שאלות על Bottom Bracket באופניי Haro

• פותח הנושא LLEM
  • פורסם בתאריך

LLEM

New member
שאלות על Bottom Bracket באופניי Haro

מצטער, אבל אני לא ממש בקיא במושגים בעברית. ברשותי אופניים Haro Escape 8.2 יחסית ישנות (כמעט 10 שנים). בתקופה האחרונה ניכר שה- Bottom Bracket (הציר של הדוושות) גומר את חייו. מאחר שזה מסוג החלקים שלא מתעסקים איתם ביום יום, יש לי שתי שאלות לגביו, ואשמח אם תעזרו לי: 1. האם מישהו יודע מניסיון או מכיר אתר שבו אוכל לדעת את מחירו המוערך של הציר? אחרי חקירה קצרה ברשת מצאתי את הדגם הספציפי. אגב, אני בחו"ל, ולכן מעניין אותי כמה הוא עולה בארץ (ואם לא, אז בחו"ל). 2. ניסיתי לאחרונה לחלץ את החלק מהאופניים ללא הצלחה, ולכן הפחד שלי הוא שאני בטעות סוגר אותו! ראיתי הרבה סרטונים ברשת, ואני מודע לכך שכיוון הסיבוב לטובת פתיחה עשוי להשתנות מדגם לדגם. כבר חילצתי את הסוגר שנמצא בצד ללא ההילוכים (על ידי סיבוב נגד כיוון השעון). כעת אני רק צריך להיות בטוח: האם בכדי לחלץ את הצד השני (שנמצא בצד של ההילוכים) יש לסובב עם כיוון השעון?

צריך לדעת האם הקראנק שלך הוא עם חיבור מרובע

או אוקטלינק (במידה וזה אכן שימנו) אני מעריך שמדובר בציר מרובע בכל מקרה אפשר לקנות בארץ המחיר זול מאד צרפתי 2 קישורים לשופ הרים ציר אחד ב 50 ש"ח והשני ב 65 ש"ח לפי האתר הציר שלך הוא 68X110.5 באתר יש במידה 68X113 זה לא אמור להפריע יותר מידי אבל כנראה שתצתרך לכוון את המעביר הקידמי לגבי הפתיחה אכן הצד השני נפתח בכיוון ההפוך אם הצלחת לפתוח את הצד השמאלי אני מניח שיש לך את הכלי המתאים

LLEM

New member
אכן חיבור מרובע

בדיוק איך שזה נראה בתמונה שצרפתי. אם זה טווח המחירים, אז זה ממש זול יחסית לפה (30 דולר!). תודה על המידע! אין לי את הכלי המתאים. את הצד הראשון פתחתי באמצעות מברג פשוט בלי הרבה מאמץ. הצד השני ממש תקוע חזק. אחרי הכל, במשך 10 השנים הראשונות של האופניים אף אחד לא נגע בעסק הזה. אני יודע על איזה כלי אתה מדבר. אני מניח שגם המחיר של הכלי יהיה יחסית גבוה פה לעומת מחירו בארץ, ולכן לא מיהרתי לקנות. אם אני בכל זאת מעוניין בציר במידה שיש לי, האם ניתן לזמין את הדגם המדויק דרך החנות?

המידה 110.5 לדעתי לא כל כך נפוצה וקשה

לדעת מי מחזיק אותה ההבדל הוא 2.5 מ"מ בסה"כ באורך הכולל של הציר מה שאומר שזרועות הקראנק יתרחקו מהמרכז ב 1.25 מ"מ שמה שזה אומר שה Chain Line זז בעצם ב 1.25 מ"מ שזה לדעתי לא בעייתי

למעלה