שאלות צו ראשון

Ani15

New member
שאלות צו ראשון

(וואי, אני לא מאמינה שהגענו כבר לזה)
1. את האבחון של הקשו"ר, לשלוח להם מראש (כמו שהציעו בגלויה של מיטב שהגיעה היום) או שזה יחרב את הסיכויים שלו לתפקידים מסוימים?
2. מסתבר שיש בשוק מי שמציע הכנה לימי המיון למלש"בים (נו מה אני מתפלאת, הרי יש גם הכנה למבחני מיון לעבודה, ולפסיכומטרי, ולכתה א, למה לא ללשכת גיוס?) - שווה? מיותר?
3. איזה מחלה להמציא לו כדי שיוריד פרופיל? לא מתאים לי קרבי... (גם לו לא, האמת, לא בטוח שהוא יודע את זה)

xfwind

New member
אליות וקוצים

- אבחון נחוץ כדי להתאם את המבדקים.
- הכנה כדאית (לפחות ברמת ההרצאה המרתקת שניתנה להורים בביה"ס מ"מכין" כנ"ל). יש אתרים שמבצעים בהם תרגול (קונים שימוש לכ-3 חודשים.
- ל"המציא" אי אפשר. אבל אם יש בעיות - לתעד ולהגיש מסמכים.
- הנכונות ל"שרת" ו"לתרום" משפיעה על הקב"א...

xfwind

New member
אליות וקוצים

- אבחון נחוץ כדי להתאם את המבדקים.
- הכנה כדאית (לפחות ברמת ההרצאה המרתקת שניתנה להורים מ"מכין" כנ"ל). יש אתרים שמבצעים בהם תרגול (קונים שימוש לכ-3 חודשים.
- ל"המציא" אי אפשר. אבל אם יש בעיות - לתעד ולהגיש מסמכים.
- הנכונות ל"שרת" ו"לתרום" משפיעה על הקב"א...

רזאי

New member
איבחון לא מחרב סיכויים.

כדאי לשלוח אותו מראש, וגם להגיע עם עותק.
ההכנות לא באמת עוזרות. תגידי לו לקחת הכל ברצינות, ולענות בראיון בכנות ובפירוט, בלי לנדב מידע מיוזמתו.
לכו לרופא הילדים עם הטופס הרפואי, וספרו לו על כל דבר קטן. לפעמים הפרופיל יורד על דברים שלא עולים על דעתנו.
אצלנו הרופאה שמה לב שיש לבן רעד ביד. היא שלחה אותו לנוירולוג, והופ...פרופיל 64. חבל שלצעיר אין משהו כזה, והוא מתגייס עם פרופיל 97.

BezBog

New member
הכנה

בגדול ברוב בתי הספר או יחידות הנוער העירוניות/יישוביות יש תפקיד של הכנה לצה"ל
ישנם פרוייקטים ארוכים יותר וקצרים יותר.
כדאי לברר בבית הספר ובאתר יחידת הנוער.

אני מוחה על ה"המצאה" - אני מניח שמתאים לך שהבן שלי כן שם...

בכל מקרה שיהיה לו בהצלחה ושיממש את עצמו באופן שהכי מתאים לו ולצהל...

Ani15

New member
לא מתאים לי שאף אחד שם, האמת

ואני לא רואה שום צורך קיומי בזה כרגע
אבל זה ענין לדיון אחר לגמרי

מירי,

New member
יפה שאת לא רואה.

אני גרה בתוך גבולות 48 (לא בגבולות החלוקה) וכל ילדי חוו את הצורך הקיומי

&nbsp

Ani15

New member
למרות שמקום המגורים שלך חטף, אוהו,

נדמה לי שבשנים האחרונות הבית שלי יותר בסכנה משלך ואף מופגז לעתים קרובות יותר. זה מפחיד ומרגיז ומטריד, אבל זו לא סכנה קיומית למדינת ישראל, גם אם אנשים (אזרחים) נהרגים בהתקפות האלה. והחיילים שנהרגו בעזה במבצעים האחרונים, בפרט בצוק איתן, עם כל האהבה והצער והכאב, לא העלו במאום את רמת הבטחון שלי או הורידו את הסיכון או הפכו סיכון קיומי לסיכון נמוך יותר. וחוסר הטעם בזה (מעבר לרווח הפוליטי של מי ששלח אותם לשם) כואב וחורה לי מאוד מאוד.

מירי,

New member
ברור...

כי לא צריך את חיילי כיפת ברזל ואת החיילים בגבול מצריים ואת החיילים בגבול לבנון אפשר כבר לשים פרחים בצריח...
&nbsp

Ani15

New member
אני חותמת היום על שלושת התפקידים האלה

בשירות הצבאי שלו,
ושלא ישלחו אותו לעזה (או ללבנון או לשטחים או להר הבית) להגשים מטרות פוליטיות של מישהו.
עם כל הכבוד מירי, אלו תפקידים של ג'ובניקים... (וטוב שכך, כי באמת אין איום קיומי על ישראל היום).

מירי,

New member
ברור שאין איום קיומי.

כי יש פריירים אחרים שעושים את העבודה.
מתי הסתובבת לאחרונה בירושלים (כן, המערבית) ראית כמה כוחות ביטחון יש שם?

רק הערה קטנה...

איום קיומי קיים כל הזמן... גם המתונים ביותר מבין הפלסטינים (שלכאורה רוצים לחתום איתנו על הסכם שלום ושתי מדינות לשני עמים ו.... ) בסופו של דבר היו מעדיפים שפשוט נתאדה מפה ונשאיר רצף טריטוריאלי ערבי בין הירדן לים (ואת הדברים הללו אומר לך תומך של מחנה השמאל שמשום מה הולך ונעלם מארצנו לצערי הרב) וכן - כל הבנים והבנות שמשרתים ביחידות "כיפת ברזל" הם לוחמים של מערך הנ"מ וקרביים לכל דבר ולצערי הם מתמודדים מול איומים יום יומיים... ויש כמובן את כל המערכות שעדיין בפיתוח ושנועדו להרתיע ולהגן מפני הגרעין האירני (ולא, זו לא רק פרנויה של ביבי, גם שאר מדינות האזור חוששות מכך...) איומים לא חסרים - קיומיים ולא קיומיים... כל הזמן רוצים להשמיד אותנו ולצערנו עלינו להגן על עצמנו וההגנה הזאת היא משימה לאומית של כל אזרחי המדינה וכולם חייבים לשאת בנטל... מבין אותך שכאם את רוצה שהבן שלך ישרת שרות קל ולא מסוכן ליד הבית ושלא יפגע חלילה בפעילות מלחמתית - כאב אני מבין את הרצון הזה אבל אם הבן שלך לא יעשה את זה אז ילך לשם בן של אם אחרת כי מישהו חיב לשאת בעול... כמובן שלו היה לי בן שהיה צריך ללכת למקומות כאלה כשהבן שלך ממלא תפקיד של ג'ובניק, היתי מרגיש רע מאוד עם זה... וזו לא רק את אלא גם החרדים וגם כל המשטמתים כולם באשר הם...

מירי,

New member
לגמרי

כי הבן שלי הולך לשמור על מקום שאני לא ממש חושבת שנכון לנו, מאידך בן של אמא אחרת שומר עלי.
אני מאמינה בשרות משמעותי, אבל לא כזה שבא מתוך 'לא מתאים לי לסכן את הבן שלי'.

ברור שאין איום קיומי כי יש כאן צבא חזק

ברגע שכולם "ישרתו" בהתאם לאני מאמין שלך האיום הקיומי יחזור במהירות הבזק. רק תביטי על ה"אביב" של השכנים שלנו וכל הכוחות שהגיעו לבקר שם...

אימם

New member
שמחה ששאלת לפניי

גם הבן קיבל צו ראשון לפני שבוע
להבנתי זה רפואי בלבד עם גליון מלא שאלות לרופא
מודה מראש לכל מידע אפשרי

רזאי

New member
אז ככה-

השאלון הרפואי מיועד למילוי ע"י רופא קופ"ח. הרופא הצבאי עובר על כל החומר, ומחליט אם צריך לבדוק משהו נוסף לבדיקה הכללית השיטחית שעוברים שם. הרופא קובע את הפרופיל הרפואי.
הצו ממש לא רק רפואי. בהתחלה עוברים אימות נתונים. שואלים אותו פרטים כלליים, כמה שאלות שבודקות ידיעה בסיסית של השפה העברית, ולא יותר מזה. אח"כ עוברים למבחן ממוחשב, או לבדיקה הרפואית, לפי התור שנוצר.
במבחן החשיבות הגדולה של האיבחון, וההקלות, למי שמגיע. כדאי לשים לב לשאלות ולענות בצורה מיטבית.
בסוף מגיעים לראיון. זאת שיחה חופשית למדי, בה המאבחנת מנסה לתהות על קנקנו של המלש"ב. השיחה מתפתחת אחרת עם כל אחד, כך שאין אפשרות להכנה אמיתית לראיון.
למבחן הממוחשב דווקא אפשר להתכונן, ויש דוגמאות ברשת.
כמעט אף פעם אין הזדמנות שניה לצו ראשון, כך שכדאי לקחת את היום הזה ברצינות.

xfwind

New member
יש הכנה לכל שלב. תתחפרו ברשת.

המשפט האחרון שלך נכון וחשוב.

לאורה101

New member
שאלה חשובה

לבת גם יש בקרוב מאד צו ראשון.
סובלת מהפרעת קשב וריכוז.
האם לתת לה ריטלין בבוקר כמו לפני ביה"ס?
אמנם גם הבן סובל מזה וכעת הוא חייל אבל לא זוכרת מה היה איתו.
אודה לתשובה ממי שיודע

למעלה