שאלות על...

שאלות על...

למדנו בגמרא במסכת קידושין דף כ"ט ע"ב את הסיפור על השדים וקבלנו עבודה. ואני צריכה מקורות או תשובות 1. האם יש שדים? מה השקפת היהדות לגבי שדים? מה יחס היהדות לגבי שדים? 2. האם מותר לסמוך על הנס בלהתיישב במקומות מסוכנים? האם מותר להסתכן ולעבור על מצוות ישוב ארץ ישראל? דעות של כולם יתקבלו בשמחה ויעזרו לי להמשך העבודה

אז

ברכות דף ה , וכן יש שדים ואם ממש חשוב לך לדעת אז תודיעי לי ואני יבדוק בישבילך ת`נושא

אמממ

מזה אם יהיה??? תמצא זמן זה נורא חשוב לעזור למישהו מהפורום שנמצא כעט במצוקה קשה עקב עבודה מעצבנת:\

מיצטער,Sorry

חבר שלי "השאיל" את הפלאפון כשהתחלתי ליכתוב וראיתם את התוצאות. ובקשר לליבדוק את הנושא אני לא מצליח להיתמקד בשום דבר חוץ מהחומר לבגרות,אם זה עדיין יעזור אז מחר ב5 אני גומר את הבגרות ועד 8 אני כבר יכול ליכתוב את מה שאני ימצא,רוצה? ואם את רוצה זה במסכת ברכות דף ו עמוד א,4 שורות מלמעלה , ישר אחרי הנקודותיים "תניא אמר רב..." ושמה הוא קורה לשדים נזיקין. -אוהב את כולם-

אממ כבר ראיתי את זה אבל עדין

אני צריכה הסבריםמה השקפת היהדות לגבי שדים. אממ ושאלה לי אליך לא עולה הרבה כסף להיות באינטרנט מהפלאפון???

זה רמה גבוהה מידי באמונה

במקור שהבאתי לך כתוב איך ליראות עקבות של שד ואיך לגרש ואיך ליתפוס שד.ולפי היהדות יש שדים,השאלה היא מה זה שד לא אם יש או אין. וכדי לילמוד את זה צריך לילמוד קודם על היחסים בין טומאה וטהרה וקדושה של יהודים וארץ ישראל וזה הרבה הרבה עמודים ליפני שאפשר להבין מה זה שד ומה יעודו ומה מהותו והיכולת שלו לבצע דברים. אז תיכתבי מה שמצאת בגמרא במסכת ברכות וזה אמור להספיק כי אני לא חושב שרצו מימכם משהו ברמה של ישיבה גבוהה. -אוהב את כולם-

אמממ

אי אפשר לדעת מה הרב שי מצפה מאיתנו אבל הוא מצפה לרמה גבוהה של חשיבה וכאלה אז יאללה תתחיל להתפלסף ולהסביר:)

זה לא הולך ככה

באמונה זה הולך מהפשוט לקשה שלב אחרי שלב ואם מישהו מנסה לילמוד ישר מהשלב הקשה בלי הכנה מוקדמת א.לא יבין ועוד יותר גרוע זה עלול ליפגום באמונה שלו ולהבין את זה בדרך לא נכונה.אז ביגלל זה אני לא חושב שהרב שלך רצה במישור של האמונה.

r3fl3ct10n

New member
איזה קטעים

היום היה לי מבחן על זה... מסכן הרב הזה הא? איך סמכו עליו שיהרוג את השד הרשע הזה!!!

r3fl3ct10n

New member
במחרוזת תווים אחת..

שבת שלום!

lali37

New member
מאד../images/Emo70.gif

ואני עדין דובקת בגרסה של הוא אותך
"מכתב פרידה"

tamarhp

New member
זה היה עצוב....

הכותרת די הבהילה אותי... במיוחד שזה נשמע כאילו...

lali37

New member
../images/Emo6.gif

ברור שזה הבהיל אותך, זה מה שהיה מצחיק בכל הקטע...

למעלה