שאלות צו ראשון

לאונידס

Active member
כנראה שאני וכל הסובבים אותי שייכים למיעוט שמשלם - והרבה

בכל מקרה אין לי תלונות אם את מאמינה בשוויון זכויות ומטיפה לבצע בדיוק את ההיפך.
הייתי שמח יותר אם היית מטיפה לפעול למען שוויון ולא נגדו אבל זו זכותך.

מירי,

New member
אני אומרת שאני לא אעבור על החוק.

גם אם החוק מקפח אותי וגם אם אחרים יעברו על החוק.

לאונידס

Active member
גם בר רפאלי לא עברה על החוק, גם המתחלים

היא התחתנה ושוחררה משירות - בדיוק בהתאם לחוק.
גם כאלה שמחפשים סעיף בריאותי שפוסל או מקל עליהם את השירות - בהחלט לפי החוק.
אם היו עוברים על החוק היו שולחים אליהם לוכדי עריקים.
&nbsp
אז מה הנקודה שלך?

מירי,

New member
בר רפאלי עשתה מניפולציה על החוק.

(למשל, מניפולציה כזו על חוקי ההגירה לא הייתה עוברת....) אבל הנקודה שלי זה שגם אם אחרים עושים את זה אני לא חושבת שזה נכון ולכן אני לא אעשה את זה (או אתמוך בילדי לעשות את זה).
&nbsp

לאונידס

Active member
רפאלי קיבלה זכות שהמון בנות אחרות במדינה מקבלות

עשרות אחוזים מהבנות במדינה מקבלות את הזכות לבחור אם לשרת בצבא או לא.
&nbsp
את יכולה להסביר למה מבחינתך בסדר גמור כשהגב' איציק החליטה שלא בראש שלה לשרת, שגב' כהן החליטה שיותר חשוב לה להיות קומונרית בבני עקיבא בפ"ת, שגב' חוטובלי החליטה שיותר מעניין לה להיות באותה תקופה בארה"ב,
אבל ממש לא בסד שגב' רפאלי החליטה שיותר חשוב לה להיות דוגמנית בישראל או ארה"ב?
למה לדעתך בסדר שלגב' חוטובלי לא יגיעו אותן זכויות שמקבלות גב' איציק גב' כהן וגב' חוטובלי?
&nbsp

מירי,

New member
אתה נהדר בלהכניס לי מילים לפה.

איפה כתבתי שזה בסדר שמישהו עושה את זה?
כתבתי שזה שאחרים שמתמשים באפשרות הזו לא אומר שאני חושבת שהבת שלי צריכה לנהוג ככה וכמובן שגם אני לא נהגתי ככה.
למה יש להן את הזכות הזו? כי בן גוריון חשב שתפקידנו להתחתן אתכם ולטפל בכם ובילדים שלכם, ומאז לאף גבר אין ממש אינטרס לשנות את זה....
אלא שהדוגמאות שהבאת בניגוד לבר לא שיקרו! גם אמא שלי נישאה, בדיוק ביום צו הגיוס שלה- אבל היא נישאה לאבא שלי מתוך רצון לחיות איתו....(וזה משהו שהיה שזור בכל החינוך שלי לא לחזור עליו- אי הגיוס, לא החתונה)

לאונידס

Active member
לא, אני מנסה להבין מה העמדה שלך בשוויון זכויות

מול החוק, לא איך את מחנכת את הבת שלך.
אבל מכיוון ששאלתי בכמה צורות שונות ואת מסרבת לענות לנושא ובמקום מקבל בביקורת על הגברים ואני בכללותם שמסרבים לגדל את ילדיהם, מבחינתי אפשר לעצור כאן.

מירי,

New member
אני בהחלט חושבת שהחוק צריך להיות יותר שיוויוני

בטח בדוגמה האחרונה שנתת, לא רק שנשים צריכות להתגייס בלי פטורים שונים מזה של נשים אלא שנשים צריכות שתהיה להן האפשרות להתגייס לכל תפקיד ולהגיע לכל תפקיד.
&nbsp
אבל החוק הוא לא שיוויוני, זה רע ועצוב וכנראה צריך לשנות אותו (גיוס ומיסים הם לא המקומות היחידים) ואמרתי את זה לאורך הדיון- זה עדיין לא אומר שאני צריכה לעבור עליו או לנצל אותו לטובתי האישית.

לאונידס

Active member
אני יכול למצוא לך עוד 4 מעלימי מס, אז מה?

כנראה לא הבנת שיש הבדל בין מפרי חוק לבין חוק מקפח ולא שיוויוני.

רזאי

New member
קראת את מה שכתוב? הוא לא מעלים מס.

הוא כתב מכתבים לרשויות, בהם הוא מסביר שהוא מסרב מצפונית לשלם מיסים.
לא הצלחתי למצוא את תוצאות המשפט, דווקא הסתקרנתי.

מירי,

New member
מה שהוא עושה זה בעיקר פרובוקציה.

כשהוא קונה טלויזיה הוא לא משלם מע"מ?
כשהוא חולה הוא לא פונה לרופא? כשהוא נוסע על כביש הוא משלם אגרה? אם הוא נוסע בתחבורה הוא משלם מחיר מלא? או אולי כשהוא ממלא דלק ברכב הוא משלם סכום ללא מיסים? וכשהוא קונה לחם? קמח? חלב?
&nbsp
הוא לא משלם מס אחד, כזה שהוא יכול לעשות דרכו "רעש", יש כמה דרכי פעולה אפשריות, לדעתי זו שלו ממש לא עושה את זה.

רזאי

New member
פגשתי אותו פעם אחת, בסוף שנות ה80,

בבית של מכר.
כבר אז חשבתי שהוא בלתי נסבל, אבל חכם ומעניין. שמעתי שהוא עבר מאז כל מיני תהפוכות, אבל הוא כנראה עדיין בלתי נסבל

לאונידס

Active member
לא מסובך להבין שאת מנסה לשנות נושא

מדיון בשוויון זכויות בפני החוק, חוק שמקנה זכויות לאנשים למשל בגלל אמונתם הדתית את מנסה לשנות את הנושא לדיון באיזשהו אזרח פרטי פרובוקטור.
העובדה שאני לא מסכים להגרר לשינוי מנושא שאיננו נוח לך למרות שאת נוזפת בי לא אומרת שיש בעיה ביכולת הקריאה שלי, רק שאנ לא מסכים לשנות נושא.

רזאי

New member
זאת היתה אמורה להיות אנקדוטה, שחשבתי באותו רגע

שדווקא מתאימה לנושא. זאת התגובה שלך שגרמה לה להתארך לתת דיון, בדיון שמראש לא היה ער במיוחד.
כמישהי שמשלמת הרבה יותר מיסים ממה שהייתי רוצה לשלם, ברור שהייתי מעדיפה שכולם ישלמו, אולי זה היה עוזר להוריד מעט את הנטל ממשלמי מיסי האמת.
כנ"ל בעניין הצבא. אם כולם היו משרתים, אולי זה היה עוזר לקצר קצת את השירות של הבנים שלי.
אני חושבת שאין סיכוי שמשהו מזה יקרה, ולכן ממשיכה לשאת בנטל תוך כדי קיטורים.

למעלה