שאלות על ספרות

Miss פטל

New member
שאלות על ספרות

איפה ניתן ללמוד ביבלויתרפיה? האם זה תואר מוכר בעולם? יש לזה ביקוש? המקצוע שמעניין אותי זה ספרות, בתחומים- להישתלב בשדה הביקורת, עריכת תוכן וביבלויתרפיה . לא מעניין אותי- עריכה לשונית, לא אוהבת דיקדוק. אז איזה שילובים עם ספרות בדו חוגי יתנו לי את הכיוון הזה? או שאולי ספרות מורחב? ומה זה לימוד כתיבה יוצרת בספרות באת"א?

ביבליותרפיה

בחינוך:מגמת יעוץ וטיפול באמנויות- ביבליותרפיה. הסמכה כתרפיסט תעשה ע"י המח' להשתלמויות בפק' לחינוך לאחר התמחות שנה נוספת. מוכר ע"י משרד הבריאות. בהליך לקראת תואר שני שנתיים מסלול יום תואר ראשון 04/8240325 דרך אבא חושי 31905 אונ' חיפה, פקולטה לחינוך הבקוש כעת אינו גבוה.

Miss פטל

New member
תודה, והחלק השני של שאלה-

המקצוע שמעניין אותי זה ספרות, בתחומים- להישתלב בשדה הביקורת, עריכת תוכן. לא מעניין אותי- עריכה לשונית, לא אוהבת דיקדוק. אז איזה שילובים עם ספרות בדו חוגי יתנו לי את הכיוון הזה? או שאולי ספרות מורחב? שמעתי שאפשר ללמוד ספרות- עריכה וביקורת משנה שניה של לימודי ספרות לפי התוכנית החדשה, האם זה נכון לגבי את"א?

ספרות

לביבליותרפיה רצוי לשלב עם פסיכולוגיה.לשאר שילוב ספרות כללית וספרות עברית. כתיבה יוצרת- סדנאות המיועדות למי שמענונים לעסוק בכתיבה ספרותית.

Miss פטל

New member
האם ספרות כללית וספרות עברית

לא שולבו לפקולטה אחת?? היתה כתבה על זה בחדשות באינטרנט לפני כמה זמן.

Miss פטל

New member
אהה..או קיי..עוד שאלה

אפשר בבקשה מידע על העבודה של עריכה וביקורת- איפה עובדים עם זה ומה כוללת העבודה? תודה רבה!!!!!

עריכה ובקורת

עורכים ספרותיים מועסקים על ידי הוצאות לאור. הרב עובדים כפרילנס על פי צורכי ההוצאה. עריכה לשונית- מועסקים גם על ידי אנשי מדע המבקשים לערוך מאמרים או ספרים שהם כותבים וגם בעתונות הכתובה. בקורת- על ידי העתונות הכתובה והאלקטרונית. חלק מהמבקרים הם אנשי אקדמיה המפרסמים מאמרי בקורת בעתונות המקצועית של התחום.

Miss פטל

New member
האם התואר בספרות כללית

יהיה רלוונטי גם לעבודה בחו"ל בתפקיד עריכה וביקורת? או שזה מאוד חשוב באיזה שפה לומדים את זה?

למעלה