שאלות פימו.

שאלות פימו.

כבר שנים שלא נגעתי בפימו ואז זה היה הפימו הותיק וקשה לעיבוד. עכשיו יש לי פימו סופט וכדי לא לבזבז זמן וחומר על נסיונות לא מוצלחים, אני מבקשת להסתיע בנסיון הרב והעשיר של בנות הפורום. 1. פימו מעובד נשאר כך או שצריך לחזור ולעבד אותו (בעיה כאשר יש בו דוגמא)? 2. אני רוצה להכין שלט לדלת של חדר. האם הפימו לבד יחזיק? איזה עובי מומלץ? 3. לצפוי כלי זכוכית (כמו עבודות המילפיורי) - מה העובי של הפימו והאם די להניח את חתיכות הפימו אחת ליד השניה או שצריך לעזור להן להתחבר? הייתי בטוחה שיש לי יותר שאלות אבל אסתפק באלה (אתן הרי לא בורחות) ותודה מראש על כל תשובה.

נירש

New member
תשובות

א. לא הבנתי מה הכוונה למעובד - האם אפוי או סתם עם דוגמה? אם אפוי - אין מה לעשות. אם לא אפוי - אפשר ללוש אותו חזרה כך שיהיה נוח לעיבוד. ב. לגבי השלט - הפימו לבד לא יחזיק, אלא אם כן תעשי בעובי של כסנטימטר. לא מומלץ - עדיף לכסות שלט מעץ בפימו דק (ע"י יצירת משטח עם מערוך). ג. לא יודע.

מעובד - הכוונה שלשתי אותו והוא מוכן

לעבודה. ראיתי בכל מיני מקומות שמשתמשים בשאריות של עבודות אחרות. אז השאלה היא לכמה זמן טוב לשמוש פימו שלשו אותו ולא השתמשו בו. לגבי השלט - הפימו נצמד לעץ או צריך להדביק?

נירש

New member
אצלי יש המון חתיכות כאלה

שמורות בכלי פלסטיק סגור (המהדרין עוטפין בנייר כסף), והן מחזיקות מעמד יופי. רק צריך ללוש אותן שוב כשרוצים לעבוד איתן. לגבי השלט - הפימו לא נצמד. אני עטפתי את השלט בפימו בצורה מלאה מקדימה ומאחורה עטיפה חלקית (מגיע עד 5 ס"מ לכיוון מרכז השלט) עם "X" מפימו כדי לחבר את הפינות. לא להדביק בדבק רגיל בכל מקרה - אם כבר, אז אולי פימו נוזלי. אבל השיטה שלי עדיפה, לדעתי.

לגבי ג' העובי בערך ס"מ

את מצופפת פרוסות פרוסות. ברווחים הקטנים את יכולה להכניס את פימו הרקע. ובסוף לעבור על הכלי עם מבחנה/כוס זכוכית ארוכה כדיי להחליק סופית את הפרוסות ולאחד ביניהן.

תודה על ההסברים. הבנתי שאם נשארת

לי חתיכת גליל מילפיורי ואני רוצה להשתמש בפרוסות ממנה לרעיונות אחרים אני צריכה לעשות זאת מיד אם אינני רוצה ללוש שוב ולאבד את הדוגמא. נכון?

נירש

New member
כן אפיתי יחד, ואין בעיה עם זה

היות והחום מאוד נמוך יחסית (130 מעלות). כמובן, השגחתי כל הזמן כדי שהבית שלי לא יעלה באש.

לגבי שאלה ג':

אם כבר הכנת גליל מילפיורי ואת רוצה לעבוד איתו את לא חייבת מיד, כלום לא קורה לו. את יכולה לעטוף אותו בניילון נצמד ולשים בקופסא סגורה וכשתחליטי לשוב ולהשתמש בו (ככה לפחות אני עושה) לגבי העובי של הפימו - את פורסת לפרוסות דקות דקות ומניחה ולוחצת על הכלי, זה כבר נמצד אל הכלי ופשוט מניחה את הפרוסות אחת ליג\ד השניה ועם היד טיפה מחליקה כדי שלא ישארו רווחים בין הפרוסות. מקווה שברור

למעלה