שאלות קיטבג...

שאלות קיטבג...

אני ממש חדשה בכל תחום הלימודים, השתחררתי לפני 3 חודשים ועכשיו אני ממש לא יודעת מה לעשות!! מצד אחד- לצאת לטיול עכשיו? זה יעלה המון, וזה דוחה לי את הלימודים לפחות בשנה... מצד שני- לא לצאת? אני בטח אתחרט על זה.. התלבטות נוספת היא- מה בכלל ללמוד?? אני נקרעת בין מה שאני רוצה/מה שאני מסוגלת/ מקצוע נדרש... מה עושים??

@יעל@

New member
../images/Emo20.gif

נתחיל עם השאלה הידועה: מה מעניין אותך ללמוד
אם תלמדי מקצוע לא מחעניין אבל שיש בו הרבה הצעות עבודה - לא תהני ממה שאת עושה. אני למשל לא הלכתי ללמוד כלכלה כי זה פשוט לא מעניין אותי. ולא מעניין אותי שיש מלא עבודות בתחום הזה. בקשר לטיול - אני יכולה להגיד לך שאם הייתי דוחה את הלימודים בשנה לא הייתי חוזרת לזה. מתרגלים לחופש. אין כוח לחזור... אם גם את כזו, לכי ללמוד, סיימי את השלוש שנים וסעי להנות.

hp24

New member
אל תלכי ללמוד בלי

להיות בטוחה מה את רוצה ללמוד ולנשום קצת אחרי הצבא. זה יכול להביא לבזבוז זמן גדול יותר מאשר לחכות שנה ולהתבשל לקראת זה. הלימודים הגבוהים קשים ודורשים הרבה משמעת עצמית וריכוז, אם לא תהיי שלמה עם מה שאת עושה ולא תיי בשלה לזה, יהיה לך קשה לצלוח את התואר. את לא חייבת לנסוע לדרום אמריקה לחצי שנה, מספיק שתסעי לחודש חודשיים לאנשהו להתאוורר ולהכיר את עצמך, זה יהיה מספיק. חוץ מזה, בעיני נורא חשוב לנסוע עכשיו. אחר כך לא יהיה לך זמן לזה והכסף שלך כבר יתועל למשפחה ופרנסה. עכשיו זה הזמן להנות, להתרווח ולקחת את הזמן הנכון שלך בחיים. אני יכולה לתת לך את הדוגמה שלי ושל אחי. הוא הקדים את השחרור והלך ללמוד מיום עם יציאתו מהצבא ועד היום הוא מצטער על זה כי אין לו זמן לנסוע לטיול ארוך עכשיו. אי אפשר לעזוב את העבודה ולכי תדעי אם כבר יצא לו. (חוץ מזה שהוא בכלל לא עובד במה שלמד) אני חיכיתי שנה ובנתיים עבדתי קצת ויצאתי לטייל. אני יודעת עכשיו בדיוק מה אני רוצה ללמוד ולהיות והשנה "המבוזבזת" הזאת בחיים שלי היתה אחד הדברים החשובים. שיהיה לך בהצלחה.

יש בעיה נוספת...

אני לא מצליחה להחליט מה ללמוד!! תקשורת? ניהול משאבי אנוש? פסיכולוגיה? מחשבים? אולי משהו יצירתי כמו עיצוב גרפי? או פיתוח של משהו? אני באמת לא יודעת...

תלכי לימים פתוחים..

לכנסים של לימודים (כמו שיש כשמשתחררים..), תתעניני באתרים באינטרנט, תבקשי שישלחו לך ידיעונים... בהצלחה

hp24

New member
לחברה שלי היתה בעיה דומה

ומה שהיא עשתה, היא לקחה את השנה הזאת בין הצבא ללימודים, עבדה ותוך כדי עשתה קורסים קצרים באוניברסיטה הפתוחה ובקתדרלה בדברים שונים שהתלבטה עליהם ואז ראתה מה הכי מעניין אותה... עכשיו היא לפני הטיול והיא כבר די סגורה על עצמה..

uri80

New member
לאן את רצה? מי רודף אחרייך?

רק השתחררת לפני שלושה חודשים ואת הרי אפילו לא יודעת מה את רוצה ללמוד אז למה למהר? למה לא לעבוד קצת, לחסוך לאיזה טיול ובינתיים להחליט מה את רוצה לעשות בחיים? אין כל כך הרבה תקופות בחיים בהן יש לך אפשרות לקחת קצת חופש בין לבין. זו אחת ההזדמנויות האלה.

רק השתחררת ולדעתי הכי נכון יהיה לעבוד השנה

לחסוך כסף, לנסוע לטיול קצר אך מהנה במקום שאת ממש רוצה, ולהתחיל ללמוד. אני למשל עשיתי את הטיול של אחרי הצבא- לפני הצבא
ואחרי השחרור עשיתי פסיכומטרי ועבדתי בעיקר ואז התחלתי ללמוד אחרי שנה. take it easy, את רק בתחילת הדרך ומותר לך להיות מבולבלת. אני בעד לקחת את השנה הזאת כחופש להחליט מה את רוצה ללמוד ובנתיים לחסוך כסף ולהנות.

למעלה