שאלות על תיאוריה

Lina147

New member
שאלות על תיאוריה

*האם מותר לעקוף בכל תנאי בצומת? בספר התיאוריה התשובה הנכונה היא שמותר לסיים עקיפה בתוך בצומת ובאתר של שלומי דרייב כתוב שהתשבוה הנכונה היא שאסור בהחלט. אז מה התשובה הנכונה?

201002

New member
נראה לי שאסור בהחלט...

תקנו אותי אם אני טועה...

Lina147

New member
עוד שאלה

אתה מתקרב לצומת ומולך נוסע אוטו נוסף. לשניכם יש תמרור עצור. למי יש זכות קדימה?

MrJacKasS

New member
תלוי

אם אתה פונה ימינה - זכות הקדימה שלך אם שניכם ממשיכים ישר - אין בעיה אם אתה פונה שמאלה - לבחור ממול זכות קדימה כך או כך, תמיד עדיף ליצור קשר עין עם הנהג ממול ולהגיע להסכמה מסוימת מי נוסע ראשון

be_roo

New member
ממש לא.

אם שניהם ממשיכים ישר או פונים ימינה אין בעיה, המסלולים שלהם אינם נפגשים. הבעיה היא כאשר אחד מהם פונה שמאלה. היות ולשניהם יש תמרור עצור לשניהם אותו מעמד, התקנה לפיה רכב הפונה שמאלה צריך לתת ז"ק לרכב ממול כבר אינה רלוונטית כי תוקף התמרורים חזק יותק יותר. לכן אם שניהם הגיעו יחד יש ליצור קשר עין ולתאם מי נוסע קודם.

be_roo

New member
אין בעד מה. זו טעות נפוצה

אנשים שזוכרים שקיים מדרג ציות חושבים שברגע שיש שווין בין תמרורים, "יורדים" ברמה חזרה לרמת התקנות, וזה לא נכון. אם המעמד שווה בגלל תמרורים זהים, אז הוא נשאר כך ואם שני נהגים (או יותר) הגיעו יחד, צריך פשוט לתאם בינהם.

be_roo

New member
עניין של סמנטיקה

קצת מצחיק להגיד: "אסור לעקוף בצומת אבל מותר אם מסיימים את העקיפה לפני הצומת." הרי אם סיימת לפני סימן שלא עקפת בצומת עצמו. בכל מקרה, עקיפה בתוך שטח הצומת (ולא משנה אם החלה לפניו) אסורה, אלא אם יש יותר מנתיב אחד בכיוון הנסיעה. (עקרונית מותר לעקוף בצומת רכב דו גלגלי או עגלת-סוס, אבל זה מאוד לא מומלץ ועדיף לחכות 30 מטר ולעקוף לאחר חצית הצומת).

נצל"ש

be_roo את טסטרית/מורה לנהיגה? (כבר הרבה זמן שיש לי את ההתלבטות הזאת..)

למעלה