שאלות על ספר חמישי

yoavb24

New member
שאלות על ספר חמישי

התחלתי לקרוא את השישי (כן, כן, רק עכשיו) ובגלל הזן הרב שעבאר אני קצת חלוד ולא זוכר את הכל. אם מישהו יוכל לרענן את זכרוני בנקודות הבאות, אני אשמח: 1. מי זה wormtail? מה היה הסיפור שלו? 2. מי זה secret keeper בהקשר למסדר עוף החול? איך עובד הכישוף הזה? 3. איך קריצ'ר בגד בסיריוס בלק? 4. מה בדיוק ארע בסוף הספר הקודם עם הנבואה? אי זה שהארי שמע אותה וולדימרט לא? מי עוד שמע? אני רק זוכר שהבקבוק התנפץ, אבל לא זוכר את כל המסביב... 5. איך וולדימורט התחזק/קם לתחיה? הם מזיכירם משהו על דמו של הארי...בחיי, אני לא זוכר. זה היה בספר החמישי? מה בדיוק היה? 6. מה היה ה-occlumency? זו קריאת המחשבות או להפך? בתחילת הספר השישי הארי אומר לדמבלדור כי הוא לא רואה את המחשבות של ולדימורט יותר, ודמבלדור אומר לו שזה בגלל שהוא משתמש ב-occlumency. תודה

אני אנסה לענות

אבל בגלל האנגלית לא על הכל
. מי זה wormtail? מה היה הסיפור שלו? 2. מי זה secret keeper בהקשר למסדר עוף החול? איך עובד הכישוף הזה? אם אני לא טועה אתה מתכוון לשומר הסוד הקסם נהוא קסם שבעזרתו מצפינים סוד מסוים באדם זאת אומרת שרק הוא יכול לגלות אותו גם אם תנסה לגלות לא צליח אם אתה לא שומר הסוד הסוד בהקשר למסדר עוף החול הוא איפה נמצאת המפקדה של המסדר ודמבלדור הוא שומר הסוד שלהם ... 3. איך קריצ'ר בגד בסיריוס בלק? מכיוון שקריצ'ר לר היה שייך להארי הוא היה יכול לשקר ולהגיד לו שסיריוס יצא למשרד הקסמים כדי שהאריט יצא בעקבותיו הוא גם עזר לנרקיסה סניים לתכנן את המתקפה במשרד הקסמים כי הוא היה יכול לגלות לה כל מיני דברים על הארי שלא הוצפנו בקסם שומר הסוד כמו זה שהאדם הכי חשוב להארי הוא סיריוס ולכן נרקיסה ידעה שסיריוס הוא נקודת התורפה של הארי 4. מה בדיוק ארע בסוף הספר הקודם עם הנבואה? אי זה שהארי שמע אותה וולדימרט לא? מי עוד שמע? אני רק זוכר שהבקבוק התנפץ, אבל לא זוכר את כל המסביב... הנבואה התנפצה שנוויל הפיל אותה במדרגות אף אחד לא שמע אותה מרוב הרעש בסטף השנה כשהארי דיבר עם דמבלדור דמבלדור הראה לו את הזיכרון מהנבואה וככה רק הארי שמע את הנבואה ולא וולדי 5. איך וולדימורט התחזק/קם לתחיה? הם מזיכירם משהו על דמו של הארי...בחיי, אני לא זוכר. זה היה בספר החמישי? מה בדיוק היה? וולדי קם לתחיה בספר ברביעי הוא השתקם בעזרת כישוף אפל ועתיק שמצריך גם דם אנושי מכיוון שוולדי רצה להיות מוגן ע"י הקסם של אמא של הארי וגם לגעת בו בלי שזה יכאיב לו הוא החליט להשתמש בדם של הארי 6. מה היה ה-occlumency? זו קריאת המחשבות או להפך? בתחילת הספר השישי הארי אומר לדמבלדור כי הוא לא רואה את המחשבות של ולדימורט יותר, ודמבלדור אומר לו שזה בגלל שהוא משתמש ב-occlumency. אני חושבת שפירוש המושג הוא הלטת הכרה סוג של קסם שמאפשר לך לחסום את המחשבות שלך ממבארי הכרה (הקסם ההפוך שאפשר בעזרתו לחדור לראש של מישהו ובערך לקרא את המחשבות או להסתכל בזכרונות שלו )

Jos711

New member
וואו, סימני הפיסוק התעללו בך כשהיית

קטנה? מחברת פורום 414 ציפיתי ליותר פסיקים!

../images/Emo9.gif

אני דווקא חושבת שזאת הגנטיקה זה בסדר לפחות את עדיין לא ביטאת לי פיק...

yoavb24

New member
תודה לכולם, ועוד....

הארי הלך אחרי סיריוס, אבל איך זה בעצם הביא למותו? זכור לי שהוא נרצח ע"ע אחותה של נרקיסיה, אבל מה היה התחמון של קריצ'ר בלשלוח את הארי בעקבותיו? או שהוא לא באמת הלך לשם, אלא להפךף, בא להציל את הארי? הזכרון של דמבלדור על הנבואה - מאיפה הוא הגיע? דמבלדור שמע את הנבואה כשהיא נאמרה לפני 15 שנה?

הארי הלך למחלקת המסתורין

בעקבות חיזיון שבו הוא הוא ראה את סיריוס גוסס שם. הוא ניסה ליצור קשר עם סיריוס והשיג את קריצ'ר שששיקר ואמר לו שסיריוס יצא למחלקת המסתורין. אך זה לא היה אמיתי וכשהוא הגיע הוא גילה שזאת הייתה מלכודת. הכל היה אבוד עד שהגיעו חברי מסדר עוף החול ובהם סיריוס, הם נלחמו וסיריוס מת. דמבלדור שמע את הנבואה כשהיא נובאה מפי לא אחרת מאשר סיביל טרלוני.

Pr0NgS

New member
Wormtail = זנב תולע.

הוא נדבק לג'יימס, סיריוס ולרמוס כשהם היו בהוגוורטס. הם לפעמים קצת הציקו לו, והוא סתם היה מתלהב מהיכולת של סיריוס ושל ג'יימס, וכך הוא נצמד לגיבורים ממנה. כשג'יימס ולילי התחבאו מפני וולדמורט, הם חשבו לשים את סיריוס בתור שומר הסוד שלהם, אבל הוא אמר שכדאי לשים את פיטר בתור שומר הסוד מכיוון שוולדמורט לא יחשוב שהם ישימו את פיטר החלש בתור שומר הסוד - תוכנית טובה ע"פ סיריוס. מה שקרה הוא שפיטר הלך אל וולדמורט וגילה לו את הסוד, כי שוב פעם הוא רוצה להצמד לחזקים ממנו. כך הוא נעשה בוגד... סיריוס ממש זעם עליו והלך לחפש אחריו, עד שמצא אותו בפינת רחוב מוגלגי. פיטר המלוכלך צעק "לילי וג'יימס, סיריוס! איך!" ועם השרביט מאחורי הגב שלו פוצץ רחוב שלם והרג 13 מוגלגים, וגם כרת לעצמו את האצבע, כך שיחשבו שסיריוס פוצץ אותו לחלקים והשאיר ממנו אצבע. כך הגיעו למקום האירוע, ופיטר נמלט לביבים, ואז תפסו את סיריוס והכניסו אותו לאזקבאן. אחרי הרבה זמן פיטר בדמות עכברוש מצא את וולדמורט ביער באלבניה. הוא הביא לו את ברטה ג'ורקינס, הם סחטו ממנה מידע. מאוחר יותר בשנה, כשוולדמורט קם לתחייה, הם עשו טקס של השבת הגוף, ובו זנב-תולע כרת את זרועו בשביל בשר המשרת. אח"כ וולדמורט הביא לו יד חדשה. בשנה השישית של הארי בהוגוורטס סנייפ לקח אותו כמשרת.

וורמטייל = זנב-תולע.

פיטר פטיגרו. הספר השלישי יערנן לך קצת את המקרים איתו. עבד על כולם, גרם לכולם לחשוב שסיריוס גרם למותם של לילי וג'יימס ואז נעלם. בסוף הספר השלישי/תחילת רביעי - חזר אל וולדמורט ובסוף הרביעי עזר לו לחזור לגופו הפיזי. לא שמענו ממנו בספר החמישי, ובספר השישי מופיע לכמה שורות בלבד. בבית של סנייפ. מסתבר שוולדמורט הורה לזנב-תולע לעזור לסוורוס סנייפ. לא דובר עליו עוד.

קודם כל אני מניח שאתה חדש?

אז,ברוך הבא ! ודבר שני,הסיבה שרובנו כאן יודעים את התשובות זה לא בגלל חוכמתנו הגדולה.
אלא בזכות זה שקראנו כל ספר מספר פעמים. אני יודע שזה מעייף ומעצבן לפעמים לקרוא שוב,את אותו הספר. אבל יש ספרים,שהארי פוטר הוא אחד מהם.שדורש קריאה חוזרת בכדי לרדת לעומקם של הדברים. וגם זה לא תמיד עוזר, אם עקבת אחר הדיונים כאן אז אתה יודע למה כונתי. אז יש עוד די הרבה זמן עד ליצאיתו של הספר השביעי. ( למעשה שנה בערך ) אני ממליץ לקרוא שוב את הספרים.( אתה יכול לדלג על קטעים משעממים אם בא לך,אך חלק מהם די נחוצים כדי להבין את העלילה יותר טוב. אז בחר בקפידה על מה לדלג )

באיחור..תשובות..

1. מי זה wormtail? מה היה הסיפור שלו?- לוידעת.. 2. מי זה secret keeper בהקשר למסדר עוף החול? איך עובד הכישוף הזה? - זה אומר שומר סוד. אם יש לך סוד חשוב שאתה רוצה שאפאחדבעולם לא יגלה, אתה בוחר בנאדם, שיהיה שומר הסוד, ובאיזשהו כישוף אתה מצפין בו את הסוד. 3. איך קריצ'ר בגד בסיריוס בלק? - הוא שיקר להארי, ועזר לוולדי כשהוא רצה להטעות את הארי. (ע"ע התקרית עם מחקלת המיסתורין..) 4. מה בדיוק ארע בסוף הספר הקודם עם הנבואה? איך זה שהארי שמע אותה וולדימרט לא? מי עוד שמע? אני רק זוכר שהבקבוק התנפץ, אבל לא זוכר את כל המסביב...- הארי נכנס לחדר הנבואות. אם הנבואה היא על הארי, רק הארי יכול להחזיק אותה ולהשמיע אותה. הארי שמע אותה, בעוד שוולדי פשוט לא היה לידו כדי לשמוע גם.. 5. איך וולדימורט התחזק/קם לתחיה? הם מזיכירם משהו על דמו של הארי...בחיי, אני לא זוכר. זה היה בספר החמישי? מה בדיוק היה?- קודם כל אומרים וולדמורט ולא וולדימורט, ודבר שני-מה?!?!? 6. מה היה ה-occlumency? זו קריאת המחשבות או להפך? בתחילת הספר השישי הארי אומר לדמבלדור כי הוא לא רואה את המחשבות של ולדימורט יותר, ודמבלדור אומר לו שזה בגלל שהוא משתמש ב-occlumency. - זה אומר הלטת הכרה. וולדי חוסם את המחשבות שלו, וגם אם הארי מבאר הכרה טוב, וולדי עדיין חוסם את משבותיו. מקווה שעזרתי לך, ואתה אשכרה סנילי..
דניאלה.

למעלה