שאלות על מעבר לצרפת

humeni

New member
שאלות על מעבר לצרפת

שלום
אני מתעתדת לעבור לצרפת החל מספטמבר לצורך לימודים של 3 שנים
למדתי את השפה,עשיתי מבחנים,התקבלתי לבית ספר
ונשאר לי רק להתמודד עם גהנום הבירוקרטיה שמולו אני חסרת אונים אפילו בישראל בעברית

ולכן אני מנסה להעזר בכמה שיותר גורמים
טפסי בקשת הויזה מאתגרים,אבל לגמרה בגבולות הסביר,טפסי הבקשה למגורים ומעונות
לעומת זאת ,בלתי אפשריים
אני מבינה ומדברת צרפתית ברמה המינימלית הנדרשת אך לא ברמה המאפשרת לי להתמודד מול בירוקרטיות
של תלושי משכורת מס הכנסה וקללות נלוות בצרפתית

שאלותי
ישנם גורמים,או אנשי מקצוע שניתן לפנות אליהם ליעוץ\עזרה\הכוונה\לדבר עם רשויות בטלפון וכאלה?
בעניין מסמכי המגורים אני די תקועה,יש שם כל מיני עניינים של תלושי משכורת ומיסים שאני לא מבינה
ובכלל נראה לי שצריך עזרה ממישהו שדובר טוב את השפה וגם מבין בדברים האלה בשביל להסדיר
את כל העניינים האלה

אני צריכה לספק לשגרירות רישום בביטוח לאומי או ביטוח נסיעות לצורך קבלת ויזה..זה הכרחי?
מאחר והבנתי שאת העניינים האלה בית הספר מארגן כשאני מגיעה

בית הספר שהתקבלתי אליו לא ביקש תעודת בגרות,אבל בשגרירות בין המסמכים שאני צריכה להמציא
לקבלת ויזה,מבקשים תעודת לימודים אחרונה מתורגמת(אנגלית או צרפתית),זה חיוני?תהיה בעיה אם אוותר
על המסמך הזה(במידה ואני מביאה את כל המסמכים הנדרשים מכיוון בית הספר והמגורים)?

אני חייבת לקבוע פגישה בשגרירות רק אחרי שיש לי תאריך נסיעה מדוייק?
אין שם ממש מענה לדברים שלא נופלים בקטגוריות מוגדרות

ובכלל עצות פרודוקטיביות מה כדאי לי לעשות במידה ואני עוברת לצרפת לצורכי לימודים
באופן כללי

תודה.

יעלי9

New member
עצות כלליות

לצערי, אני לא יכולה לעזור עם השאלות הספציפיות אבל הייתי עושה שני דברים:
א. שואלת בפורום לומדים בחו"ל - אולי יש שם מישהו שעבר כבר את הבירוקרטיות מול האוניברסיטה, או לפחות משהו דומה.
ב. יוצרת קשר עם המזכירות באוניברסיטה, יתכן שיש להם מישהו שאחראי לקשרים עם סטודנטים זרים ויודע מה לעשות עם הטפסים לבקשת מגורים ומעונות. לרוב הפונקציה הזאת גם יודעת מה לעשות בעינייני ויזה.

בהצלחה.

nettyka

New member
עיצה

יש קבוצה בפייסבוק של סטודנטים ישראלים בפריז- נראה לי שאולי זה יוכל לעזור כי בטח עברו את המסלול שאת צריכה לעבור.
בהצלחה

humeni

New member
מעניין

אני אבדוק את העניין
הקטע זה שאין לי פייסבוק..
אבל זה בהחלט יעזור

humeni

New member
תודה

ניסיתי פורום לומדים בחול...שמה אנשים רציניים,כזה פוסט דוקטורט וכאלה..לא דליתי הרבה מידע משם

כל מה שבית הספר יודע זה להמליץ להתקשר למעונות ולבקש טפסים ולמלא,זה עשיתי

תודה על העצות

למעלה