שאלות רואקוטן

פצית219

New member
שאלות רואקוטן

אני בת 32, התחלתי לקחת רואקוטן לפני שבוע במינון 30 מ"ג בגלל אקנה קלה אבל עקשנית מאוד. השאלות: 1. האם תופעת הלוואי של יובש בפנים חולפת או נשארת לכל אורך הטיפול? אני משתמשת בקרם לחות של סבוקלם לעור רגיש וגם בשפתון וטיפות עיניים, ועדיין יש יובש רציני. צריכה למרוח ממש כל שעה-שעתיים אחרת הכל מתקלף. יש טעם לקנות קרם אחר? משהו לעור מאוד יבש אולי? 2. התחלתי טיפול להסרת שיער בלייזר בשוקיים, והתור הבא שנקבע לי הוא לסוף פברואר (הטיפול צפוי להימשך עד אפריל). האם אפשר להמשיך עם הלייזר או לדחות את הטיפול לאחרי הרואקוטן? ואם לדחות אז אפשר לאפריל או צריך לחכות עוד? מותר בינתיים להסיר שיער בגילוח? 3. הבוקר קמתי עם כאב ראש ממש חזק, לקחתי 400 מ"ג איבופרופן וזה נחלש אבל לא עבר לגמרי (בדרך כלל 200 מ"ג מספיקים לי). אין לי מושג אם זאת תופעת לוואי של הרואקוטן או צירוף מקרים. אם זאת תופעת לוואי, האם היא תחלוף? עם היובש אפשר להתמודד ברמה היומיומית, אבל לא עם כאבי ראש כאלו... 4. קראתי שיש צורך להשתמש בשני אמצעי מניעה בזמן לקיחת התרופה? אני לוקחת גלולות הרמונט כבר שנים ומעולם לא היתה בעיה. נשמע לי קצת מוגזם להשתמש באמצעי מניעה נוסף, לא? 5. בינתיים בעיית היובש היא רק בפנים, האם היא צפויה להתפשט גם לשאר הגוף? תודה מראש!

פצית219

New member
הבהרה לגבי סעיף 2 - הטיפול שאמור להימשך עד

אפריל הוא ברואקוטן.

רואקיוטן

תשובות : 1. היובש נשאר. כל קרם לחות יעזור. ממליץ לרכוש בבתי המרקחת של הקופה- דרמקול או aqua-cream 2. מומלץ להמתין עם טיפולי השרת השער עד לאחר סיום הטיפול ברואקיוטן. הסכנה היא "שבירות של העור" 3. כאב ראש עלול להיות ממגוון רחב של סיבות גם מרואקיוטן. במידה וכאב הראש אינו חולף, מלווה בבחילות או הקאות, יש לפנות לבדיקת רופא עיניים על מנת לשלול סיבוך של נטילת רואקיוטן - לחץ תוך גולגלתי מוגבר 4. הכי חשוב שלא תכנסי להריון, 5. יש יובש גם בשאר אזורי הגוף - אך לא בהכרח בדרגה שתפריע לך. מרחי קרם לחות על העור. ראי תשובה מס 1. לילה טוב

למעלה