שאלות על C

הראל

New member
שאלות על C ../images/Emo61.gif

מספר שאלות על C : 1. היכן ניתן למצוא קבצי h.* מוכנים, עם הסבר למה הם מיועדים ? 2. איך יוצרים תפריט בסיסי, משהו מעין go-to עם כמה אפשרויות בחירה ? 3. האם קיימים קבצי h.* שיראו עברית גם אם כרטיס המסך אינו מראה עברית ? (לצערנו, כיום רוב כרטיסי המסך אינם מותרנים עם עברית בתוכם). אני צריך שה]לט יראה עברית בכל מערכת הפעלה, כולל לינוקס ויוניקס) תודה

galh

New member
אלו לא שאלות על C

1. בכל מקום... בדרך כלל בספריית ה- include. 2. לאיזו מערכת הפעלה, ממשק טקטואלי או גרפי? באופן כללי, מציגים רשימה של אפשרויות מתוך קובץ (או מסד נתונים, או קבוע), מאפשרים למשתמש לבחור באמצעות אמצעי קלט ואז מבצעים פעולה בהתאם לבחירה. 3. אין קשר בין קבצי h לבין תמיכה (או אי תמיכה) בעברית, זה תלוי בממשק.

הראל

New member
סליחה על הבורות ../images/Emo61.gif

כל מה שאני מנסה לעשות זה ללמוד קצת תיכנות ב- C בקונסול של linux. ללא שום GUI, (בלי GNOM או KDE וכדומה) פשוט, לכתוב משהו ב- Editor, כל שהוא, להריץ GCC ולשמוח כשזה עובד. לרוב אני משתמש ב- anjuta ויודע שיש לי את ה- stdio.h, כי עובדה שזה עובד
אני יודע ש- stdio.h היא הספריה, או יותר נכון ה- header הבסיסי לשפת C בלינוקס. ידוע לי שיש הרבה headerים מוכנים לכל תצורה, בקשה, תכנות שהוא. (וברור שגם עבור מערכות הפעלה אחרות). כל מה שאני שואל, אם מישהו יודע היכן פשוט אפשר להוריד אותם (חינם) מהאינטרנט.

galh

New member
אתה לא צריך להתנצל...

מה שאתה מחפש נקרא ncurses או כל חבילה דומה אחרת. זוהי חבילה ללינוקס שמאפשרת לך לכתוב ממשק "גרפי" במצב של טקסט (כמו הקונפיגורציה של הקרנל, לדוגמא). בהנחה שאתה משתמש ב- RedHat (היחיד שאני מכיר כמו שצריך) אז אתה צריך להתקין ncurses-develop (יכול להיות שהוא כבר מותקן).

הראל

New member
תודה ../images/Emo61.gif

למעשה, ה- NC קיים בכל ההפצות. הוא לא פיתוח של RH אלא משהו אחר במסגרת ה- GNU. ןלכן, דרך אגב, ל"נורטון-קומנדר" בלינוקס קוראים MC (יעני midebught-commander) ולא NC כמו במיקרוסופט

למעלה