שאלות פטל

RedGrass1

New member
שאלות פטל

1.פטלתי ששיעורי הבית היו קשים מהצפוי. 2.הוא העלה על הכתב את כל הפוטלות אותו. 3.קשה להתפטל באזור לא מוכר. 4.חברה זאת נטפלת לאחת המובילות בתלומה. 1.פטל התברואה אחראי על נקיון העיר. 2.חשיבותם המכרעת של פטלות השריון אינה מוטלת בספק. 3. פטול חניכים לתנועת נוער נערך בכל הארץ. 4.ראש העיר מינה את פטלו לסגנו. תודה!

idanhav

New member
תשובה חלקית

לגבי 1, התשובה היא בלי ספק 4, את הפטל אני לא מזהה לגבי 2, הפטל הוא גיס, התשובה היא 4

RedGrass1

New member
זה נכון, תודה.

אבל איך אתה יודע את התושבה בלי לדעת את הפטל. אתה הולך לפי זה שנראה לך שיש ל4 רק אפשרות אחת ואפשרות הזאת לא מתאימה לעוד 2 אז זה 4 (מקווה שהבנת אותי)?

erezhustla

New member
ג.י.ס?

מה זה גיס התברואה? גיסות השריון? חשבתי אולי על חיל..

idanhav

New member
אם זה מצא

אז הפטל הזה שגוי לחלוטין המציאו פה ביטויים לא קיימים בשביל הפטל לא נתפשר על פטל טרי!!

RedGrass1

New member
טוב../images/Emo153.gif

נכון זה אכן מצא. העניין שאלה הזאת שאני חשבתי קודם על השורש ח.ש.ב. זה השורש מוליך שולל, אבל הבעיה שהוא גם מתאים ל3 תשובות, נכון 3 לא כול כך מסתדר אבל בכל זאת מתאים. זה טעות של הספר או שיכולה להופיע שאלה כזאת במבחן עם 2 תשבות. או שזה חשב לא מתאים?

YellowGirl6

New member
חשב

לא מתאים כי אין כזה דבר: הוא העלה על הכתב את כל החושבות אותו. ולא יהיה מצב שיהיו שני פעלים שיתאימו לכולם.

RedGrass1

New member
נכון

2 זה היוצא דופן. 1.חשבתי ששיעורי הבית היו קשים מהצפוי 2.הוא העלה על הכתב את כל הפוטלות אותו. 3.קשה להתחשב באזור לא מוכר. 4.חברה זאת נחשבת לאחת המובילות בתלומה.

idanhav

New member
?

מה זה קשה להתחשב באיזור לא מוכר?? הממציאים של שנות ה 2000, נגיע רחוק איתם

RedGrass1

New member
חחח

כיאלו לתחשב נגיד להתחשב בנגב לתת לו תקציבים וכאלה...

YellowGirl6

New member
../images/Emo6.gif

אוקיי, אתה לא צריך לחשוב מעבר למשפט הקיים! אין כזה דבר קשה להתחשב במקום. ולא יהיה מצב שיהיו שני פעלים שיתאימו לשלושה משפטים ואז יהיו שתי תשובות נכונות. תסכים איתי שזה לא הגיוני.

Amoureuse

New member
מאיפה השאלה הזו? זו עברית שגויה

השאלה הזו ממכון או ממבחן אמיתי? "מצאתי את שיעורי הבית קשים" זה לא עברית נכונה בכלל למיטב ידיעתי. זה תרגום מאנגלית ומצרפתית I found the work too hard, ונכון שמשתמשים בזה בשפה מדוברת בעברית אבל זו לא שפה נכונה, ואני לא מאמינה שהמרכז עושה דברים כאלה.

a1b2c3333

New member
דווקא

לדעתי יש סיכוי שהמרכז הארצי ייתן דבר כזה. "מצאתי שש"ב היו קשים מדיי." זאת כן שפה עברית תקינה..(ולא תרגום מאנגלית),פשוט זאת שפה עברית תקינה מדיי-כלומר,אנחנו לא משתמשים במילה הזאת בדיבור יומיומי..-והמרכז הארצי הרי חולה על שפה עברית שכזאת....

למעלה