שאלות על תאורת לד

Markus29

New member
שאלות על תאורת לד

שלום לכולם,
החלטתי לקנות עכשיו מנורות לכל הבית. ראיתי שרוב המנורות שיש עכשיו הן מנורות לד. והתעוררו לי שני שאלות:
1) בחלק גדול מהמנורות הלדים הם מובנים. השאלה היא מה קורה כאשר המנורה מתקלקלת? במנורה רגילה הייתי פשוט מחליף נורה ומה קורה כאן? בחלק מהחנויות מתקלקל רק הדרייבר ולא הנורות ואפשר להחליף אותו. השאלה היא האם זה באמת כך, כלומר רק הדרייבר מתקלקל. והאם אני יכול להיות בטוח שאוכל למצוא דרייבר מתאים גם מספר שנים אחרי שקניתי את המנורה?
2) בהרבה אתרים הדבר היחיד שמצוין לגבי עצמת האור של הנורה זה מספר הוואט שלה. בנורות רגילות אני יודע פחות או יותר להעריך על סמך מספר וואט מה עצמת ההארה. אבל מה קורה עם נורות לד האם הן מאירות כמו הנורות הרגילות באותה כמות וואט?

תודה רבה
מרקוס

רשר

Well-known member
מנהל
לד הנו דיודה ולכן רגיש כמו כל דיודה לבעיות ברשת החשמל

אורך החיים המוצהר ע"י היצרנים הנו תאוריה הנובעת מנסוי בתהליך מקוצר שאינו כולל הפרעות רשת חשמל המקובלות בארץ (מתחי יתר) לכן התופעה של תקלה בספק אלקטרוני או נורה הנה חוויה לא נעימה אותה כולנו חווים בימי טרום התבגרות פיתוח הלד,
תפוקת האור ואורך החיים נקבעים ע"י עוצמת המתח ככל שהמתח גבוה כך האור גבוה והחיים מתקצרים,
לכן היחס בין הספק בווט לא אומר דבר על עוצמת האור ונתון לשגיונות היצרן/משווק, מקובל כיום יחס לומן/ווט של 90-150L = 1W

Markus29

New member
תודה - ועוד שאלות נוספות

אז אם כך אני מבין שסיכוי טוב שאצטרך להחליף את כל גוף התארוה כאשר משהו יתקלקל, נכון?

ועוד שאלה - אני מנסה להעריך מה עצמת התאורה שאני צריך לחדר מסוים. עכשיו לקחתי נורת לד בודדת E27 וראיתי שעצמת האור שלה מתאימה לחדר.אם אקח גוף תארוה עם אותה עצמת לומן נקובה כמו הנורה, האם אקבל אפקט פחות או יותר דומה?

תודה
מרקוס

susita7

New member
הייתי מציע לך לקנות מנורה אחת ולנסות

ורק אח"כ לקנות לכל הבית. כך לא תתאכזב במקרה שהאור חלש מדי

למעלה