שאלות פרנואידיות...

d_style

New member
שאלות פרנואידיות...

שלום ברור לי שכסף, דרכון וחפצי ערך תמיד עליי, אבל מה קורה בתאילנד והודו לדוגמא, בחופים, במסיבות, באנערף. הרי אי אפשר לצלול, לשחות, לרקוד עם כל אלו, מה בד"כ עושים במקרה זה? מסתמכים על ה"כספת" שבגסטהאוס? או אולי אומרים יאללה כ*ס אומו ומשאירים הכל בחדר?
הלוואי ולא הייתי כל כך לחוץ, אבל אני טיפוס כזה לצערי... האירו את עיניי...

SPnage

New member
אם לא אכפת לך לאבד את הכסף והדרכון

אז אתה יכול להשאיר בחדר וללכת לדרכך. אחרת תשאיר בכספת המלון/גסטהאוס, או תפקיד אצל מישהו שאתה סומך עליו.

itai80

New member
כדאי אם כי...

היו מקומות שהשארתי חגורת כסף, מצלמה בחדר. זה היה סיכון, לקחתי אותו, היה לי מזל. לעומת זאת לאחי "נעלמה" מצלמה מהחדר באוסטרליה. תעשה את השיקול שלך, לא נראה לי שמישהו פה יכול לעזור לך בזה. זאת החלטה רק שלך. ובקשר ללחץ, אל תדאג, בהודו תהיה הרבה פחות לחוץ...

d_style

New member
ת'כלס

בשביל זה יש ביטוח... בשביל שאני לא אדאג למצלמה, ובשביל שאני לא אדאג לכסף (טרוול צ'קס).

sela v

New member
לא בטוח

שביטוח מכסה אם אתה משאיר חפצים ללא השגחה. צריך לקרא את האותיות הקטנות.

jeshu

New member
אתה צודק אבל הביטוח כן נוטה להאמין לדוחות מישטרה.לכאורה פרוצדורה פשוטה,אך ברבות ממדינות העולם השלישי לשוטרים לא בא לקום מהכיסא ,לא מבלי שתשלם להם בכל אופן.והם לא תמיד כל כך יודעים למלא טפסים.ולא תמיד (בלשון המעטה) הם יודעים אנגלית. קח גם את זה בחשבון.

SPnage

New member
עוד לא שמעתי מישהו שקיבל כסף

על מצלמה גנובה. יש ביטוח שבא עם הטרוולים, ויש ביטוח בריאות שבדרך כלל כולל ביטוח מטען בטיסות וכאלה. בכל מקרה יש סכום מינימלי שמתחתיו הם לא מחזירים, אז במקומך לא הייתי מנסה להתחכם אלא פשוט לשמור על החפצים שלך.

d_style

New member
קיים ביטוח רכוש נפרד לביטוח בריאות.

דרך הביטוח של הדירה, או ביטוח יעודי. עוד לא שמעתי על מישהו שלקח מצלמה (רצינית) לחו"ל ולא ביטח דרך הדירה (עלות מינימלית, פשוט מרחיבים את הכיסוי הקיים גם לחו"ל).

jeshu

New member
אני שמעתי וחבל לקנות פוליסת ביטוח שלא כוללת משהו מינימאלי על הציוד שלך.

Amoureuse

New member
לא להגזים פה

מכירה מישהי שגנבו לה תיק מהחדר באוסטרליה - היא השאירה אותו שם כשיצאה לבלות כך שזו בהחלט "אשמתה". הלכו טרוולים, כרטיסי אשראי, מצלמה, ועוד. את הטרוולים היא קיבלה תוך זמן קצר, וגם על השאר היא קיבלה פיצוי. אז כן, צריך לשמור על הדברים באופן סביר, והאופן הסביר הזה תלוי מאד איפה אתה מטייל, אבל אם כל הזמן תהיה בלחץ אז איפה יהיה ה fun ?

SPnage

New member
מצחיק אתה

אתה חושב שהביטוח יחזיר לך טרוולים שנגנבו אם השארת אותם ללא השגחה? קרא שוב את הביטוח שבא עם הטרוולים. אתה חושב שהביטוח יחזיר לך מזומנים שנגנבו? אתה חושב שהביטוח יסע לשגרירות, יחכה שעות בתור וינפיק לך דרכון חדש במקום זה שנגנב? אתה חושב שהביטוח יחזיר לך את התמונות שהיו על המצלמה שנגנבה? אתה חושב שהביטוח יחזיר לך את עוגמת הנפש כשתחזור לחדר ותראה מה חסר? תחשוב שוב.

Amoureuse

New member
עכשיו בכלל בלאגן עם דרכון

כפי שכבר הוזכר פה בפורום, כבר לא נותנים דרכון חדש רק תעודת מסע אז צריך לרוץ שוב למשרד הפנים גם בחזרה ארצה

itai80

New member
היה חכם, אל תהייה חכמולוג

תראה באיזו סביבה אתה נמצא. אם אין ברירה ואתה משאיר חגורת כסף - תחביא אותה. כנ"ל לגבי מצלמה.

jeshu

New member
ואז אחרי שהחבאת את חגורת הכסף שלך אתה צריך להיות חכם שוב ולא לשכוח אותה איפה שהחבאת אותה כמו שקרא לאחד שהתחלקתי איתו בחדר בתאילנד והוא שכח את החגורה מתחת למזרון ואז חזר כל הדרך לשם כדי לקחת אותה. למזלו היא היתה שם...

itai80

New member
כדאי לרשום על היד

לפחות בהודו, כבר קרה לי שלא זכרתי איפה שמתי אותה.

d_style

New member
אותו כנ"ל

אומנם טרם קניתי טרוולים, אבל אני בטוח שהם לא שולחים סוכן חשאי שיעקוב אחרי כל הטיול ויבדוק איך בדיוק ובאלו נסיבות נגנבו הטרוולים. אני לא מתכוון להיות שאנן, אני הייתי הפרנואידי פה, קרא את ההודעה הראשונה שלי, אבל אני גם לא מתכוון להיות עבד לרכוש. וזה נכון גם לארץ, לא רק לטיול בחו"ל. והערת אגב, אני עוקב אחרי ההודעות בפורום מזה זמן מה, ולדעתי כל עצה טובה שאתה נותן כאן, באה לרוב בשילוב מקבץ הערות סרקסטיות, שלא לאמר מתנשאות. אני מעריך את עזרתך, אבל לא ברור לי מדוע ואיך אתה מפיק הנאה מהודעות בנימה כזו (בכלליות, לאו דווקא ספציפית מדובר בהודעה זו).

itai80

New member
אני חושש שהמרמור לא היה נגדך אלא

נגד חברות הביטוח, אני טועה?

למעלה