שאלות קטנות ונצל"שים

uw213

New member
בגרסא האמריקאית הכתב גדול יותר

ויש יותר רווח בין מילה למילה, ובין שורה לשורה. ויש ציורים. זה לא אומר שבגרסא המאריקאית כתוב יותר או משהו כזה.

basalt

New member
תקציר הספרים הקודמים

תוכנית חלופית יש לי (לקרוא את תקציר פרקי הספרים הקודמים באתר הארי פוטר לקסיקון), אבל השאלה שלי היא האם הפרקים הראשונים בספר החדש גם ככה מספיק טובים כדי לרענן את הזיכרון?

LiRs Lullaby

New member
אוח, הגעתי לקטע טוב! ../images/Emo58.gifפרק 27

איך שוולד' מגלה שהארי גנב לו את ההורקרוקס! הגיע הזמן באמת, אחרי שהרסו לך כבר את היומן, הטבעת, הקמיע ועכשיו גם את הגביע! נבלה! מוהאהאהאהאהא, איזה קטע היסטרי!
הוא מתנהג כמו ילד קטן שלקחו לו סוכריה! (היי, אף פעם לא יצא לי לומר את המשפט הזה!
) טוב, חוץ מהחלק שהוא רוצח אחר כך מישהו....................

Tissots

New member
לא יודעת אם שאלו את זה כבר...

אבל אפשר להשיג את הכריכה של הבריטי מבוגרים בארץ?

Ronis13

New member
איזו גירסא מוכרים בסטימצקי?

ואיזו גירסא נוחה וקלה יותר לקריאה לפי דעתכם? את השישי קניתי באמריקאית.. עכשיו אני מתלבט, נוטה יותר לכיוון הבריטית.

Sernas

New member
מאיפה הוצאתם שהגרסאות שונות בתוכן?

אין הבדל בין אנגלית לאמריקאית חוץ מהכריכה, האנגלית מיועדת לילדים ואמריקאית לקהל הרחב. זה שהבריטים העדיפו לקנות את הגרסת הילדים ומתעקשים לקרוא לה הגרסה האנגלית לא משנה את התוכן שיש בשני הספרים תחשבו בעצמכם, האם סופא את הסיפור פעמיים רק כדי לשנות כמה מילים פה ושם, או יחליף רק חלק מהספר, זה לא הגיוני ולא יכול להיות ועובדה, קניתי גרסאה מריקאית ויש בה מלאה ביטוים שרק האנגלים משתמשים!

Ronis13

New member
בכל זאת, ברוב המקרים

יש הבדלים בין הגירסאות.. במילים ספורות.

Grey Faerie

New member
שאלה ממש

מטומטמת: הספר ה7 בידי, אבל הטיימר של מאגלנט נשאר לי על הדסקטופ. איך מורידים את זה?
תודה מראש :)

LemonLimeLilach

New member
זה לא כל כך ספויילר אבל בכל זאת ../images/Emo58.gif

שמעתי שרולינג אמרה שמשהו יעשה קסם בגיל מתקדם, אבל סיימתי את הספר אתמול וכבר התחלתי לקרוא אותו עוד פעם ולא מצאתי אף אחד כזה. אז מי זה?

../images/Emo58.gif

כאילו בראיון אחד ג'יי קיי רולינג אמרה שיש חשיבות לצבע העניים של הארי אז רציתי לדעת מה החשיבות?כאילו שסנייפ טוב בגלל שהוא אהב את לילי?

LemonLimeLilach

New member
נראה לי שכן,

יש את הקטע בסוף שהוא אומר "תסתכל עליי" כי הוא רוצה לראות את העיניים של לילי לפני שהוא מת (לפי דעתי). אבל את האמת, כבר שנים לאנשים יש תיאוריה שהוא אהב אותה, היא רק נהרסה בספר החמישי כשהוא קרא לא בוצדמית.

שאלה על פרק 8 (התשובה תכיל בטח ../images/Emo58.gif)

מה לעזאזל האישה הזאת מדברת? חצי מהדברים שהיא אמרה לא הבנתי וגם לא קלטתימה אמת ומה לא מישהו יכול לת לי תקציר או הסבר כלשהו על ההתרחשות בדו שיח ההוא בין דוג' למיוריל?

Sernas

New member
ספויילר אחושילנג, אל תכנסו אם לקראתם את הפרק!

הזקנה מדבר על כך שהיא מצפה מאוד לספרה של ריטה סקיטר, שתגלה את האמת על משפחתו של דמבלדור. היא ואומרת שאוחותו של דמבו, אריאנה היית חסרת קסם (לא יודע איך זה בעברית, נו כמו השכנה של הדרסלים שאוהבת חתולים), אז היא מספרת שאמא של דמבו הייתה אישה רעה והחזיקה את ארינה בכלוב כדי שהאמת על אחותו לא תתגלה. היא אומרת שארינה הרגה את אמה שלהם למען קצת חופש ואז דמבלדור הכניס אותה שוב לכלוב עד ליום מותה. היא מספר עוד, שלדמבלדור יש עף עקום בגלל שאחיו שבר אותו בלווית אחותם והאשים אותה במותם. היא מספרת עוד שמקום מגוריהם של הדמבלדורים היה "Godric's Hollow", שזהו כאמור המקום שבו נרצחו הוריהם של הפוטרים. היא אומרת שעכשיו גרה שם באתילדה באגשוט, שהיית מחברת ספר לימוד היסטורי והייתה חברה מאוד קרובה של דמבו. היא אומרת שהיא לגמרי מטורללת אך ריטה הצליחה להוציא ממנה מידע שימושי על חייו של דמבו. אחרי זה כל הבלגן מתחיל אז תקרא/י בעצמך.

למעלה