שאלות על ויזת J-1

דיברת עם ה-main campus או עם ה-law center?

המיין קמפוס יענה תשובות לקוניות כאלו תמיד, אין מה לצפות מהם למעבר. דיברת על זה עם מישהו מהאדמישן/רכז תכנית ב-law center? הם לא מאד גמישים, אבל כמו שאפשר לנהל איתם מו"מ על מלגות, אפשר גם לנהל איתם מו"מ על ויזות. אחת הבעיות כרגע היא שאין מתאמת ויזה שמתעסקת רק עם הסנטר (ואם יש עכשיו, אז היא מאד חדשה), ואנשי המיין קמפוס פחות מכירים את הייחודיות של כל תכנית וזה גם פחות מעניין אותם. לאנשי הפקולטה הרבה יותר אכפת מכמה מהמועמדים שמתקבלים אליהם מגיעים, לכן הייתי מתמקדת בלדבר איתם.

עידוdee

New member
דיברתי עם ה-law center visa department

יש בחור בשם קולין שהוא ספציפית עוסק בויזות לתלמידי הפקולטה למשפטים. הוא לא ממש ידע מה לומר לי כששאלתי אותו על רמת המימון בויזת J, אז הוא פנה ל-MAIN CAMPUS, ומשם אמרו לו שזה צריך להיות מעל חצי. העלות השנתית של התוכנית יחד עם ההוצאות (לפי החישוב שלהם) היא 79,800$, וקיבלתי מהם מלגה של כ-27,000$, מה שאומר שכדי שזה יהיה מעל חצי אני צריך עוד 13,000$ לפחות. יש עוד כמה מלגות/מענקים שאני מחכה לתשובה מהם, אז אני עוד לא יודע, מצד שני הם ממש לא גמישים כי הם עוקבים אחרי ההוראות של ה-MAIN CAMPUS. אגב, אנקדוטה משעשעת - כששלחתי מייל לפקולטה (ולא לאיש של הויזות, כי רציתי את העמדה של האגף שעוסק בסטודנטים לתארים מתקדמים בעושים בעיקר זרים) לוודא שאכן צריך מעל חצי, אז הם עשו פורווארד למייל שלי לאיש של הויזות, שנאלץ לענות (בפעם השלישית) שזה אכן מעל חצי מהעלות.

מלטגג

New member
נצל״ש: F-1 או J-1?

היי

אני מתחיל דוק׳ בארה״ב בספטמבר, עם מימון, רווק, ונותנים לי לבחור איזו ויזה. אז איזו ויזה? זה עניין של יתרונות-חסרונות או שבפועל אחת מהן היא הסטנדרטית? אין לי מושג.
חיפשתי תשובה פה בפורום ולא מצאתי, חיפשתי בפורומים בחו״ל ורק התבלבלתי יותר.
ואני אשאל גם את האוניברסיטה מחר, אבל כבר למדתי שלא כדאי להסתמך בלעדית על הצינורות הרשמיים...

תודה!

John the Savage

New member
ויזה F1 היא הסטנדרטית

הסיבה העיקרית לבקש J1 היא בכדי לאפשר לבן/בת הזוג לקבל אישור עבודה. פרט לכך, לסטודנט רווק יש אמנם הבדלים בין הויזות, אבל אלו הבדלים יותר קטנים. כמה הבדלים:
1. לויזה J קיים העניין של כלל השנתיים. בפועל עבור דוקטורנט ישראלי שמקבל מלגה מהאוניברסיטה כלל השנתיים לא תופס, אבל עדיין צריך לקחת בחשבון שקיים הסיכון במידה ומקבלים מלגה חיצונית ממקור ממשלתי או מארגון בינ"ל.
2. לאחר סיום הלימודים, לויזה F יש 60 "ימי חסד" בהם אפשר להישאר בארה"ב, ולויזה J יש 30 יום.
3. אם מעוניינים להישאר ולעבוד בארה"ב לאחר סיום הדוקטורט, לשתי הויזות יש תוכניות שמאפשרות זאת אבל יש הבדלים בין ה-OPT ל-F1 לבין ה-Academic Training ל-J1. אחד ההבדלים הוא שב-OPT אפשר למצוא עבודה גם בסיום הדוקטורט, בתקופת ימי החסד, בעוד שב-AT חייבים לבקש את האישור לפני סיום הדוקטורט. האורך של OPT הוא 12חודשים, אבל סטודנטים במקצועות STEM (מדעי הטבע, ההנדסה והמתמטיקה) יכולים לקבל הארכה ל-17 חודשים נוספים. ה-AT הוא לשנה וחצי, ואפשר לקבל הארכה לשנה וחצי נוספות בתנאי שהעבודה היא ברמת פוסט-דוקטורט (לא חייב להיות פוסטדוק בפועל, אבל העבודה צריכה להיות קרובה מספיק לתחום הדוקטורט).
4. זה לא משהו שכתוב באף חוק, אבל בפועל נתקלתי במצב בו חברות פרטיות (בניגוד לאוניברסיטאות) לא כל-כך רגילים לסטודנטים עם J1. היתה חברה שביטלה את הראיון איתי כשגילו שאני J1 ולא F1 פשוט משום שבכח אדם אצליהם לא מכירים את הויזה.
5. אם לאחר שמסיימים לימודי דוקטורט עם ויזה J1 מעוניינים להוציא ויזה J1 חדשה לצורך אחר, קיימת "תקופת צינון" של 12 חודשים. אם רוצים לעשות פוסטדוק זה לא סוף העולם כי אפשר להשתמש ב-Academic Training, ואפשר גם להוציא ויזה H1B, אבל זה עוד משהו שצריך לקחת בחשבון.

אלו ההבדלים הידועים לי. השורה התחתונה היא שעבור סטודנטים לא נשואים, F1 זו הבחירה הבטוחה.

Philip Jr

New member
אני בעד F-1 מהסיבות שג׳ון ציין

ומי יודע, אולי עוד תתחתן במהלך התואר ותקבל GC ותחייה באושר ועושר בפרבר שקט של שיקגו, ותביא ילדים, ותיקח אותם למשחקי בייסבול, והכל יהיה אחלה.

טוב אולי הלכתי קצת רחוק מדי, בכל מקרה לך על F-1!

מלטגג

New member
תודה לשניכם

זה מה שאעשה. (לפחות בנושא הוויזה. לא סגור על עניין הפרברים והבייסבול, אבל אין לדעת...
)

עידוdee

New member
עוד כמה שאלות -

1. האם מספיק לבוא לשגרירות עם תעודת נישואין (מדנמרק לצורך העניין) כדי לקבל ויזה לבן זוג? או שיש צורך במשהו נוסף?

2. האם אני אמור לחכות עד שאני ובעלי לעתיד נתחתן כדי לבקש מהאוניברסיטה DS-2019?

למעלה