשובה שתיים. יכול להיות התבלבלת עם דמיון והעלת בריבוע ... אני מציע לך לעשות דבר פשוט: תסמני את EB ב-X. מכאן ש-DE הוא 3X. תורידי גובה מ-D אל AE. הגובה למשולש EBC ולמשולש DCE הוא אותו גובה (כי בסיסי המשולשים נמצאים על אותה הצלע). שטח של הקטן: XH/2 שטח של הגדול 3X/2 יחסים: 1:3 2. תשובה אחת. הנהנתן מתאפיין בתכונת הנהנתנות המנוגדת לסגפנות. כמו ש: העקשן מתאפיין בתכונת העקשנות המנוגדת לותרנות. אך לא כמו ש: הספקן מתבטא בספקנות, אך ספקנות לא מנוגדת להחלטיות, שכן ספקנות - חשדנות במשהו, והחלטיות - יכולת להחליט / ודאות... 3. תשובה שלוש. ניתן לפתור בדרך של ציור, תציירי לך שני מעגלים: אחד יקרא "עולם הקטקטים השמנים" ובו יהיו "אוהבים גזרים". השני יקרא "עולם הקטקטים השמנים והנמוכים " ובו יהיו "אוהבים גזרים". אם יש טענה: הקטקטים שמנים ונמוכים אוהבים גזרים. ההצרנה היא: קטקט שמן וגם נמוך > אוהב גזר. * אי אפשר להסיק מזה שקטקט שמן אוהב גזר *, אלא שרק צירוף של קטקט שמן ונמוך אוהב גזר. ברם: אם ניתנת הטענה: "קטקטים שמנים אוהבים גזרים", אז אפשר להסיק: קטקטים שמנים וגם כל סוג של קטקט בעולם כל עוד הוא שמן > אוהבים גזרים. לכן, משפט אחת לוואי של משפט שתיים. אם יש שאלות, חופשי ...

ליטן א

New member
../images/Emo45.gif אהבתי את ההסבר ל-3.

זה הסוג היחידי של שאלות היגיון שאני נתקע בהם. שאלות של מה נובע ממה, מה סותר את מה. יש לך המלצה לנושא?

Pearle River

New member
פעם ראשונה אהבו הסבר שלי :)

איזה כיף ! קודם כל, כיוון שזה קשה לך, הייתי מציע לך לסדר את הזמן שקצת יהיה יותר זמן להיגיון (ובכלל, היגיון לפעמים דורש זמן - במיוחד בשאלות של איזה נתון מיותר). עכשיו תראי ... סה"כ ההיגיון זה נושא גדול, אבל את אומרת שיש לך בעיות של "מה נובע ממה" ו"מה סותר את מה", אז הטיפים שלי: 1. תמצאי לך את השיטה הכי נוחה לעבודה ... הצרנות, עיגולים, קריאה ... 2. נובע ממה: - שאלות בסגנון של מה שניתן כאן באמת לא קשות. שימי לב פשוט לנתונים: אם יתנו לך טענת "וגם" וטענת שמכילה רק אחת מְהַ"וְגָם", אז ברור שטענת הוגם הוסקה מהטענה הקטנה יותר. אם יתנו לך טענת "או" וטענת שמכילה רק אחד מְהַ"אוֹ", אז הטענה הקטנה יותר יכולה להיות מוסקת מטענת האו (שכן מתפצלת לשתי טענות קטנות). - שאלות של חיבור הצרנות, צירוף והגעת מסקנה כוללת: צריך לדעת לעבוד מסודר ולהבין את עולם הלוגיקה. אם תתפסי את זה, תפתרי כל דבר. 3. תהיה מרוכזת. בהצלחה :) באמת שאין כאן שיטה גאונית ויש לי כל כך הרבה בעיות עם השאלות בפסיכומטרי, ככה שלא צריך להיות גאון גדול כדי לפתור.

ליטן א

New member
ננסה ../images/Emo4.gif

ה-
זה על זה שכתבת הודעה כ"כ ארוכה, ואני בכלל בן...

למעלה