שאלות על קנון 300D

שאלות על קנון 300D

אני רוצה לקנות אחת כזאת. אני בלבטים כאילו זה חתונה בערך.
מבקש לשמוע דעות מכל הסוגים. תודה! 0. אני מתכוון לקנות את ה- SLR הראשונה שלי, וגם שתהיה דיגיטלית, וגם לקחת אותה לטיול ארוך באוסטרליה ניו זילנד. האם זה הגיוני, או שאני קופץ פה מעל לפופיק בהרבה? א. האם לא ללכת על 10D?
ב. האם עדשת הקיט טובה או שכדאי להשקיע (בטירוף) ב 17-40 f4 L? מה מרוויחים (אני יודע שזאת שאלה מעצבנת, אבל בבקשה) ג. האם לקנות בארה"ב (850 דולר לבודי, 100 דולר לעדשת קיט, 700 דולר לעדשה השניה ו- 209 דולר לעדשה 55-200USM) או שבתאילנד (עובר בדרך) זה יותר זול? ד. כמו ג' אבל רק לגבי העדשות. ה. יש עוד אביזרים חשובים שלא כדאי להתחיל בלעדיהם לדעתכם? בן.

idohal

New member
זאת חתונה ולא בכאילו. קניית הגוף

היא ראשית הדרך וקניית המערכת כולה למעשה קושרת לשנים רבות לציוד מסוים. אני לא מכיר הרבה אנשים שעברו ממערכת למערכת אחרת. אין במקרה שלך צורך לקפוץ ישר למים העמוקים עם ה 10D ו ה 300D מספיקה בהחלט לרוב צרכי החובב הממוצע. כדאי לקנות את המצלמה לפני הטיול וללמוד להפעילה קשה לעשות זאת תוך כדי טיול. על פי החומר שקראתי רבים משבחים את את עדשת הקיט ומספרים על איכות טובה אבל כמובן אין לזה סוף ומייד יגידו לך שחייבים עדשה באיכות גבוהה יותר. לטיול הייתי לוקח את עדשת הקיט ואת ה 55-200. אל תשכח שאתה יוצא לטיול ומשקל עדשה איכותית יכול להגיע ל 1 ק"ג ואף יותר מניסיון של שנים עברו די קשה לסחוב זאת לאורך זמן ולכן הצעתי את העדשות המשובחות תקנה לאחר שתחזור. רצוי לקנות מבזק חיצוני והייתי מוסיף כרטיס בנפח מתאים 512 מ"ב ואם אפשר אפילו 1 ג"ב. פריט שאיננו חלק של המערכת אבל חובה לטיולים לדעתי הוא ארנק דיגיטלי ורצוי בנפח גדול (יש אפילו 80 ג"ב אבל 60 המחיר עדיין הגיוני). כך לא תהיה תלוי במקומות שיצרבו עבורך את תכולת הכרטיס ותתקע בלי יכולת לצלם. בכל מקרה לא מומלץ לייבא כרגע בגלל העיצומים.

tamirye

New member
האם ה - 300D מסובכת לתפעול ?

גם למי שיש ניסיון בצילום וצילום דיגיטלי קודם ?

maxos

New member
היא ממש לא קשה לתפעול

להפך, לדעתי למי שיש נסיון עם מצלמת רפלקס "אמיתית" יהיה חייב לעבור הלאה ולהשקיע ב10D. בקשר לעדשת הקיט, היא עדשה ששווה 100$ ובשביל עדשה כזו היא טובה, אבל ללא ספק שתרצה משהו יותר רציני. המצלמה הזאת יכולה הרבה הרבה יותר. אבל אולי כדאי שתחזור מהטיול קודם.

tamirye

New member
אבל אם נדבוק ב - 300D (הזולה),

ניתן לקנות אותה וללמוד אותה תוך כדי טיול במהרה, או שמומלץ להמשיך עם הציוד הדיגיטלי שכבר יש לי?

maxos

New member
איזה ציוד יש לך? היא לא קשה

אבל הבעיה שאני רואה בניסיון ללמוד מצלמה חדשה בטיול הוא חוסר המחשב לבדיקת איכות על מסך גדול. אחרת, איך תלמד מה טוב ומה רע. בקשר לסוללה, לא מבצעת בצועים מרהיבים יחסית. זה בגלל שלמתחרות יש הספק טוב יותר. לכשעצמה, היא די מספיקה.

tamirye

New member
עד היום השתמשתי בסוני S85

זו מצלמה של 4 מגה פיקסלים לא רעה, וצברתי איתה קצת ותק. הייתי שמח לשדרג ל 300D (וכמובן שאני חייב לקנות גם זכרון). אני מניח שאני אוכל להעביר את התמונות ל - CD במהלך הטיול ולראות במחשב. אבל אני לא בטוח שזה מספיק בשביל להשתלט על המצלמה. ד.א. הסוללה של הסוני היתה מצויינת !!! לפי מה שאני מבין אם אין חשמל ליותר מ - 24 שעות אז צריך סוללת גיבוי בקנון..

maxos

New member
תשמע, אני יכול להגיד בשקט

שלא תהיה לך בעיה איתה. שם על P או על מצב מתוכנת מראש והיא פשוט תנהג לבד. אבל בשביל ללמוד את הדקויות שלה, אתה צריך מחשב.

מאוד תלוי כמה מצלמים.יכולה להחזיק

מאות צילומים.בשעות-אין לי מושג - לי יש סוללה שלא טענתי כבר שלושה שבועות-ועדיין עובדת - אבל גם מצלמת מעט מאוד. ואני מדברת על הקנון. או שטעינה אחת מלאה מספיקה לכמה ימי צילומים (בהנחה שאתה לא 'יורה חופשי' על כל מה שרואה) זה אותו הסוג כמו סוללת סוני,להספק-זה כבר סיפור אחר.

כן.למי שרגיל למצלמה אוטומטית

ולא צילם מעולם ברפלקס היא עשויה להיראות מסובכת לתפעול. המון דברים לדאוג ולתפעל בו זמנית,בדיוק כמו ששיעור נהיגה ראשון נראה למי שלא נהג מעולם-אפילו לא במשחק הדמייה או בכאילו.להבדיל.זו הדוגמה שעלתה בי כרגע. וכמו נהיגה-משתלטים על זה - זו מיומנות טכנית ומחשבתית שלומדים לשלב יחד. מצד שני-לאחר שלומדים אותה - צעד צעד עם ספר המצלמה- היא הופכת אינטואיטיבית וקלה ביותר-כמו כל מצלמות הEOS של קנון (בזו גדולתן)

tamirye

New member
איך הבטריה שלה?

לכמה ימי צילום היא יכולה להספיק בלי טעינה, בהנחה שברגע שמסיימים לצלם מכבים את המצלמה, וגם משתמשים במסך?

idohal

New member
תשובה

1. לא מומלץ לצאת בלי לנסות את המצלמה 2. סליחה, שכחתי את חייב סוללה נוספת.

tamirye

New member
למה לא מומלץ ?

יש משהו ספציפי או פשוט מאד צריך זמן הסתגלות?

צריך זמן ללמוד את המצלמה

אם לפני כל תמונה תפתח את חוברת ההוראות אתה תתיאש מהר, ואם תצלם תמיד במצב אוטמטי את תפספס את הפוטנציאל של המצלמה. הייתי ממליץ לך להוריד כבר עכשיו את חוברת ההוראות של המצלמה ולעיין בה קצת

tamirye

New member
בהנחה שלא משתמשים בפלש בכלל

אבל באינטסיביות במהלך יום הצילום. (למשל, הסוני היתה יכולה להעביר יומיים כאלה)

למעלה