שאלות על SOA

johnyG

New member
שאלות על SOA

כמו שכתבתי כאן לפני כמה ימים, אני עושה סמינריון על SOA. אני כרגע משתמש בשני ספרים: ENTERPRISE INTEGRATION PATTERNS ENTERPRISE SOA אין לי בעיה לקרוא ולסכם את הספרים... אבל יש לי חשש כל הזמן שיש פערים משמעותיים בין הנכתב בספרים לבין מה שבאמת התרחש בעולם הSOA בשנים שעברו מאז כתיבתם. 1. בספר ENTERPRISE SOA (שעוסק רק בSOA) בפרק על רכיבי הליבה של SOA מצויינים: לקוחות, שירותים SERVICES, ריפוזיטורי וESB. לעומת זאת אצל EIP הרכיבים הם ערוצים CHANNELS, נקודות קצה END POINT , הודעות, פילטרים, נתבים וכו' אני מודע לזה שהרשימה הראשונה היא יותר SOA ORIENTED והשניה מדברת על אינטגרציה באופן כללי יותר, אך האם SOA לא אמור לכלול גם נתבים/פילטרים? האם לא נכון יותר להסתכל על השירות כנקודת קצה? זאת אומרת לא להשתמש בביטוי SERVICE אלא END POINT, כך שכל נקודת קצה משתתפת ומשתמשת בערוצים. 2. מישהו מכיר פורום טוב של ארכיטקטים בחו"ל או בארץ? מאוד לא רע לי בפורום הנ"ל אבל תמיד טוב לשמוע עוד דיעות ואני לא מוצא פורומים פעילים. 3. זקוק להמלצה על ספרים קלאסיים, מוכרים וידועים בנושא SOA. תודה.

עידו פ

New member
-->

לגבי השאלה הראשונה, נראה שהספר הראשון מתייחס יותר לקונספט של ארגון מבוסס שירותים ומה ארגון צריך מבחינת תמיכה מחשובית להתקדם לגישת ה-SO - בארגון מבוסס שירותים אתה זקוק לכלים כגון הכלים שצויינו כדי לתכנן, לנהל ולבקר את השירותים הארגוניים. הספר השני מתייחס יותר לפאן המימושי והארכיטקטוני של שירות (אפילו מבלי להתייחס לאוסף שירותים) - ההגדרה של מה הופך סתם אוסף מתודות לשירות לפי גישת SOA. שני הספרים ביחד משלימים את הגישה המכונה service oriented - משלב העברת הארגון למבוסס שירותים (אילו שירותים יהיו, איך ארגון אמור להתמודד עם אוסף שירותים גדול ולזהות שירותים שמישים) ועד שלב תכנון ובניית השירותים. לגבי השאלה השנייה - יש את פורום הארכיטקטים באתר מיקרוסופט. הרבה זמן לא ביקרתי בו אז אני לא יודע מה מצבו כיום, אבל אתה יכול למצוא בו נציגות מרחבי העולם וגם מישראל. http://forums.microsoft.com/MSDN/ShowForum.aspx?ForumID=228&SiteID=1 לגבי ספרים אני כבר לא בקיא, כי את רוב החומר שלי אני משיג ממאמרים באינטרנט ומ-web cast-ים (אם תרצה אוכל לתת לך כמה לינקים בנושא).

arnonrgo

New member
כמה הערות

1. הספר EIP לא מדבר על SOA באופן ספציפי אם כי הרבה מהpatterns שבו יכולים לשמש לבנייה של תשתית לSOA (כמו ESB למשל) יש מרחק בין הpatterns הכלליים למימוש שלהם שתומך בהגדרות של SOA - בספר שלי למשל יש לי מעל 30 עמודים לתאור של 4 צורות הבסיסיות (סינכרוני, א-סינכרוני, ארועים, טרנזקציות) תחת SOA בכל מקרה רכיבים שהם תשתיות אינם חלק מSOA וניתן, לפחות לדעתי, לממש תפיסה SOA גם בלעדיהם (למשל סתם מעל EJB, שימוש ב MSMQ, או REST וכו) 2. יש את הmailing list של yahoo על SOA http://tech.groups.yahoo.com/group/service-orientated-architecture/ שהוא מאד פעיל 3. לאחרונה מישהו שאני מעריך אמר לי ש SOA using Java web-services הוא טוב, אם כי לא קראתי אותו עוד בעצמי

למעלה