שאלות צו ראשון

רזאי

New member
אנחנו נתנו.

הילד שלקח ריטלין בביה"ס, לקח גם לפני צו ראשון.
צריך להתרכז במבחן, וכדאי מאוד להיות מרוכזים גם בראיון. הבן שלי אמר בגלוי שהוא לקח ריטלין בבוקר, וזה לא פגע לו בקב"א.

רזאי

New member
עוד דבר חשוב-

תכינו אותם לתורים.
תמיד יש תורים, ושלא יחשבו שמעכבים אותם בכוונה.הרבה מאבדים סבלנות ומתעצבנים. זה יכול לקלקל את הרושם שהם עושים בראיון. שיתכוננו להרבה זמן המתנה,ויהיו רגועים.

Ani15

New member
תודה רבה!

לגבי הראיון - בהחלט יש אפשרות להתכונן. אבחון פסיכוטכני שמתבצע בשיחה של חצי שעה (גג) מתבסס על חיפוש מילים ותגובות מסויימות (הרי ממילא אי אפשר משהו יותר מעמיק), ואפשר בהחלט ללמוד את זה ולהתכונן מראש כדי לשדר את ה"סימנים" שהמאבחן מחפש. אפשר ללמוד את זה לקראת מבחני השמה, וגם (מסתבר) לקראת צו ראשון...

Ani15

New member
אנחנו נפגשות ביום שני בסוף אוקטובר?

מסתמן שהצלחנו להשתחל לחוג ציור ונדמה לי שזו אותה קבוצה

רזאי

New member
מזל טוב על ההשתחלות

זאת אכן תהיה אותה קבוצה.
זה עדיין לפני הצו הראשון של הבן?

מירי,

New member
האמת שאני לא מצליחה להתאפק.

הבכור שלי נלחם להישאר שם - כי צריך! (וכל השאר גם אם ידוע לא לרשת).
&nbsp
מחלות להמציא, כל שטות! הצעיר עבר ניתוח לפני כמה שנים למרות כל האישורים על היותו ספורטאי פעיל מסתמן פרופיל 64 במקרה הטוב (זה עשוי לשרת את המטרה שלו כי הוא רוצה להמשיך לעסוק בספורט ולכן הוא לא מתאמץ להסביר להם כמה הם אדיוטים)

לאונידס

Active member
מצטער אבל גם אני לא רוצה להתאפק

מדינת ישראל החליטה שבסדר גמור להתחמק משירות. בפועל יותר מ 50% מהמלשבים מנצלים את הזכות הזו.
מהמיעוט שכן משרת גם כן יש קבוצה של יחידי סגולה שנהנים מהזכות לשירות מקוצר ו/או בתנאים מאוד מועדפים לפי החשקומיצין שלהם
כמובן כל עוד יש לך פטרון פוליטי שמנסה להכשיר את העוולה הזו.
זה לא דמוקרטי, זה לא צודק, זה לא הגון, זה לא שיוויוני. ולא רק אני אמרתי את הדברים אלא גם בג"ץ שכמובן הוא שנוא נפשם של אותם פטרונים.
&nbsp
למרות שאני ובני משפחתי משרתים ביחידות המובחרות ביותר וחלק מבני משפחתי הפכו את הצבא ליעודם הגיעו לדרגות מאוד בכירות אין בליבי דבר וחצי דבר נגד אלו הנמנים על המיעוט שהחליטו לנסות לקבל את אותן זכויות שמקבל הרוב במדינת ישראל.
&nbsp
ברומי כדי לקבל זכויות יתר על פני הפלבאים הפטריקים היו צריכים לשרת בצבא וכלוחמים, בישראל אחת מזכויות היתר של הפטריקים על הפלבאים היא לא לשרת בצבא.
מי אומר שלא התקדמנו עם הזמן?
&nbsp

בת האש

New member
לא סתומה, סתם לא למדת היסטוריה

לא שאני באמת זוכרת את זה... אבל ברומי היו אזרחים (פטריקים), עם כל הזכויות של אזרחים, והיו אזרחים מסוג ב' - הפלאבאים.
&nbsp
&nbsp

לאונידס

Active member
ברפובליקה הרומית משקל ההצבעה של אדם נקבע לפי תרומתו לחברה

ובחברה צבאית התרומה נקבעה לפי תרומה למאמץ המלחמתי.
התורמים צבאית אירגנו את שיטת הסנאט (הפרלמנט הרומאי) כך שבעצם הם אלו שקבעו את החוקים ולכן הם דאגו לעצמם לזכויות יתר על פני כל השאר.
זה לא היה שחור לבן, היו יותר מ 2 סוגים של מעמדות אבל זה היה המדרג.
&nbsp
בישראל דומה אבל להיפך.
לפי השיטה הפרלמנטרית בישראל אלו שלא תורמים לחברה, לא בטחונית ולא כלכלית וגם בשאר התחומים כמו תרבותית הם אלו שקובעים את התנהלות המדינה גם ברמת החוק וגם ברמת מימוש החוק ונהנים מזכויות יתר.
גם אצלנו אין רק שני מעמדות, יש יותר, אבל זהו העקרון.
&nbsp
את חושבת שבסדר ולגיטימי? מותר לך. בע"ה כשתהיה פה מדינת הלכה גם בגלל שלא יהיה חופש דיבור וגם בגלל שאת אישה יהיה לך אסור אבל כרגע מותר.
העניין הוא שבלי קשר לעמדה שלך ושלי אם ההתנהלות מוסרית או הוגנת אני בהחלט רואה מצב בו אזרחים צעירים סוג ב' מבינים את המציאות ופשוט ילכו למקום אחר - ובהמוניהם. ואז גם 30 כיפות ברזל לא יעזרו לך.

מירי,

New member
אתה משכנע את המשוכנעים.

זה לא מה שמפריע לי, אין לי בעיה (תאורטית) שקבוצת לחץ תקבל מה שהיא רוצה, בעיני זו כן דמוקרטיה (גם אם אני לא בצד המרוויח) וכמי שהצבא מתעלל בבניה עוד לפני שהם מתגייסים....
&nbsp
התגובה שלי הרבה יותר מתייחסת ל"אני לא רואה שום צורך קיומי בזה כרגע".
כאמא לבן שכנראה יעשה הכל כדי להתאים לעצמו שרות, אני בולעת הרבה צפרדעים, אבל....
וזה בלי לקחת בחשבון שהצחיק אותי, אותה אוכלוסיה שדיברת עליה, "פשוט" לא מתגייסת, היא לא אומרת איך אני מתחמקת וגם עושה את השרות לטובתי.

לאונידס

Active member
אני חושב שיש צורך קיומי ב"שביתה" של המיעוט שמשרת

אני חושב שחלוקת האזרחים בארץ למעמדות,
מעמד סוג א' שנהנה מזכויות יתר ותורם מעט מאוד עם בכלל
ומעמד סוג ב' שמקבל פחות זכויות והעומס הבטחוני הכלכלי וגם התרבותי עליו
מהווה סיכון עדינת ישראל לא פחות ואולי הרבה יותר מאשר האוייבים החיצוניים.
&nbsp
כמו ששום דבר לא הזיז את הממשלה שלנו בנושא של ביטוח לחיילי מילואים על שחיילי מילואים לא פתחו ב"שביתה" כך שום דבר לא יזוז לכיוון הרצוי עד שהמלשבים של אזרחים סוג ב' לא יפתח ב"שביתה".
אני והמשפחה שלי פחדנים, לא שובתים. אני פחדן אבל לא עיוור

עד שמשרד הבטחון לא ינהג בהגינות ויפצה כראוי את נפגעי צה"ל

אין סיבה שאפקיד בידיו את היקר לי מכל. אחת שוחררה מטעמים פסיכיאטריים. אפילו לא נאלצנו להתערב. השני יפיק לפחות את המוטב כעתודאי. טתם תתנו לי אני אתן לכם והשלישית תחונך כך שאףףףףףף אחד לא ידפוק אותה. אף אחד. הם ילכו מעמדה של כח לא מעמדה של אוי זה החוק אנחנו חייבים.
&nbsp
המגינה עושה את זה לעצמה. רגשותי לדתיים עזים במיוחד בימים אלו. וגם לכל היתר...כל התחלואים שאנחנו סובלים מהם פה. האזרח מוותר על דברים מסויימים ובתמורה מקבל הגנה מהמדינה. את זה אני זוכרת מצויין משיעורי הסטוריה של הבן.

מירי,

New member
אם אני אעז להגיד את זה לחייל שלי.

"אבל צריך..."
למה אתה צריך והם לא, לא רלוונטי עבורו בכלל! עינין של השקפת עולם, כי ככל שמכעיס אותי הזכויות של מעמד א (לשיטתך) זה לא גורע מהחובות שלי.
&nbsp
אני מאמינה בלעשות את מה שאתה מאמין בו, וקשה לי עם לעשות חצי- אם הייתי חושבת שלא צריך כאן צבא אז הייתי מחנכת את הילדים שלי להלחם על כך שלא ישרתו בצבא, לא שיעשו מה שנוח להם באמתלה שלא צריך, כי או שצריך או שלא. וזה בלי קשר לכך שאוכלוסיות שלמות בכלל לא רוצות לשרת בצבא, עבורי- לא רלוונטי.

לאונידס

Active member
כמו שאני מאמין שהכנסות תקציב המדינה צריכות לבוא ממיסים

וללא מיסים אין קיום למדינה,
אבל אם יחליטו שרק מיעוט מהאוכלוסיה, נניח אנשין ממוצא ספרדי, חייב בתשלום מיסים - ומיסים כבדים,
אני ממש אבין אם מישהו ממןצא ספרדי יחפש דרך להפחית את נטל המיסים עליו ואני לא אבוא אליו עם ססמאות שלא רלוונטי לו אם הוא צריך לשלם כפול כי כרגע לאשכנזים לא מתאים לשלם מיסים.
&nbsp
גם אני מאמין בלעשות את מה שאני מאמין בו.
אני מאמין במדינה בה יש שוויון זכויות בלי אפליה בין אנשים ללא טעמים ענייניים.
אני מאמין למשל שלנשים, שלספרדים, לחילונים ולנשים חילוניות ממוצא ספרדי מגיעות אותן זכויות שמגיעות לגברים אשכנזים דתיים. סתם דוגמה.
את לא מאמינה בזה? זכותך, את לא צריכה אישור ממני.

מירי,

New member
אהם-אהם, מי בדיוק משלם היום מיסים?

ממממ... מיעוט ....
ועדיין משלמים את המיסים למרות שבמיסים האלה עושים הרבה דברים בניגוד לשאיפות של אותו מיעוט- ועדיין, אני לא אבין אם מישהו יגיד 'אז אני לא אשלם מיסים יותר'.
&nbsp
לא אמרתי שאני לא מאמינה בשיווין הזדמנות, חובות וזכויות, אבל אם מישהו עושה מניפולציה להרוויח זכויות יתר אני עדיין אשלם את החובות שלי.

למעלה