שאלות על יפאן

שאלות על יפאן

אני קורא עכשיו את "שוגון" (בפעם השלישית, אז מה?) ועולות בי תהיות. ג'ימס קלאוול מתאר את התרבות היפאנית של המאות ה-16\17 כתרבות של סדר וניקיון בכל חלקי החברה שמאוד מזכירים את החברה היפאנית של היום. אני תוהה עד כמה יפאן של אז באמת היתה כזאת ועד כמה אלה הם מאפיינים שהתפתחו בה עם השנים: האם היפאנים של אז הקפידו באמת להתרחץ מספר פעמים ביום? שמרו על סדר וניקיון מופתיים? האם הם הקפידו על התנהגותם כפי שאנו רואים אותם היום? או שמא הדברים הללו התפתחו שם בהדרגה כפי שהם התפתחו במערב שבו היום מקובל ללבוש לבנים נקיים ולהתרחץ כל יום (טוב, לא כולם) אבל לא כך היה הדבר במערב של לפני כמה מאות שנים.

Mנטה

New member
יפן של אז היתה מאוד שונה כמובן

השלטון הקיסרי שהיה יחסית מאוד פמיניסטי (או בעצם שוויוני, אולי זה אותו הדבר ?), תרבות הסמוראים וכו'. ובכל זאת, יש דברים שהיו דומים, כמו למשל הנוקשות של הנימוסים וכל מערך המנהגים וגם כמובן הנקיון.

fa jing

New member
בנוגע ליפן.....

בלוג מומלץ של זאב ארליך, מורה לאיקידו אשר שהה ביפן 7 שנים. אדם חביב ובעל ידע ואהבה בלתי נלאת ליפן ותרבותה. חנן

אההטשל

New member
שלטון קיסרי פמיניסטי?

מפתיע מאוד, דוקא במדינה השוביניסטית הזאת את יכולה לתת קצת פרטים על זה?

Mנטה

New member
אני מאוד ממליצה, במקום

שאני אסלף את המעט שאני זוכרת
שתקראי את הספר הממש-ממש-מצוין של בן עמי שילוני על יפן. קוראים לו "יפן תרבות והסטוריה" ויש שני חלקים, הראשון עד לפני מאתיים שנה בערך והשני על יפן המודרנית. את השני לא קראתי עדיין האמת. את כל מה שכתוב שם גם שמעתי בהרצאה של יעקב רז על יפן, במסגרת סדרת הרצאות בבית אריאלה על הבמאי פיטר גרינאווי, ההרצאה של רז היתה במסגרת הדיון על הסרט המופלא "כתוב בעור". ואם כבר מדברים על כתוב-בעור, על פמיניזם ועל יפן, מאוד כדאי לראות את הסרט. בעצם אם כבר מדברים על לומשנה-מה, כדאי לראות את הסרט המדהים הזה.

אההטשל

New member
ואם כבר יפאן

קיבלתי היום באימייל בדיחה עם זקן ארוך שמשתמשת בתדמיות של עמים שונים. אז בהקשר של השרשור הזה מעניין לשים לב לפעילות של היפאנים בעצם כולם די מצחיקים אם לא מצפים כאן לדיוק אנתרופולוגי מי יודע מה: קבוצת אנשים מארצות שונות שהתמקמו באי בודד: איטלקים, צרפתים, גרמנים, יוונים, בולגרים, יפאנים, סינים, אמריקאים, אנגלים ואירים. מכל ארץ באו שני גברים ואישה אחת. חודש חלף מאז שהגיעה הקבוצה לאי הבודד והמשגע באמצע שומקום, והמצב הוא כדלקמן: איטלקי אחד רצח את האיטלקי האחר, למען האישה האיטלקיה. שני הגברים הצרפתים והאישה חיים בהרמוניה בשלישיה. שני הגברים הגרמנים ארגנו לוח זמנים קפדני לגבי ביקורים אצל הגברת הגרמניה. שני הגברים היוונים שוכבים זה עם זה והאישה מנקה ומבשלת להם. שני הגברים הבולגרים נתנו מבט אחד ארוך בגברת הבולגריה, זינקו אל מימי האוקיאנוס הסוערים ופצחו בשחייה. שני הגברים היפנים שיגרו פקס ליפן, ועתה הם ממתינים להנחיות. שני הגברים הסינים הקימו בית מרקחת, שהוא גם חנות משקאות ומכבסה, ועיברו את הגברת כדי להכין עובדים לחנות. שני הגברים האמריקנים שוקלים להתאבד, כי האישה האמריקנית לא מפסיקה לטחון את השכל על הגוף שלה, על האמת שבנשיות, על זה שהיא יכולה לעשות כל מה שהם יכולים, על הצורך בהגשמה עצמית, על חלוקה צודקת בנטל משק הבית, על איך שהחבר הקודם שלה כיבד את דעותיה והתייחס אליה הרבה יותר יפה משני אלה, איך שהיחסים שלה עם אימה משתפרים ואיך שלפחות המיסים נמוכים ולא יורד גשם. שני הגברים האנגלים ממתינים שמישהו יערוך להם הכרות רשמית עם הגברת האנגליה. שני הגברים האירים חילקו את האי לצפון ולדרום והקימו מזקקה. הם לא ממש בעניין של זיונים, כי הם מטושטשים קצת, אבל בסך הכל הם מרוצים, כי האנגלים לא נהנים.....

erana75

New member
אחחח - איזה ספר מדהים

זכור לי שקראתי אותו בזמן שהותי בפלמה לפני מספר שנים -ספר שכולו הנאה צרופה - ממליץ בחום לכל מי שלא קרא.

למעלה