שאלות על נפאל

• פותח הנושא baz22
  • פורסם בתאריך

baz22

New member
שאלות על נפאל

שלום לכולם. כדי לא לבלבל לכם את המוח אני אשאל את כל השאלות ביחד. שיוצאים לטרק, נגיד אנפורנה ל21 יום, כל לילה ישנים בכפר אחר? יש ימים שישנים עם אוהלים? יש לי חודש ואני מתלבט אם לשרוף את כולו על הטרק הזה או לעשות 2 יותר קצרים,מה דעתכם?. אני טס לבד,האם יש בעיה למצוא שם אנשים לעשות איתם את הטרק ואם לא מוצאים יש סיכון בלעשות אותו לבד? איזה ביגוד מומלץ לעונה הזאת ? מ21.9-21.10 כדאי לקחת טיסה ולחסוך יום מקטמאנדו לפוקרה? אני נוחת ב21:05 בקטמאנדו, לאיזה אכסניה לגשת? יש המלצות? תודה רבה לכולם וטיול נעים שלומי

maz

New member
כמה תשובות

בטרקים באנפורנה אתה הולך למעשה על שביל שמחבר בין כפרים וכל לילה ישן באחד מהם. אפשר אולי גם לישון באוהלים אבל אין ממש סיבה. בכפרים בדרך אתה גם אוכל ונח וזה ממש נחמד אין סיכון מיוחד בלעשות את הטרק הזה לבד. הדרכים מאד ברורות ואתה גם לא תהיה היחיד בדרך כך שצריך להיות מוכשר כדי לאבד אותה. בכל מקרה אתה יכול לקחת סבל (פורטר) שחוץ מלסחוב לך את הציוד (ונא לרחם עליו - זה בנאדם, לא חמור) גם יראה לך את הדרך. אין בעיה למצוא שותפים לדרך בפוקרה - מלא מודעות מפוזרות במסעדות ובגסט האוסים. לטוס לפוקרה? לא בדקתי מחירים כי לא נראה לי כדאי, אבל אם יש לך עודפי מזומנים - יכולה להיות טיסה די יפה אני ממליצה לך לטייל גם באיזור קטמנדו - גם בהרים שמצפון שם נמצא גם רכס ההימלאיה וגם בעמק קטמנדו עצמו.

Amoureuse

New member
נצל"ש - נפאל

יש באזור קטמנדו או פוקרה טיולי יום יפים, ורצוי לא קלים מדי, לא שביל ישר של 3 שעות, משהו שיהיה דומה להליכה של יום בטרק, ככה שניכנס לכושר (וגם נהנה מהנוף תוך כדי)? בניו זילנד, למי שמכיר, התחלתי עם האבלנש פיק שהיה לי קשה מאד ואח"כ גם כאבו לי השרירים אולי יומיים, ומיד אח"כ עשיתי את הנלסון לייקס (אנג'לוס האט) ופתאום כבר לא נתפסו השרירים והיה אחלה. אז אני מחפשת איזה "סולם מאמצים" כזה גם לנפאל, ובינתיים לא מצאתי כלום - או שהולכים שבוע או כלום

maz

New member
בטח שיש

תפתחי את הספר של הלונלי פלנט באיזור של "מחוץ למסלול השחוק" ותמצאי מלא. אני אהבתי במיוחד את הטיול ל Dhulitel בעמק קטמנדו (מקווה שכתבתי נכון) - נוסעים באוטובוס מקטמנדו לשם, אפשר גם לישון שם בלילה שלפני ואז מתחילים מסלול יפה נורא בין כפרים ושדות חקלאים שעולה למקדש ויורד לעיירה אחרת שמשם יש אוטובוס חזרה לקטמנדו. יש גם את המקום שנוסעים אליו מקטמנדו כדי לראות את הזריחה (ברח לי השם, בטח מישהו יזכיר). משם המשתי במסלול שעובר דרך היער ואז חוצה נחל ובסוף מגיע בשעות אחה"צ (עם אוטובוס קצר בסוף) לסטופה הגדולה בבודנאת. והכל בנוף משו משו.

maz

New member
צ"ל Dhulikel. דוליטל זה הרופא../images/Emo163.gif

אפשר

לעלות ל-peace pagoda ליד פוקרה, הרגל או באופניים, אמור להיות day trip נחמד. אני לא יודעת אם ממש יום, כי לא עשיתי את זה בעצמי. גם אני לא זוכרת איך קוראים למקום של הזריחה ליד קטמנדו, אבל אם רוצים להתאמן בעליות תמיד יש את המדרגות למקדש הקופים - סוואיאמבונאת'. רק כשהגעתי לסוף גילו לי שיש גם דרך קצרה יותר! בכל מקרה, אני ממש סבלתי ביום הראשון של הטרק כי לא הייתי רגילה ללכת. לא כל כך נתפסו לי השרירים, אבל היה חם וקשה והתבאסתי שאני תמיד אחרונה. למחרת כבר נכנסתי לקצב והיה יותר טוב, אז לא חובה להתחיל עוד לפני.

קצת תשובות

באראונד, שבאמת מומלץ בחום, ישנים כל לילה בכפר אחר אלא אם מסיבה מסויימת החלטת לעצור ליום - אנחנו עשינו את זה כי רצינו לחכות שיתבהר מזג האוויר בפיזאנג. גם במנאנג בדרך כלל נשארים יום כדי להתאקלם לגובה. בכל אופן, אין צורך באוהל, יש יותר כפרים מלילות. אין בעיה למצוא אנשים, ופורטר תמיג יכול לארח לך לחברה. גם אם תצא לבד לטרק, בוודאי תפגוש אנשים תוך כדי. אנחנו מצאנו לנו משפחה קטנה והיה מאוד נחמד. מבחינת ביגוד, אנחנו היינו באותה תקופה לפני שנה, ובקטמנדו ופוקרה הסתובבנו בקצר, אבל בטרק נהיה כבר קר - מומלץ פליס טוב, אפשר לקנות שם בזול (פוקרה קצת יותר זולה מקטמנדו לדעתי). אבל כשהולכים מתחממים, בכל מקרה. נסיעת האוטובוס מקטמנדו לפוקרה היא חצי יום בערך, אז הטיסה לא קריטית בכלל, אבל בסוף זה עניין של תקציב. כמובן שאם אתה טס, תשתדל לשבת בצד של ההימלאיה! אנחנו ישנו ב-crown בקטמנדו, שהיה אחלה, אם אני אמצא כרטיס ביקור אני ארשום את הכתובת, וב-little tibetan guest house בפוקרה (צמוד לסוויסה) שהיה פשוט מעולה. בכל מקרה, יש מה לראות גם באזור קטמנדו, ושווה להשאיר כמה ימים לה ולפוקרה. ולגבי טרק ארוך או שניים - קשה לומר. לנו היו חמישה שבועות, עשינו את האראונד וראפטינג והיינו מאוד מרוצים. לאברסט בייס קמפ נאלץ לחזור בפעם אחרת :) טיול נעים!

maz

New member
בגדים לטרק

אני שכרתי בפוקרה גם שק"ש וגם מעיל. שניהם היו מעולים. המעיל אפילו היה חדש מהשקית... שקלתי לקנות אותו אחרי, אבל אז נזכרתי שאנחנו חיים בישראל ויהיו אולי 4 ימים בשנה שאני באמת אצטרך מעיל גורטקס עם שכבת פליס עבה + כובע ומגן צוואר.

אם אתה נוסע לבד - אולי עדיף אוטובוס

על טיסה, כי באוטובוס תמיד [תמיד תמיד] מכירים אנשים [לא?] במיוחד בנסיעות כ"כ ארוכות ומתישות...
בקטמנדו אתה צריך להגיע לרחוב הטאמל או לאזור אחר ששכחתי את שמו.. בטרק עצרנו ליומיים באיזה מקום מקסים, כי נדבק אלינו קרצייה אחת/ד.. ולשלושה ימים בטטופני - כי פשוט כייף שם.

למעלה