שאלות על סאונדים

תירתיר

New member
שאלות על סאונדים

שלום, אני התחלתי לעבוד רק בערוצי מידי ויש לי שאלות. 1. אני עובדת עם מקלדת שליטה המחוברת למחשב, בנוסף גם מודול מסוג roland jv-1010 מחובר, אך אני לא מצליחה בכלל לשנות סאונדים. אם מזיזים דברים במודול לא שומעים שום שינוי במקלדת. מה הסיבה? 2. יש איזה vst בתוכנת קיובייס עצמה, או שניתן להשיג מהאינטרנט, שיש בו מגוון סאונדים כמו בסינתיסייזר? כרגע אני מצליחה לנגן רק סאונד של פסנתר חשמלי ואני רוצה עוד דברים... תודה מראש. (הערה: אני עד היום הקלטתי בקיובייס אבל כמעט רק בערוצי אודיו חוץ מערוץ התופים)

תירתיר

New member
שינוי קל של השאלה

בינתיים קראתי קצת במדריך, וקצת פה ונראה לי שיש לי בעיה בהגדרות: כשפותחים אצלי את תפריט ה-device setup, רק כרטיס הקול שלי מופיע ברשימה.(שאליו חיברתי את המקלדת והמודול) מן הסתם ,המודול אמור להופיע שם, איך עושים את זה? איך מגדירים אותו?

נוכח

New member
הסאונד של הפסנתר, לא מגיע מהמודול?

אם כן, סימן שהמודול מוגדר בסדר. את רק צריכה לשלוח לו סיגנל בערוצים שונים, או לשנות לו צליל בערוצים השונים. אני ממש לא מבין במידי, אבל בערוץ מידי, יש עוד רשימת CHN שזה CHANEL ואת יכולה לשלוח את הערוץ לערוצים שונים במודול. מכשירי מידי יודעים לתקשר בכמה ערוצים, ויכול להיות שאת מזיזה סאונדים במודול בערוץ אחד, בזמן שהקיובייס שולחת לו סיגנל בערוץ אחר, שאת לא מזיזה בו את הצלילים. בכל אופן, יש VST שמגיע עם הקיובייס, אפילו די מגניבים. בF11 את מגדירה איזה כלי וירטואלי את רוצה להפעיל, מהרשימה שתיפתח לך בלחיצה על החלונות השחורים. בערוץ המידי, את תצטרכי לשלוח את הערוץ (הOUTPUT של הערוץ - מופיע מצד שמאל) אל הכלי הוירטואלי שפתחת - בלחיצה על חלון האאוטפוט, תפתח רשימה ובה הכלים שפתחת.

תירתיר

New member
נראה לי שהסאונד פסנתר מגיע מה-vst ../images/Emo4.gif

זה אומר שהמודול לא מוגדר בסדר. איך מגדירים אותו?

נוכח

New member
הפעלת איזשהו VST?

כי אם לא, הוא לא יכול להיפתח מעצמו סתם כך. אני חוזר ואומר, אני לא ממש מבין במידי, אבל בשביל להגדיר משהו בקיובייס יש תהליך כזה בערך. 1. זה מתחיל בהגדרת הכרטיס - ואת זה עשית. 2. יצירת חיווטים בין כניסות ויציאות בין הכרטיס לקיובייס, זה קורה בF4 - יש שם לשונית של External Instument כנראה ששם את צריכה להגדיר את המודול. 3. את הערוץ עצמו, את צריכה לנתב ליציאה הזו בOutput שלו. אני מקווה שזה יעזור, או שמישהו שמבין במידי יותר טוב ממני יענה.

למעלה