שאלות על מקררים

hungrywombat

New member
שאלות על מקררים

1) תמיד כשאני מפשירה את המקרר ,כמה דקות אחרי שאני מחזיאה את הדברים הירקות במקרר (במיוחד העלים) מקבלים מרקם של "קרטיב" במקרה של ירקות כמו חסה ותרד טרי- חייבים לזרוק אותם כי אחרי ההפשרה הם נהיים סמרטוטיים,ירקות כמו עגבניות אחרי זה- טובים רק לבישול. למה בעצם זה קורה? קורה כאן גם למישהו אחר? 2) מקרר בלי פריזר (מקפיא)- יש דבר כזה? אני מחפשת מקרר קטן כזה של יצרן מומלץ

hungrywombat

New member
לא, ירקות טריים מהסופר

זה כאילו המקרר נהיה קר יותר אחרי שמפשירים אותו. הגיוני?

נועם@בת

New member
רגע, תני לי להבין

את מפשירה את המקרר, מנקה אותו, מחזירה את הירקות למקרר ואז הם קופאים במקרר? יכול להיות שהטרמוסטט לא תקין וכשהמקרר מתחיל לעבוד מאפס אחרי הפשרה הוא מקרר כל כך טוב עד שהוא מקפיא. במקרה כזה תשמרי את הירקות עוד חצי יום בחוץ עד שהמקרר יתאזן על טמפרטורה נורמלית ורק אז תחזירי את הירקות למקרר. חוצמזה תבדקי השמקרר לא מכוון לקירור מקסימלי, זה גם יכול לתת לו "דחיפה" לקרר יותר מידי. בהצלחה בתיה

למה בכלל להפשיר מקרר?

האם המקרר שלך הוא מהדור הישן (מאוד) שצריך להפשיר כדי לנקות ? מקררים של נו פרוסט אין צורך להפשיר - צריך לשמור עליהם נקיים. איך ? ככה: 1. להכניס אליהם ירקות ופירות בשקית נילון פתוחה. 2. כשהמדפים פנויים לעבור עליהם מידי פעם עם מטלית לחה וסחוטה היטב. אני אפילו שמה מעט אקונומיקה, אבל כדאי לבדוק בהוראות היצרן אם מותר. 3. כנ"ל במקפיא - בכל פעם שמוציאים או מכניסים דברים. 4. לנקות קופסאות וסירים לפני שמכניסים ומניחים במקרר 5. את החלק החיצוני של המקרר אפשר לנקות עם חומר מנקה שמשות למשל.

hungrywombat

New member
כן, מקרר מהדור הישן. בתכנית שלנו לקנות מקרר

חדש ללא פריזר, כי הפריזרים במקררים הקטנים אף פעם לא עובדים כמו שצריך וסתם צוברים קרח

hungrywombat

New member
ונמצלת שרשור בנושא מכונות כביסה:

ב"מגירה" ששמים בה מרכך ואבקת כביסה תמיד נשארים חומרים אחרי השטיפה, זה משהו שאני יכולה לתקן בעצמי או שצריך לקרוא לטכנאי?

האם מדובר במגירה נשלפת ?

כי אז זה פשוט. מוציאים אותה ושוטפים היטב במים חמים אפילו רותחים שממיסים את שאריות הסבון והמרכך. אם עדיין יש שאריות אבקה שהתקשו אפשר בעדינות בעזרת מברג דק וארוך להכנס לחורים ולגרד את החומר שהתקשה. אם המגירה אינה נשלפת אז כדאי לשפוך לשם מים רותחים ואח"כ להפעיל את המכונה לשלב האחרון של שטיפה בלבד (בלי כביסה). אם יש לך קיטורית זה מצויין כי אז אפשר לנקות את המגירה הזו עם קיטורית.

hungrywombat

New member
כן תודה! אבל מה שהצעת זה עזרה ראשונה

לעכשיו, מה צריך לעשות אח"כ כדי שלא יחזור? (או שזו פשוט בעיה שאי אפשר לפתור וצריך כל פעם לנקות מחדש את המגירה?)

סביון1

New member
זה המרכך הפושע ../images/Emo13.gif

מנסיון שלי, מה שעושה את מרבית הליכלוך וגם הכי קשה לנקות אותו זה מרכך הכביסה. אבקת הכביסה נשטפת בקלות אבל המרכך נדבק ואצלי לפחות גם היה משחיר את המגירה. לכן אני עכשיו "נגמלת" ממרככים ועוברת, לפי המלצת הפורום הזה, לחומץ ומיץ לימון במקום. גם פחות מזהם את הסביבה, גם יותר בריא לנו, גם לא מוריד את כושר הספיגה של המגבות וגם פחות ליכלוך במכונת הכביסה. החסרון היחיד זה שחומץ ולימון לא מבשמים את הבגדים (אל דאגה, ריח החומץ לא נשאר על הבגדים). לי אישית זה לא מפריע.

נעמהר

New member
אחרי כל מכונה, כשאני פותחת את דלת המכונה

להוציא את הכביסה אני גם פותחת את המגירה כדי שלא יצטבר שם עובש, ומשאירה אותה פתוחה עד לכביסה הבאה. בצורה כזו המגירה מתאוררת ומתיבשת ואני צריכה לנקות אותה לעיתים רחוקות בלבד.

למעלה