שאלות רבות לי...

אור161

New member
שאלות רבות לי...

שלום לכולם אני חדשה בפורום ויש לי כל כך הרבה שאלות לשאול אתכם בעלי עבא אתמול בלילה התקף אפילפסי שכלל פירכוס , קצף מהפה, גילגול עינים חוסר שליטה על סוגרים(שתן בלבד) חירחורים מלט חתכים בלשון פעם ראשונה שהוא עובר כזה התקף הכל התחיל לפני שנתיים בערך שהיו לו מאין ניתוקים למס' שניות עם דז'בו והאי אי גי יצא תקין גם בחסך שינה למרות זה הרופא החליט על למיטקל 100 בבוקר ו100 בערב לפני שבועיים בעלי ה"חכם" החליט שזה לא אפילפסיה אלה התקפי חרדה או משהו בסגנון ואתם כבר קראתם מה קרה בעקבות זה הלילה.אני עדין מבוהלת מאד אני הייתי לידו שזה קרה הזמנתי מדא ובב"ח עשו לו סי.טי ויצא תקין נאמר לו לעשות m.r.i ונתנו לו דפלפט 500 בבי"ח ובהדרגה להעלות ל1000 רציתי לדעת הכל על המחלה ואיך חיים איתה האם מותר לשתות אלכהל? לעשן סיגריות? לעשות כושר במכון? לנהוג ולעסוק במכירות? ד"א הוא עדיין חלש וישן לסירוגין למרות שזה קרה לפני 17 שעות בערך זה טבעי?[ האם אחרי התקף כ"כ חמור יש התקפים קטנים נלויים? ובעצם כל מידע שיכול לעזור לי אודה לכם מאד.

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

התקף כמו שהיה לבעלך הוא אכן לא נעים לצפייה אך זה לא נורא. צצריכים לקחת תרופות שהנוירולוג יקבע לו וברוב רובם של המקרים האדם מאוזן, כלומר נטול התקפים, בתנאי שלוקחים את התרופות. לנהוג הוא לא יוכל בזמן הקרוב. החוק אומר שאדם צריך להיות מאוזן לפחות שנה עד שיוכל לנהוג. אסור באיסור חמור לשתות אלכוהול. זה פשוט מתנגש עם התרופה ועלול לגרום להתקף. לגבי סיגריות אני לא יודע, אבל זה בין וכה לא בריא
הוא יוכל להמשיך לעבוד, אלא אם כן העבודה כרוכה בנהיגה. שינה היא אופיינית להתקף טוני-קלוני מסוג זה. לא צריכים להתרגש מאורכה. לא באים התקפים קטנים אחרי זה. זה לא רעידת אדמה
תקראי בקישורי הפורום בקטיגוריה אתרים על ספרים. יש שם קישור לפרק הראשון של ספרו של ד"ר שילר על אפילפסיה ולספר נוסף ודי מלא על המחלה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/links.asp?id=975&catId=7649 אפשר לחיות עם המחלה, אחרי שמתאזנים וגם לפני, חיים שלמים וטובים.

אור161

New member
תודה על תשובתך

האם המינון של 500 מ"ג בדפלפט בימים הראשונים לטיפול הספיקים או שיש סיכוי שזה יחזור אני ממש פוחדת.יש לי פלאשים מאתמול לא יודעת איך אני יעבור את הלילה...

אור161

New member
ועוד משהו

האם ההתקף הזה היה התקף קשה (אני חושבת לפחות) אזי אם חס וחלילה יקרה עוד אחד הוא יהיה באותה חומרה? תודה

הי

להיות צופה בהתקף זה ממש קשה. חשוב להגיע לרופא מומחה, שמות נימצאים בצד ימין. בתהליך של הטיפול יש שלב של התאמת התרופה והמינון, יש קצת חוסר וודעות, רק הזמן העובר, מספק לנו את הרגשת הביטחון. לכן יכול לחזור ההתקף. וידרש לעשות התאמה נוספת של התרופות.

חייםלוי

Member
מנהל
זה לא מוגדר כהתקף קשה כי אם כהתקף

טוני-קלוני או בשמו הקודם גרנד מל שמתבטא בדיוק בצורה בה תיארת, בניגוד לפטיט מל או התנתקויות שהן קצרות יותר - עד 30 שניות ובהן לא מפרכסים. את יכולה לקרוא על הסוגים גם במילון הפורום - בשורה הכחולה למעלה, בנוסף לשני הספרים אליהם הפניתי אותך. ידע הוא משכך חרדות ידוע. כדאי לקרוא ולדעת בפני מה עומדים ואיך מתבטאת האפילפסיה.

אור161

New member
השאלה שלי

שאלתי היא האם חולי אפילפסיה יכולים לעבור כל מיני סוגים של התקפים או שזה משתנה מהתקף להתקף ומה הכי שכיח וסליחה על כל השאלות פשוט אני מבולבלת .

uma5

New member
סוגים

יש סוגים שונים יש פירכוסים יש מצב של ניתוק יש נפילות זו הסיבה שחייבים לטפל . הטיפול מקל בד"כ על המצב מרחיק את ההתקפים עד שמגיעים למינון מתאים ואז מתחילים להתאזן. כל חולה לסוגו וכן לאותו חולה עד כמה שידוע לי יכולות להיות סוגים שונים. זה מפחיד לא נעים אך לומדים לחיות עם זה החכמה שהסובבים את החולה יהיו רגועים זה קשה אך צריכים הלחץ של הסובבים מלחיץ יותר. בזמן התקף קודם כל להשכיב על הצד ולא לשפוך מיםהמון כח

הי

לכל סוג אפילפסיה יש את ההתקפים האופינים, ובעזרתם מאבחנים את סוג האפילפסיה, ומתאימים את הטיפול. לפי מה שתיארת יש התקף גדול וטיקים קטנים, קרוב לוודאי שכך ישאר. יש שבהשפעת התרופות מישתנה אופי ההתקף, אבל לא ניראה לי שזה המצב אצלך. כולנו נימצאים בהלם ובלבול בהתחלה. ויש חוסר וודעות עוד זמן רב. התרופות אמורות ברוב המיקרים למנועה התקפים, אבל זה תהליך. ואת צריכה להיות מוכנה נפשית להתקף נוסף. לדוגמא: אצל ביתי היה התקף נפילה ותיקים , התחילה בתרופות , עברו שנה וחצי (ללא שום), ואז התקף נפילה נוסף, העלנו מינון , ואנחנו שנתים וקצת ללא התקף.

היי..

דבר ראשון, עליך להרגע קצת ולא להכנס לפאניקה, אפשר לחיות חיים תקינים ורגילים לחלוטין עם המחלה, רוב החולים מנהלים חיי יום יום רגילים תחת נטילת תרופות והקפדה על כללי זהירות. אם בעלך יתחיל לקחת תרופות והתרופות ימנעו את ההתקפים אז הכל בסדר - מה שקורה ברוב המקרים. חולה אפילפסיה מאוזן יכול לנהוג, לעבוד, לעשן סגריות וגם להתאמן במכון, כל אלה תחת הקפדה על כללי זהירות, נטילת תרופות ומעקב של רופא אחת לכמה זמן - אבל בגדול חיי שיגרה רגילים. לגבי סוג ההתקף, למחלה יש סוגים רבים ותופעות שונות לכן אני לא יודע לאמר לך לגבי ההתקף. הכי חשוב זה להיות רגועים, אני בטוח שהוא צריך אותך חזקה אחרי מה שעובר עליו. בהצלחה!

מסודי17

New member
לגבי העייפות

זה נורמלי לחלוטין , זה קורה בגלל הפחד ובגלל שהמח מתעייף מהפרכוסים , ובגלל זה מרגישים עייפות כללית

למעלה