שאלות על ניתוח קיסרי

so exhausted

New member
שאלות על ניתוח קיסרי

ילדתי את בני הראשון בלידת וואקום, כל הבדיקות במהלך ההריון ובדיקות אחרי שבני אובחן כPDD היו תקינות...עכשיו אנו מצפים לשני ואני רוצה לבקש ניתוח קיסרי . האם כדאי? כלומר האם יש כאן הורים שגם בניתוח קיסרי נולד להם ילד בספקטרום? האם יכולים לסרב לי (אני במכבי )? כי כבר גנקולוג לא רוצה לתת הפניה לבה"ח...

אנימשהו

New member
לא כל כך הבנתי את שאלתך-

את אומרת שה-PDD הוא תוצאה של לידת ואקום שעברת ????? גם אני עברתי לידת ואקום אבל לא חשבתי שיש קשר..???

so exhausted

New member
אולי יום אחד נצחק מחשדות שלנו, אבל

היום לכי תדעי - אולי זה צירוף לא מוצלח של כמה גורמים - לידת ואקום + חיסונים + 1000 סיבות אחרות שגורמו למערכת חיסון של ילדון להיחלש (יש שאומרים שצבע טרי, ריסוסים למיניהם אפילו אוכל שאימא אוכלת, סתימות בפה יכולים להיות סיבה לכך)- הרי אני מזכירה שכל הבדיקות, כולל גנטיות, היו תקינות. מנסה לא להיסחף , אבל מה שמותר להמנע ממנו - אנסה

Felicia1

New member
אני ילדתי את בני הבכור

בניתוח קיסרי (הוא היה שעתיים במצוקה) והוא אובחן pdd בגיל 3. לעומת זה ילדתי את בתי בלידה רגילה אחרי 12 שעות בחדר לידה והיא ילדה רגילה לכל דבר.

vered73

New member
הבדיקות הגנטיות שלכם היו בסדר רק

משום שלא ניתן לאבחן אוטיזם בגנטיקה. הרעיון היחיד של נושא אופן הלידה הועלה במחקר על כך שמנגנוני ויסות הגדילה של המוח עוברים טריגר מסוים שמפעיל את הקוד הגנטי, וגם זה מחקר אחד ויחיד. וכמובן שלא הוכיח כלום. וזאת, בניגוד לכך שהנושא הביו רפואי הוא לא סתם, אלא באמת מקדם ילדים ממצב של TOTAL LOST (לדוגמא בני, שבגיל שנתיים היה בספק, וגם זה עם מבטים מתיסרים עם הנוירולוג, בגיל של 8 חודשים בערך. והיום הוא יכול לאמר כמה מילים, לאמר לילה טוב בוקר טוב להתראות ועוד דברים ביוזמתו, וזאת תוך זמן קצר ביותר בהשוואה לשנים של היותו בתפקוד נמוך מאד). ניתוח קיסרי הוא ניתוח לכל דבר, ויש בו 40% סיכונים, וזאת באופן מאד מוגזם לעומת סיכונים בלידה רגילה . אל תשכחי שאחד הסיכונים הוא מוות לאם. ולא רק ביום הלידה אפשרי גם כמה ימים לאחר מכן.

גאמי

New member
הי לך!לגבי לסרב לך אין לי מושג אך

גם אני ילדתי את בני הראשון הפדדון בוואקום ואת בתי שהינה בריאה לחלוטין בקיסרי בהזמנה, אך לנו היתה סיבה מבוססת והיא מצג עכוז בו היתה מונחת. אינני יודעת לענות לך על יותר מכך, אך הדהימה אותי ההקבלה בין שתינו. גם אני אהיה מעוניינת בניתוח קיסרי באם אלד שוב. שבוע טוב. גלית

ילדתי את בני ה-PDD בקיסרי מתוכנן

והוא יצא כמו נסיך- יפיוף וחמוד וללא שום קמט או מאמץ על פניו. הוא היה במצג עכוז ולכן ילדתי אותו בקיסרי. אני נולדתי במצג עכוז ואמא שלי הזיעה קשות המון שעות עד שיצאתי... והיום הוא בהחלט עמוק בספקטרום, אך כידוע, לדעתי זה רק בגלל החיסונים. אם את חוששת, שווה לך ללחוץ על קיסרי. בכל מקרה, עדיף על ואקום.

so exhausted

New member
חיסונים

אז מה לעשות עם החיסונים. הבנתי שמה שעושה אותם מסוכנים - זה טמירוסל (החומר שמונע מחיסון להתקלקל?) יש חיסונים ללא חומר הזה? האם כולם מסוכנים או שרק המשולשת הזו? איך להתנהג איתם? לא לתת בכלל? לתת מאוחר יותר? אם מרווח גדול יותר ביניהם? לוותר על חלקם? מפחיד ביותר כשלא יודעים ממה להזהר...

אני ממליצה לא לתת כלל חיסונים עד 5

ורק אחרי גיל חמש לשקול מה כדאי לתת. נראה לי הרבה פחות מסוכן, כי המוח כבר הגיע לבסיס המטבולי שלו.

לי יש תינוקת קטנה בבית

ולמרות שחשבתי לחסן כרגיל, חטפתי רגליים קרות. פניתי לטיפת חלב מן הטבע, הם יושבים ברעננה, ובנינו תוכנית פריסה אלטרנטיבית שמתאימה לי יותר. על חלק ויתרנו, חלק פרסנו וחלק אנחנו נותנים הומאופטי.

alef beit

New member
אולי באמת תספרו איך ילדתם?שאלת סקר

מעניינת ביותר. אני בכל אופן ילדתי את ה-PDD בלידה רגילה וכמובן כואבת......גם את האחרים הרגילים ילדתי טבעי.

so exhausted

New member
הבנים (?) הרגילים

באו אחרי ילד פדד? אני אישית לא פגשתי עדיין משפחות שנולדו להם בנים רגילים אחרי ילד פדד. וזה מה שמדאיג אותי עוד יותר. לא מזמן הכרתי משפחה שאחרי בן פדד נולדה להם בת רגילה ואחריה בן גם בספקטרום - אנו מצפים לבן...

doroniz

New member
אצלנו

עומר בן 10 וחצי הוא אוטיסט. אופיר בן 4 ו-3/4 (יהיה בן 5 בדצמבר) והוא ילד רגיל, אמנם נודניק לפעמים
אבל רגיל. אני מכיר עוד משפחות שאצלן יש בנים אחרי לידת ילד עם אוטיזם. הסירי דאגה מליבך בנושא זה. דורון.

so exhausted

New member
../images/Emo13.gif

הייתי זקוקה לשמוע את זה...זה בהחלט מעודד מאוד . היה משהו שונה שעשיתם בלידה שניה ? וויתרתם על חיסונים?

doroniz

New member
ממש רגיל

אני לא מאמין שהחיסונים הם הגורם וגם לא הזרז לאוטיזם ולכן אופיר חוסן עפ"י הספר. ההבדל היחיד הוא שאופיר נולד וגדל בצפון (בגליל) ועומר נולד וגדל בחיפה. אולי אוויר ההרים עשה משהו
שמחתי שהצלחתי לעודד במשהו. דורון.

אור לנו

New member
אצלי הפידידון נולד בקיסרי

בגלל מנח עכוז ולעומת זאת הגדולה שלי "הרגילה" נולדה בלידה רגילה עם זירוז בגלל חשד לרעלת, לידה לא קלה. אני לא בעד קיסרי אם אין צורך - אני חושבת שלידת ילד בניתוח קיסרי גורמת לילד לטראומה. בלידה רגילה המעבר בין הרחם החם והעוטף לבין העולם שבחוץ - הקר, המואר והמנוכר הדרגתי, יש סיבה שהתינוק צריך לעבור בנרתיק - בתעלה - בעיני זו הכנה לעולם שבחוץ. לעומת זאת בקיסרי המעבר מבפנים החוצה מאוד מהיר וטראומטי לתינוק. דר"א, יש מטפלים שמאמינים שאחרי לידת תינוק בקיסרי יש צורך באיזשהו טיפול שידמה לידה טבעית - חברה שלי שמתעסקת בנושא (היא דולה) אמרה לי שכדאי להניח את התינוק על הבטן ולתת לו לזחול עד לאזור החזה לבד, הוא יצטרך מאוד להתאמץ וזה דומה למעבר מהרחם החוצה. הפשוש שלי נולד אוטיסט - את זה אני יודעת בוודאות ואני לא יכולה לדעת אם זה נוצר עוד בהיותו ברחם ואם לניתוח הקיסרי לא היה צד בעניין.

rutimay

New member
המון משפחות שאני מכירה

יש להן בן רגיל אחרי בן פדד. כולל אותנו. מצד שני אני מכירה שתי משפחות עם שני בנים אוטיסטים זה אחרי זה, אבל זה ממש נדיר. תפסיקי לדאוג כל כך הרבה. כרגע את כבר לא יכולה לשנות שום דבר, וחבל שתתישי את עצמך עוד יותר במחשבות שלא יתרמו לך מאום. תעברי את הלידה בשלום, תגדלי את התינוק החדש עם כמה שפחות חרדות וציפיות, ויהיה בסדר. מחזיקה לך אצבעות ללידה קלה ולילד מושלם. בהצלחה!

rutimay

New member
ולגבי לידות וחיסונים

שלושת ילדיי נולדו בלידות זהות - הפעלת לידה בשבוע 42 ללא צירים, אפידורל, פיטוצין, וכל החבילה. לירדן היתה קצת מצוקה עוברית (לא הצליח לרדת כי חבל הטבור היה קצר מדי) אבל הוא יצא בסדר, עם אפגר תקין (והוא האוטיסט). שחר לעומתו יצא עם חבל טבור כרוך סביב הצוואר, עם אפגר על הפנים, והיום אני מאחלת ילד כזה לכל אמא. לגבי חיסונים - כולם חוסנו בזמן, באותו הרכב חיסונים בדיוק וללא כל תופעת לוואי. הלוואי והייתי יכולה למצוא את האשם האמיתי באוטיזם של ירדן. כך אולי הייתי מצליחה לנקות את המצפון שלי בקשר לאחריות אפשרית שלי למצב. שנים האשמתי את עצמי - על שלא הצלחתי להניק אותו (לעומת 9 חודשי הנקה עם הילדים האחרים), על שחזרתי לעבוד אחרי 3 חודשים של חופשת לידה (לעומת חצי שנה ושנה עם האחרים), על שהייתי צעירה ולא ידעתי איך להתנהג איתו... בסוף הבנתי שאני לא אשמה, ואף אחד לא אשם, מלבד גנטיקה דפוקה ואולי גורמים סביבתיים לא ידועים.

חן123

New member
אצלנו

אור בן 4.5 ילד PDD והדר, טפו טפו טפו, בן שנה וחודש, ילד רגיל. אני יודעת שיש מקרים שהסמפטומים מופיעים מאוחר יותר, אבל הדר כל כך שונה וכל כך תקשורתי ביחס למה שהיה אחיו הבכור בגילו, שאני יחסית רגועה. אגב, אור נולד בלידת ואקום

למעלה