שאלות-קשות

שאלות-קשות

בס``ד 1.יש לכם ספרי חינוך תורניים להמליץ? 2.מה עושים מול מידת(לא מצעד)הגאווה הפנימית? 3.אם נגיד קמתי מאוחר קצת ואז שמתי מהר תפילין ואמרתי שמע ופרשותיה ולאחר מכן התעכבתי ושכולם התחילו 18 אני הגעתי לקריאת שמע..אני חייב לומר שוב או להתחיל איתם 18? תודה לכל מי שיענה ועדיף שיהיה עם סברה...

תשובות

2.מול מידת הגאווה נלחמים במוסר תדיר, ספרים כמו אורחות צדיקים מסילת שירים וכמעט אין ספר מוסר שלא מדבר בגנות המידה הזאת שאף אחד לא נמלט ממנה. 3.בתפילת שחרית חייב לסמוך גאולה לתפילה ולכן אי אפשר להתפלל תפילת 18 לפני שסיימת לומר את קריאת שמע והברכות שלפני ואחריה אף על פי שקראת קריאת שמע לפני הכל. מה גם שתפילת בציבור נקראת תפילה בציבור עם רוב תפילתך הייתה בזמן שהציבור מתפלל [לא חייב להתחיל איתם באותו רגע או לסיים למרות שצריך להתחיל איתם אם יכול].

שפן1

New member
ספרים מומלצים

ספרי פנימיות התורה של בעל הסולם: כגון מתן תורה,פרי חכם.ההקדמות. המדברים על תיקון האדם.מידת הגאווה היא סניף מהרצון לקבל הנאה ותענוג שבאדם לכן יש לתקן שורש זה.הספרים הנ"ל עוסקים בזה.

dafosh

New member
להתמודד עם מידת הגאוה

תשים תמיד על ליבך שהכל מאת הבורא וכל מה שיש ברשותך(אם זה היופי,הממון,הורים טובים וכד`)הכל שלו וזה רק בחזקתך.. הם כרגע כפקדון אצלך מאת הבורא ואם הכל שלו אז יש לו המון מהכל ולי מה יש לעומתו?ועוד שמה שיש אצלי גם שייך לו,אז על מה אני מתגאה?על מה שלא שייך לי? תחשוב על גדולת הבורא ועל קטנותך לעומתו,אך תמיד תשאף להתעלות בכדי שתיהיה ראוי לכל הטובות שהבורא יתברך נותן לך כפקדון.. נגד מידת הגאוה והכעס טוב להגיד לפחות פעמיים בשבוע איגרת הרמב``ן..בהצלחה!

למעלה