שאלות על...

הייי אבל בסוף הוא הצליח....

גמני למדתי את זה.... ןאפילו קיבלתי במבחן הזה [על 10 דפים- תעריכו..] 89!!!!! ממתי ל@%!@%&$#$# בנות לומדות גמרא?!

לפי מה שאני זוכר...

1.יש שדים (מדובר על זה גם בברכות,השקפת היהדות היא שהם קיימים (נראה לי...), ולא הבנתי את ניסוח השאלה!!! 2.אסור בכל מקרה לסמוך על הנס,לא נראה לי שמותר

memory4ever

New member
אז ככה.....

(עכשיו אני אתפלסף כי סופסוף אני יודעת משו..זה אירוע מיוחד....) בתקופת הנביאים היה בעולם גם שטן וגם שדים וכשחלפה הנבואה, גם השטן ירד מן העולם ונשארה לנו הבת-קול והשדים עדיין היו בעולם. בזמננו, לא ממש ידוע אם יש שדים בעולם, אבל אומרים שיש שדים רק בגולה ולא בא"י... בקיצור, ככל שהרמה הרוחנית של הדור יורדת, יורדת גם רמת המזיקים (שדים, שטן...) עכשיו בקשר ללסמוך על הנס- יש בסוף הגמרא "חדושי הלכות ואגדות מהרש"א" ואיפה שכתוב דף כ"ט ע"ב הוא כותב שבעצם האביי לא סמך על הנס ורב אחא כעס עליו מסיבה אחרת... אני ממליצה לך לקרוא את מה שכתוב שם... זה לא כתוב בצורה מאוד מסובכת.... בהצלחה! אני מקוה שעזרתי במשהו.....

תשובה:

בס"ד נמה אין לי תשובה אבל אני גם לומד מסכת קידושין ועברנו את הדף הזה אז תזכירי מה הסיפור.......................

חָגָי

New member
ההממ..

בקשר לשאלה הראשונה, זה די מורכב ולכן אני לא אענה. ובקשר לשאלה השניה, את יכולה לחפש בשו"תים באנטרנט - יש המון תשובות. וכן ב"תחומין" (לא זוכר איזה כרך - אבל יש כרך מפתחות), יש שם מאמר שמנתח את כל הצדדים של השאלה. מקווה שעזרתי אפילו במעט.

למעלה