שאלות על מוות

מאיו

New member
שאלות על מוות

אור שוכב במיטה אחרי טקס לילה טוב וקורא לי. אור: ממה סבתא נפטרה? אני: ממחלה קשה. אור: ומה קרה אחרי שהלב שלה הפסיק לפעול? אני: עשינו לוויה, לא שכחנו אותה, תמיד היא איתנו בלב ובמחשבות. אור (בבכי): אני לא רוצה שהלב שלי יפסיק לפעול. אני: אל תדאג, לרופאים יש תרופות למחלות. כמו שקיבלת תרופה כשכאבו לך האזניים. אור (עדיין בבכי): אני לא רוצה שהגוף שלי יפסיק לפעול גם כשאהיה זקן. מה עושים בנושא כל כך רגיש? מספרים סיפורים על גן עדן? אומרים את האמת- שאין ברירה וכולנו נמות?

עמית@

New member
א. ענית מאוד יפה

ב. כן, כולנו נמות בסוף, אבל זה יקרה עוד המון המון שנים, ובנתיים אפשר להסביר קצת על הדוף, וכמה טוב הוא פועל ואיזו מכונה מופלאה זו (להסביר על הלב וכו') ג. את מאמינה בגן עדן? אם כן, בבקשה, אם לא, אין טעם לגדל ילד לאור אמונה שאת לא מאמינה בה.. (או בקיצור, לצערי אצלי לא יהיו סיפורים על גן עדן)

מאיו

New member
אז מה כן תגידי?

לילד שפוחד להירדם כדי שלא ימות פתאום? אני שמתי לו קצת סוכר בשקית ואמרתי שזה יעשה לו מחשבות נעימות ומתוקות

עמית@

New member
../images/Emo13.gif אני אגיד לו שהוא עוד צעיר

וחזק (ותקווי שהוא לא יתחיל מייד עם ה"למה מתים ילדים"
) ושהלב שלו עוד פועם (תראי לו איך להרגיש דופק) ו.. כם, תגידי לו שכולם ימותץו בסוף, אבל "בסוף" זה עוד רחוק.

אפרתש

New member
לילד שפוחד להירדם

הוא הביע פחד שהוא לא יתעורר? אם הוא יעלה חשש כזה, אפשר להמחיש לו עד כמה אנחנו ערים גם כשאנחנו ישנים. יש איזה אח קטן שאפשר לצפות בו כשהוא ישן ולראות איך הוא זז כל הזמן? (גם אבות שנרדמים על הספה הם דוגמא טובה לכך
) אפשר להזכיר לאור את החלומות שיש לו. גם כשהוא ישן "קורים לו דברים".

swann

New member
בדיוק קיבלתי משהו היום בנושא הזה

באימייל שאני רשומה אליו. הנה קישור למאמר, אולי זה יעזור.

בלי קשר לאמונותי שלי

מה שעזר לעומר הכי הרבה לקבל את סיפור מותו של סבא יהושע (הסבא האגדי שלי שמת בן 101 כשעומר היה בן שנתיים בערך) היה עניין גלגול הנשמות. התלבטתי אז כשהוא נתפס לסיפור הזה אבל החלטתי שאין באמת קשר בין אמונתי שלי (או חוסר....) לבין מה שעוזר לילד בעניין הזה, משום שמדובר ב"סיפור מעבר" (על משקל "חפץ מעבר") עד שהוא יוכל להפנים קצת יותר את מושג המוות. בקיצור, מה שהכי הרבה הטריד אז את הילד היה...איך הוא יזהה את סבא יהושע כשסבא יהושע יחזור....
עוד משהו שקצת תמך בפתרון הזה היה "מלך האריות" (שהיה להיט אצלינו בבית) עם הסיפור של "גלגל החיים".

למעלה