שאלות פשוטות בJAVA

adamku

New member
שאלות פשוטות בJAVA

הי , אני בטוח שאלו שאלות פשוטות למומחים כמוכם אבל בכל זאת .. :) 1. איך אני כותב וקורא מקובץ ? 2. האם יש פונ' מובנית שממירה מספרים מבינארי לדצימאלי ולהיפך ? תודה..

vinney

Well-known member
מה זאת אומרת, ממירה מספרים ?

למה צריך להמיר? אתה מתכוון למחרוזות שמייצגות מספרים?

DuckFromHell

New member
הוא מתכוון ל...

המרת מספרים מייצוג של 2 ספרות (בינארי) לייצוג של 10 ספרות (דצימלי)

adamku

New member
אז אתם יודעים ? ../images/Emo4.gif

לגבי הקבצים מצאתי תשובה אבל לגבי השני לא הצלחתי למצוא גם אלר שבדקתי ב API של JAVA

DuckFromHell

New member
מה שהוא מחפש זה...

ככה: ישנו את בסיס הספירה שבו כולנו משתמשים כל הזמן, שנקרא דסימלי, שיש בו 10 ספרות (0 עד 9). יש גם את בסיס הספירה הבינרי, שבו יש 2 ספרות, 0 ו-1. הייצוג של המספרים 0 ו-1 ב-2 בסיסי הספירה האלו יהיה זהה, אבל הייצוג של המספר שלוש יהיה 3 בבסיס דסימלי ו-10 בבסיס בינרי, כי שם אין עוד ספרות מלבד 0 ו-1, ולכן אחרי 1 יבוא שם 10. מה שהוא שואל זה אם יש ב-JAVA פקודה שממירה בייצוג אחד לשני. אני בטוח שיש כי ראיתי פעם פקודה שממירה לבסיס הקסהדצימלי (בסיס של 16 ספרות), אז בטח שיש גם לבינארי אני ינסה לבדוק מה הפקודה.

adamku

New member
מצאתי,הפתרון פה,תודה רבה לכולם. ../images/Emo13.gif

תודה רבה לכולם ... לאחר חיפושים באמת מתישים .. מצאתי את הפונ'!! אז הנה הן למי שמעניין אותו : בינארי לעשרוני : String a="1100"; int b=2; int c=Integer.parseInt(a,b) הפונ' תמיר את הערך של המס' A לפי בסיס B למס' עשרוני (התוצאה תמיד עשרונית) עשרוני לבינארי : String e = Integer.toBinaryString(int a); הפונ' תחזיר את המס' A כמחרוזת בינארית ושוב תודה רבה לכולם על המאמץ

אין לזה משמעות../images/Emo4.gif....../images/Emo26.gif

הרי אין טיפוס פרימיטיבי ב-java לייצוג בינארי/הקסדצימלי וכו'... אז השאלה של ויני הייתה במקומה - הכוונה לייצוג מספר בינארי במחרוזת?... נניח שהפונקציה foo עושה את מה שאתה רוצה (ממירה מעשרוני לבינארי) ואתה כותב למשל:
Math.foo(10);​
מה הערך שהפונקציה מחזירה?... מאיזה טיפוס הוא?... זה String? זה int? או שהשאלה לא נוסחה כמו שצריך, או שאתה מנסה לעשות משהו בדרך לא נכונה...

למעלה