תשובות..
1. לא ניתקלתי בצבגון אדום אוזן בטבע. 2.לא גידלתי צבגון אדום אוזן לעולם. 3. לדעתי דווקה התחליף יכול ליגרום כמה בעיות,אני חושב שלאחר שאנשים ידעו שמדובר בצב שחי בא"י הם פשוט יתחילו לאסוף כדי לגדל או אפילו למכור ,יש הרבה שיעדיפו לאסוף מהטבע מאשר לקנות מחנות מלבד זה בעלי חנויות רבים לא ירצו להציע למכירה צבים שלא ימכרו וזה מאוד יכול לקרות ,לרוב למוכרי החיות אכפת יותר מכסף גם עם המכירה תגרום בעיות לאחר מכן! ולדתי גם חלק ממוכרי החיות יעדיפו לאסוף מהטבע ולמכור מאשר לקנות ולמכור..וכמובן שלא תוכלו ליהיות מודעים לכל חנויות החיות בארץ ולטפל בפושעים,עובדה פה בחדרה יש חנות חיות שעד לא מזמן לפחות (לא הייתי שם הרבה זמן כך שאני לא יכול לדעת עם יש עדיין ברשותם צבגונים אדומי אוזן) מכרו צבגונים אדומי אוזן. ולדעתי דווקה בגלל שלאנשים לא אכפת מה המין ומה יכול להירגם כתוצאה משחרור לטבע הרבה יעדיפו צבים אטרקטיביים יותר גם עם הם יכולים להוות בעיה לאקולוגיה של א"י.. לגבי המחיר אני חושב שאתה צודק אסף אבל כמו שאמרת אנשים רוצים את הצב סתם שיהייה עוד תוספת לאקווריום ולכן לא ישלמו מחיר כזה גבוהה. אני לא יודע עד כמה אני צודק במה שכתבתי אבל זו דעתי ואני אשמח לישמוע ניגודים..