שאלות קטנות

abcdcba

New member
שאלות קטנות ../images/Emo13.gif

מחר יש לי שיעור רביעי (ובשיעור הקודם הרגשתי שהלך הרבה יותר חלק, היו הרבה פחות הערות, ואפילו הרגשתי שאני שולט ברכב ולא המורה שלי
.. האם לפני עצירה מוחלטת, צריך להכניס קודם את הקלאץ' בבת-אחת ואז להוריד הילוכים ולהאט עד לעצירה עם הבלם? האם האטה רגילה צריך רק עם הבלם? לאן צריך להסתכל ברוורס? על המראה או להפנות את הראש אחורה? תודה לכולם

MrJacKasS

New member
רשום שאלות אלה על דף

ושאל אותן את המורה שלך. על זה בדיוק אתה משלם לו.

Gal isr

New member
ובכל זאת ../images/Emo13.gif

ברקס דבר ראשון. כשאתה מגיע למהירות מסויימת, קלאצ' והילוך, ולהרים לנקודה כדי שההילוך ישתלב כמו שצריך והרכב יאט. ככה עד הילוך שני...ואז אתה יכול להאט, קלאצ'- ולעצור לגמרי (ועכשיו להוריד לראשון). האטה שלא לצורך עצירה או האטה שלא מורידה משמעותית את מהירות האוטו- כן, רק עם הבלם. שאלה טובה...

abcdcba

New member
למה מחקו לי את התגובה??

לא רשמתי שום דבר פוגע או מעליב בתגובה שלי.. ולכן אני אחזור עליה שנית- אני לא מבין מדוע מנהל מחק לי את ההודעה! רשמתי: למה היה קשה לך לא ללחוץ על "הוספת תגובה"?? העדפתי שלא לשאול את המורה שלי את השאלות האלה, כי בשיעור אני מתרכז במצבים מסובכים וטכניקה מסובכת בנהיגה ואני מעדיף לשאול שאלות פשוטות כאלו בפורום. בכל מקרה, הכסף שלי הוא לא עניינך האישי, וכך גם ההעדפות שלי בשאלות. הפורום זה מקום לדון בשאלות, וזה בחירתי האישית לשים את השאלות שלי, אם אין לך תשובה עניינית אל תגיב! אני אשמח גם אם המנהל, או מי שמחק לי את ההודעה, יסביר את מחיקת ההודעה, שכן לא היה בה שום דבר מעליב או פוגע, והיא נכונה במיוחד.. יום מעולה לכולם

danihashamen

New member
תשובות

עצירה אפשר לעשות אפילו בהילוך שלישי, לא חובה להוריד עד להילוך ראשון (אלא אם זה לפני תמרור תן זכות קדימה, שאז עדיף להוריד לשני, ואפילו לראשון). בעיקרון זה ברקס -> קלאץ', כי אם תלחץ על הקלאץ' ראשון הרכב יגביר את מהירותו, ותאבד את השליטה ברכב. האטה רגילה צריך רק עם הבלם, אלא במקרה שצריך שהמהירות שאתה נוסע בה מתאימה להילוך אחר.. (ז"א לא רצוי לנסוע על 20 בהילוך 3.. אם אתה רואה שאתה ב20 ק"מש עדיף להוריד הילוך כבר). ברוורס בעיקרון אמורים להסתכל אחורה, ממש להסתובב אחורה.. אבל המורה שלי אמר שעדיף להסתכל במראות, איך שהמורה שלך יסביר לך. בהצלחה

abcdcba

New member
תודה ../images/Emo13.gif שאלה קטנה

עצירה מוחלטת בשלישי? חשבתי שחייבים להוריד לפני העצירה לשני, ואחרי העצירה להוריד לראשון..

Scarlight

New member
זה תלוי ברכב

חלק מהמורים מלמדים שאפשר לעצור בשלישי ולהעביר לראשון רק לאחר עצירה מוחלטת, ויש שמלמדים שיש להוריד בצורה הדרגתית עד להילוך שני.

Superdror

New member
הורדת הילוכים בשביל ליצור בלימת

מנוע אכן מוסיפה בלאי והכרחית רק כשמדובר בירידה תלולה - כדי שלא "לבשל" את הבלמים. הורדת הילוכים במקביל לבלימה ולא לשם האטת הרכב לא מוסיפה בלאי חריג/קיצוני, אלא בלאי שנוצר מכל העברת הילוך, אם כי אני לא מוצא סיבה להשתמש בשיטה זו, בטח לא כשמדובר בבלימה מ60 קמ"ש שנמשכת זמן קצר וההורדת הילוך לטעמי היא סתם בזבוז זמן. כדאי להיוועץ במורה בכל מקרה, לדעתי לפחות.

Gal isr

New member
לי המורה אמר להתחיל הורדת הילוכים

ככל שהמהירות יורדת, ולשלב אותם כדי שהאוטו יאט. בעצירה המוחלטת להוריד לראשון. למרות שאני מסכים עם מה שאתה אומר.

abcdcba

New member
אתם משוכנעים :)?

ההיגיון אומר שאם מאטים מעבר למהירות ההתחלתית של אותו הילוך זה פוגע.. כאילו ההיגיון אומר שאם אתה יורד אתה צריך להוריד להילוך שמתאים כל פעם למהירות שהאטת אליה עד לעצירה.. ככה לפחות אני רואה את זה

Gal isr

New member
שיעור שעבר

מורה אחר הסיע אותי הביתה, והוא עצר על חמישי גם...אז זה אפשרי כנראה.

abcdcba

New member
אפשרי אני יודע ../images/Emo13.gif השאלה אם זה

בריא לגיר.. כי לפי מה שהבנתי, הרעיון של הורדת הילוכים לפני עצירה היא כדי להתאים את ההילוך למהירות בהאטה, וכדי שההעברה האחרונה בעת העצירה תהיה להילוך ראשון כדי לא להרוס את הגיר..

Superdror

New member
הרס גיר אין באף אחד מהמקרים.

ואין שום קשר גם להעברה אחרונה.

Superdror

New member
ברור שאתה מוריד הילוך להילוך שמתאים

למהירות הנוכחית, אחרת מה הטעם בכלל ? בלימת מנוע לא תקבל, אפשרות להאיץ, לא תקבל. אגב, נסיעה בהילוך גבוה מידי בצורה קיצונית למהירות יכולה לגרום למנוע להיכבה.

abcdcba

New member
אז הורדת הילוכים בהאטה עד לעצירה

מוחלטת, בהקשר לבריאות הרכב ויכולות הרכב, עדיפה? או שזה לא משנה?

Superdror

New member
הורדת הילוכים בהתאם למהירות

היא עדיפה כי תמיד משאירה לך את האופציה להאיץ במידת הצורך, כדי להתחמק ממכשול או סתם כי הרמזור בדיוק התחלף בחזרה לירוק. יש מצבים שאני לא הייתי משחרר קלאץ בכל הורדת הילוך, אלא סתם "בורר" עם ידית ההילוכים בין ההילוכים תוך כדי החזקת קלאץ ואופציה לשחרורו בעת הצורך להאיץ וכו'. זאת אני מבצע בבלימה ממהירות איטית של 60 קמ"ש לדוגמא, בה לדעתי האישית לפחות, שיחרור הקלאץ בכל פעם הינו מיותר. לדעתי, אל לתלמיד נהיגה בשיעור או בטסט להתעקש על ביצוע "טכניקות" כאלו - אלא להיוועץ במורה ולדרוש בדעתו. כמובן, ישנם הרגלים רבים שכדאי ומומלץ לקחת לנהיגה בחיי היום יום, אבל לא לשיעורי הנהיגה או הטסטים, בהם אתה מתבקש להציג משהו מדויק וספציפי.

למעלה