שאלות על חלב שאוב

yam1212

New member
שאלות על חלב שאוב

1. לפי המלצת האחות בטיפת חלב כדי לשאוב שעה אחרי ההנקה, האם זה נכון ? מתי כדי באמת כדי לשאוב כאשר זה משולב עם הנקה ? 2. את החלב השאוב אני שומרת במקרר, כאשר אני רוצה להשתמש בו אני שופכת לבקבוק ומחממת אותו בסיר עם מים חמים אחרי כמה דקות שנראה לי שזה חם/פושר אני נותנת לה את הבקבוק. האם כך לעשות ? 3. אם נשאר חלב בבקבוק אני שומרת עד לארוחה הבאה או זורקת. עכשיו מותר לחמם שוב את החלב כדי לא לתת לה אותו קר ? תודה

אפרת_ח

New member
למה בכלל את נותנת בקבוק?

במצב האידאלי, בקבוק ניתן ע"י מי שמטפל בתינוק בזמן שאת איננו איתו, ואת רק מניקה. אם תכתבי למה את מבקבקת, תקבלי תשובות יותר ענייניות.

yam1212

New member
כי הכוחות שלי הולכים ונגמרים במיוחד בלילות

אז שאני שואבת כדי שבעלי יתן לה חלב אם שאוב ולא סימלאק למנהן בלילה כדי שאני יכול לשון ולצבור כוחות לעוד כמה שעות....

yam1212

New member
אשמח לקבל תשובות לשאלותי ובנוסף אשאל

האם מותר לערבב בין שתי קופסאות של חלב שאוב  שנשמרו במקרר ?

Revili

New member
כמה תשובות...

עיתוי השאיבה הוא אינדיבידואלי...אפשר לשאוב לפני, אחרי או תוך כדי הנקה (ולנצל את רפלקס שחרור החלב הטבעי).
בבוקר יש בד"כ מלאות לאחר הלילה ורצוי לשאוב אז, נסי להניק מצד אחד ואח"כ לשאוב מהשני.
חשוב להתמיד לשאוב באותה שעה בכדי שהגוף ילמד לייצר חלב לשאיבה זו.
אפשר לחמם בקבוק חלב בכל כלי עם מים חמימים (לא רותחים ולא על האש).
בקבוק ששתו ממנו ניתן לשמור בקרור עד הארוחה הבאה כ- 4 שעות ולחמם פעם אחת נוספת.
ניתן לאחד חלב שאוב משתי שאיבות שונות, יש צורך לקרר את המנה החדשה בנפרד, לפני שמוסיפים אותה למנה הישנה שבמקרר (להשוות טמפרטורות)...והתאריך הקובע של המנה המאוחדת הוא התאריך הראשון מבין השניים.
להזכירך, חלב שאוב נשמר בחלק האחורי של המקרר עד שמונה ימים ורצוי להריח ולוודא שלא התקלקל.

למעלה