שאלות על שינה/הרדמות/התמודדות עם שניים

שאלות על שינה/הרדמות/התמודדות עם שניים

אשמח לשמוע איך אתן עושות את זה, ואתחיל בלספר מה אני עושה כרגע ... (מתנצלת מראש - יצא לי ארוך...)
אז ככה - יש לי שני בנים - בן שלוש ובן שמונה חודשים. כולנו בלינה משותפת. בלילה הגדול במיטה שלו, הקטן צמוד לציצי - כל התעוררות מעבירה לציצי השני, הוא יונק, עוזב, וממשיך לישון. במהלך היום לא נרדם על הציצי, זה פשוט לא קורה... הוא נרדם בידיים על הכדור. לפעמים מהר לפעמים ממש לא... אחרי שנרדם אם אניח אותו יתעורר מייד או גג אחרי ארבעים דקות (במיקרה הטוב...). אם אשאיר עליי יכול לישון בבוקר גם שעתיים שלוש. אם יוצאים החוצה הוא נרדם במנשא ואז אני מעבירה לעגלה וגם ככה הוא יכול לישון הרבה.
אבל אם אני רוצה להישאר בבית - מה אני עושה כדי להוריד אותו מהידיים? אל תציעו מנשא כי בבית לאחרונה הוא לא נרדם במנשא...
הגדול שלי בגן עד אחת ואז ישן בבית עד ארבע. אתמול למשל הקטן היה שפוך ורצה כבר לישון בחמש וחצי. ניסיתי להרדים. לא נרדם. חזרתי לסלון. הנחתי אותו והכנתי סלט בנתיים, ואז שוב לקחתי אותו להרדים. נרדם אחרי כחצי שעה. אמא שלי היתה לעזור עם הגדול, אבל מה שקורה זה שתמיד מישהו אחר איתו ואני עסוקה בלהרדים :/ או במשרדו את ההנחה במיטה....
אשמח לעצות איך אתן עושות את זה. איך אתן גם ממלאות את הצורך של הקטן לישון וגם את הצורך של הגדול להיות איתכן... ובעיקר איך לא מרחמים כל הזמן על הקטן בזמנים שהשינה לא באה לו בקלות ואז אני פשוט מושיבה אותו עליי והוא מחכה שהגדול יסיים לאכול וכו וללכת לישון,
ושאלה אחרונה לגבי השינה של הקטן - כמו שכתבתי הוא בן 8 חודשים. מתעורר בבוקר סביב 6-7. יוצא שמרדימה אותו לשנת בוקר בין 8-9. מסוגל לישון שעתיים שלוש בכיף. אחרי שמתעורר מתעייף דיי מהר שוב. לא תמיד נרדם בקלות לשנ״צ. כמה הם ישנים בגיל הזה? והאם זה שהוא מתעייף אחרי שעתיים זה אצל רובם ככה?

lilu31

New member
היי אמא למדהימים

אני חושבת שכדאי לסדר קצת את שעות השינה של הקטן,
האם מוכר לך המושג 'חלונות שינה'? שינה מביאה שינה, ונשמע שהוא קצת בחוסר...
בגיל הזה הם קמים סביב 6-7, ישנים סביב 10 כשעה, סביב 1300 כשעתיים ואז מחזיקים עד שנת לילה סביב 1900. כמובן שלא כולם וכו' אבל כדאי מאד להתכוונן לאיזור ואז כולם יותר רגועים.

עוד עצות....? אני מיואשת :(

אתמול הגדול וויתר על השנ״צ. הקטן בבוקר לא ישן טוב, אולי שעה סל הכל, ואז נרדם בצהריים. הנחתי אותו כדי להיות עם הגדול ואחרי עשר דקות הוא התעורר וזהו - לא נרדם יותר. לא מייד אחרי, לא עוד קצת אחרי, לא אחר הצהריים. בשש נרדם סוף סוף. הנחתי - התעורר :(. אולי עבר עליו משהו, אני לא יודעת, אבל אני חייבת עצות מה לעשות כשאין לי עזרה ואני צריכה להיות עם הגדול והקטן רוצה לישון....
אווווווווף איזה ייאוש ותסכול. קשה לי כשהוא לא ישן טוב כי הוא נורא עייף ואני מלאת יסורי מצפון.....

הסהר

New member
אם כבר הגעת למצב של ייאוש ...

אז נראה לי שאת מוכנה לפנות לייעוץ שינה.
לי היו בעיות עם הילדה, והרבה זמן ניסיתי לטפל בזה בעצמי, והצלחתי לתקופות קצרות.
לא מזמן פניתי לייעוץ שינה אצל פרופ. אבי שדה (פסיכולוג, מנהל מעבדת שינה באוניברסיטת ת.א.) והשעה הזו הייתה שווה כל שקל...

מצטערת שאין לי עצה אחרת, לא הצלחתי להבין בדיוק מה הסיפור שלכם, אבל נשמע מאוד מתסכל שהילד יישן רק עלייך ואיתך. גם אני הייתי שם, זה יכול להיות ממש קשה

אני גם נעזרתי ביועצת שינה

אבי שדה נחשב קצת נוקשה...
אם תרצי תפני אליי במסר ואשמח לתת לך פרטים.

הסהר

New member
מפתיע, כנראה זה תלוי בסיטואציה

כי לעומתו אנחנו היינו נוקשים,
הוא דווקא עזר לנו להתרככך ולהבין את הצורך של הילדה, מה שהביא להורדת ההתנגדות ולהירדמות הרבה יותר פשוטה שקטה ומהירה...

הסיבה שפניתי אליו ולא ליועצת היא כי קודם כל , הוא זול יותר (אם הולכים לפגישה אחת או שתיים, יותר מפגשים כבר הופכים את העסק ליותר יקר) , וגם כי יש כל מני סוגי הכשרות של יועצות שינה, מעמיקים יותר ופחות. אני סמכתי על הרקע והניסיון שלו.

בכל מקרה- אני מכירה כל כך הרבה הורים שפונים ליועצות שינה, ולרובם המכריע זה עזר מאוד ושינה את החיים לטובה.
וזה לא מוזר, שאנחנו כבר לא יודעים איך להרדים את הילדים שלנו ?
מה עשו בדורות הקודמים ??

בדורות הקודמים

נתנו לילד יותר לבכות...
או שההורים היו פחות "מפונקים"... ולא התרגשו מלא לישון בלילה.
נראה לי שגם עבדו פחות קשה והחיים היו פחות אינטנסיביים...

למעלה