תשובה לרוני1955.
אני ממש לא מגלומן והסברתי בפירוט מדוע אני לא. אם אתה עצמך אדם כל-כך לא אינטלקטואלי עד כדי כך שאתה נרתע ונבהל ממשהו שכתבו לך כי "כתבו לך הרבה" זה עניין אישי שלך ובעיה אישית שלך. אני, עם כל הכבוד, הרבה יותר מידי מכבד את עצמי מכדי להסכים לנהל דו-שיח עם אדם כל-כך בלתי אינטליגנטי עד כדי כך שהוא עונה ומדבר מבלי לקרוא את מה שכתבו לו כי הוא נרתע ומבוהל כי "כתבו לו הרבה".
כשאני מדבר ומנהל דו-שיח עם בן-אדם, הציפייה שלי זה שהוא יקרא את מה שאני כותב לו. אם הייתה טורח לקרוא את מה שאני כותב לך הייתה מבין בדיוק למה אני לא מגלומן ומעבר לזה, לא רק למה אני לא מגלומן, אלא למה אתה גם לא יכול לטעון בצורה רצינית שאני מגלומן. אני אפילו לא אכבד את ההסבר שאתה כתבתה לי עכשיו ללמה אני כן מגלומן בתשובה מרוב שזה הסבר של בן-אדם שרואים שלא קרא את ההסבר האישי שלי ללמה אני לא מגלומן. אם אתה רוצה לנהל דו-שיח רציני, תקרא את מה שכתבתי על למה אני לא מגלומן ואז אולי אתה תוכל לתת לי תגובה רצינית ומשמעותית ללמה על-אף הדברים שאמרתי, אני דווקא כן מגלומן, ואז אולי התשובה שלך תהיה רצינית מספיק, איכותית מספיק ואינטליגנטית מספיק כדי שזה יהיה בכבוד שלי להתייחס. אבל כשאתה כותב ואומר דבר כל-כך טיפשי, תלוש מהמציאות ולא קשור בכלל למה אני כתבתי על למה אני לא בן-אדם מגלומן, אני אפילו לא אטריח את עצמי לענות לך תשובה קונקרטית על השטויות שכתבת שם.
ואני מכיר את הפתגם שהבאת. הוא לא רלוונטי אליי. אני לא חוגר. אני מפתח כפרה. תתמודד.
עצוב לי לראות כמה כואב לך על הביטחון העצמי שלי, על ההערכה העצמית שלי, על החוכמה שלי ועל הכישורים שלי. כנראה שאתה עצמך אדם לא חכם במיוחד, לא מוכשר במיוחד, בעל הערכה עצמית נמוכה ובעל ביטחון עצמי נמוך אם זה באמת כואב לך כל-כך, ואם זה באמת הורג אותך כל-כך, שפתאום בא מולך בן אדם חכם, מוכשר, רהוט, עם ביטחון עצמי גבוה ועם הערכה עצמית גבוהה שרק תואמים את יכולותיו הגבוהות וכישוריו האיכותיים. את התסכולים שלך לא להוציא עליי מותק.
בעיניי זה ממש מדאיג שזה באמת עושה לך כזה טריגר מטורף שפתאום בא אדם חכם ומוכשר ובטוח בעצמו והתגובה הראשונית שלך היא לקנא ולהשתלח ולהגיד "מגלומן" כמו ילד קטן ואפילו לא לטרוח לקרוא את מה שכותבים לך. אני חושש שככל הנראה מה שזה אומר זה שאתה בן-אדם שיש לו בעיות עם עצמו. זה ההסבר ההגיוני היחיד ללמה מפריע לך כל-כך שאני חכם, מוכשר, בטוח בעצמי. כי כנראה אין לך את הדברים האלו בעצמך. אני לא שמעתי את גלמיש1 ואת רשר מגיבים בכזה אנטי מטורף לחלומות ולשאיפות הגבוהים שלי על בית גדול ועל עושר פיזי.
אני מציע לך להיפגש עם פסיכולוג אחי ולעבוד על הבעיות שלך עם עצמך. בעיות של ביטחון עצמי והערכה עצמית. אני ממש לא צריך שאנשים עם ביטחון עצמי נמוך והערכה עצמית נמוכה כמוך יעשו עליי דאווינים בגלל איזושהי קנאה מגוחכת שלהם בי על הביטחון הגבוה שלי וההערכה העצמית הגבוהה שלי, שהם כמובן רק תגובה פסיכולוגית תוך-אישיותית טבעית שלי לחוכמתי הרבה וכישוריי יוצאי הדופן הטבועים בי בכנות.
תקרא את מה שכותבים לך, תעבוד על הבעיות שלך עם עצמך, תבין שאין צורך לקנא באנשים כמוני אלא רק לשאוף להגיע לרמה שלנו, ותחזור עם תשובות אינטליגנטיות ומשכילות שמכבדות אותי, מכבדות את הדו-שיח ומכבדות את הנוכחים. אחרת, אין לי מה לדבר איתך ואתה מתבקש לחדול מלקחת חלק בשיחה הזאת.
ואני ממש לא אקח קורס רק בשביל להבין איזה בית אני רוצה. אני מעדיף את השיחות פה וכאשר יגיע הזמן, אקח אדריכל.
הערתך האחרונה אפילו לא שווה תגובה.
אני מאחל לך בהצלחה.