שאלות על יתושים

sebastian85

New member
שאלות על יתושים

אני עומד לטיילי לי לאיזה כמה שבועות ולישון בשק שינה תחת כיפת השמיים - מה אני יכול לעשות נגד יתושים? מה האופציות הטובות ביותר? ונ.ב: מישהו יודע מה האדם הקדמון היה עושה נגד יתושים? פשוט נעקץ?

Yo-man

New member
האדם הקדמון חי 25 שנה...

בין היתר כי לא היתה לו עמידות בפני מחלות. היום אנחנו מנסים לחיות טוב יותר ע"י התחסנות והתגוננות... ולעניניינו: איפה אתה הולך להיות כמה שבועות בשק שינה - בארץ או בחו"ל ? אם בארף, מה רע בתכשיר רגיל ? אם בחו"ל - תלוי איפה... למקרים הקשים ביותר (ביצות לואיזיאנה, מזרח אינדונזיה, מרכז הודו או אגן האמזונס) כדורי שום הם הדבר הטוב ביותר. הם הופכים את הדם לחומצי והיתושים לא מתקרבים אליך.

jeshu

New member
הופכים את הדם לחומצי ?! תשמע,בדם יש חומרים שנועדו לשמור על רמת חומציות קבועה פחות או יותר והיתוש אני מניח מותאם לרמה הזו. בנוגע לשום - העניין כבר נחקר ואין לשום השפעה ניכרת על יתושים (על אף שהרבה אנשים היו רוצים להאמין בזה). נגד יתושים יש דוחה יתושים ויש כילה.אם זה באזור עם עצים אז דיי קל למתוח כילה וזה גם מצויין נגד הזבובים של הבוקר.

natyh

New member
מתושלח 25 שנה ...

איזה מתושלח איזה שנה ? שנת הדרקון?

jeshu

New member
בדיוק שאלתי את עצמי בסיטואציה דומה מה עושים המקומיים בבית שבו ישנתי וננשכתי ע"י פרעושים. אני לא ישנתי דקה ורק התגרדתי כל הלילה,אבל יכולתי לשמוע שלא רק אני מתגרד אלה גם שאר שוכני הבית - הם פשוט ישנו פחות טוב ובנוסף הם רגילים וסף הרגישות שלהם גבוהה משלי - כל נשיכת פרעוש העבירה בי רעד. מה היה בעבר ? לא יודע,אבל אני זוכר שבאיזה סרט דוקומנטרי דיברו על זה שיש מדורה קטנה בתוך הבית ומלבד בישול,העשן עוזר להתמודד עם החרקים.אתה יודע איך הריאות שלהם ניראות ? ומה עושה החתולה שלי כשיש לה פרעושים ? מתגרדת ובולעת איזה פרעוש או שניים,ומזה חתולים מקבלים תולעים.ותהיה בטוח שבעבר ובמדינות עולם שלישי כיום,יש לבני אדם גם הרבה יותר טפילי מעייים וטפילים אחרים - הם פשוט סבלו את זה בשקט כי לא הייתה ברירה.

dafmic

New member
../images/Emo177.gif נראה לי שזה תלוי

המדריך המקומי שלנו בג'ונגלים בבוליביה, לדוגמא, היה נעקץ, אבל זה לא היה משפיע עליו כמעט. לא מתגרד (בטח לא כמה ימים אח"כ), לא מתנפח, לא מתאדם. סתם עקיצות קטנטנות שעוברות מהר בלי שהוא שם לב, ככה שאולי יש השפעה לסוג עור (ודם?). חוצמזה - דוחי יתושים טבעיים: יש להם עץ שמכונה "עץ השום" - מגרדים קצת מהקליפה (מה שבאמת נראה ומריח כמו שום כתוש), בולעים - ומצמצמים משמעותית את כמות העקיצות (לפחות לגביהם... איכשהו על תיירים מערביים, בייחוד הלבנבנים כמוני, זה פועל פחות...)

jeshu

New member
לגוף כנראה יש תגובה כלשהי לעקיצה עצמה שהיא חזקה פחות אצל אותם המקומיים. איפה עומד שיבוא להסביר ?

natyh

New member
כימסיטנה

אבקה שנעשית מקליפת עצים נקראת כך. בפירו חזרנו משמורת טבע נוראית אם כל הגונגלים עם עשרות פצעים מזוהמים מהסוג שלוקח שבועות להירפא וזה מניסיון. שמנו את האבקה וזה עבר בתוך 24 שעות .... לא האמנתי ואני לא מאמין עכשיו אבל זה עבד.

Amoureuse

New member
אם יש לך קשרים באוסטרליה

או בניו זילנד או שאתה מכיר מישהו שמטייל שם וחוזר לפני שאתה נוסע יש להם התכשירים הכי טובים שאני אי פעם ראיתי נגד יתושים ועוד כמה חברים שלהם. האוטאן/סנו-די הם אפס ליד זה. זה אמנם די רעל החומרים שיש בזה, אבל זה עוזר שחבל לך על הזמן. יש להם גם משחות שמורחים על העקיצות וזה מאד מקל את הגירוד (לניו זילנדים אין ברירה, יש להם גם את העוקצים מהגרועים בתבל - זבובי חול).

למעלה