שאלות על ויזת J-1

עידוdee

New member
שאלות על ויזת J-1

בטח אתם כבר שונאים אותי על השרשורים הטרחניים שלי, אבל רציתי להבין קצת לגבי הסיכויים שלי לויזת J-1, ולכן יש לי כמה שאלות.

1. כמה מימון אני צריך לקבל כדי שהזכאות שלי תהיה לויזת J-1 ולא לF-1? אם נניח הלימודים עולים 50K$, ואני מקבל מענק של 25K$, האם זה מספיק? מה עם 10K$?

2. האם יש דבר כזה שדוקטורנטים עוברים מויזת F-1 בשנה הראשונה (שבה משלמים שכר לימוד מלא) ל-J-1 בשנה השניה ואלך? (שבהן משלמים משהו סמלי יחסית)?

3. האם חייבים לבוא עם הבעל לשגרירות במעמד הבקשה לויזת J-1 כדי שהוא יקבל ויזת J-2? או שאפשר לעשות את זה נניח אחרי שכבר התחלתי את הלימודים, נניח שלושה חודשים אחרי שהתחלתי ללמוד? (וחזרתי לארץ והגשנו בקשה ל-J-2 רק בשלב הזה)?

היו לי עוד שאלות אבל אני לא זוכר. תודה לעונים!

corrigenda

New member
אענה ממה שאני יודע

(מבוסס על זה שאני בתהליכי הוצאת J בברקלי, עוד לא קיבלתי אותה)

1. אתה צריך להוכיח שיש לך ביד את כל הכסף שתצטרך לאורך כל התואר: שכ"ל + מחיה (כולל מחיה של ה - dependents שלך). שים לב שבניגוד ל - F ששם צריך להוכיח מימון שנה קדימה, כאן צריך לכל זמן התוכנית שלך. אם חסר בחשבון 10K תצטרך להוכיח שיש לך אותם: או שיש לך את הכסף נזיל בחשבון (שים לב שנזיל ולא בתוכנית חסכון, אותי זה כמעט הפיל), או ספונסר כמו קרוב משפחה שיתחייב להשלים את הסכום. קראתי פה בפורום שיש אנשים שמעבירים מההורים סכום כסף גדול לעו"ש שלהם, מוציאים את התיעוד שצריך ואז מחזירים להורים. לי אין ניסיון בכזה דבר.

2. לא יודע...

3. לי אמרו בפירוש ב - international office של ברקלי שבת זוגי יכולה להגיע לראיון נפרד ממני. מצד שני, זה יהיה כשאני עוד בארץ ולפני שהתחלתי את התוכנית שם.

עידוdee

New member
תודה, אבל -

לא הבנתי את התשובה לשאלה 1 - מה ההבדל הבסיסי בין J ל-F? הרי ב-J צריך להראות מימון חיצוני מסוים (מהאוניברסיטה לדוגמא) וב-F אתה מממן בעצמך את הלימודים. האם אני צודק?

ושאלה נוספת ששכחתי - מי קובע אם מגיע לי J או F? השגרירות? האוניברסיטה? שניהם? והאם יש לי SAY בעניין?

Gidi Shemer

New member
לגבי השאלה הנוספת

אם האוניברסיטה תסכים להוציא לך J, כלומר DS2019 (זה הטופס הרלבנטי), לשגרירות לא תהיה בעיה עם זה.

יש לך say במובן של האפשרות לבקש את ה j מהאוניברסיטה. אין לך say בהחלטה.

עידוdee

New member
תודה גידי

ועוד הבהרה קטנה - האם כשאנחנו מדברים על "האוניברסיטה" אנחנו מתכוונים לפקולטה/המחלקה הרלוונטית או למשרד של הסטודנטים הזרים (aka 'international office')?

Gidi Shemer

New member
ה international office

הוא הנציגות של האוניברסיטה וה״מעסיק״ לצורך העניין. המחלקה היא זו שפונה למשרד בבקשות שונות, ויכול בהחלט להיות מצב (תלוי באוניברסיטה) שהמשרד ירצה לעשות x אבל יסכים לעשות y בעקבות בקשת המחלקה.

עידוdee

New member
ועוד -

למה שהאוניברסיטה בעצם תסרב להוציא ויזת J? יש אילו השלכות לכך מבחינת האוניברסיטה? אני שואל מסקרנות.

corrigenda

New member
תשובות

ההבדל בין J ל - F הוא לא בדיוק האם אתה מקבל או לא מקבל מימון. אתה יכול לקבל מימון מהמחלקה ועדיין ללמוד תחת F. F הוא ה - default לסטודנטים, אבל יש כאלו שמבקשים J כשהסיבה העיקרית היא שזו ויזה שמאפשרת לבן/בת הזוג לעבוד באופן חוקי. באתר של ה - international office של ברקלי יש טבלה שימושית שמשווה את שתי הויזות הללו.

בהחלט יש לך say בעניין - אתה יכול לבקש J במקום לקבל F כמו כולם. יש אוניברסיטאות שבהן אתה פשוט מבקש ונותנים לך, ויש אוניברסיטאות שבהן זה לא כ"כ פשוט. אני יכול לומר לך למשל שבברקלי רק צריך לסמן בטופס אם אתה רוצה F או J, והם דואגים לשאר. לעומתם, UW אמרו לי שכמדיניות הם לא נותנים J לדוקטורנטים (לטענתם הרשויות הפדרליות לא מסתכלות על זה בעין יפה. מצד שני, הם אותתו שיש מקום לגמישות אם זה הדבר היחיד שימנע ממני לקבל את ההצעה שלהם).

Philip Jr

New member
היא תסרב

בעיקר אם לא תעמוד בתנאים לויזה, למשל הכלכליים. אני שמעתי גם דברים כמו שנאמרו פה על כך שהרשויות הפדרליות לא רואות זאת בעין יפה. לי זה נשמע מוזר, ויזת J בהחלט מיועדת בין השאר לאנשים במצבך (או מצבי, או בקיצור דוקטורנטים)

תשובתי

להערכתי בשני המצבים אליך להוכיח מימון מלא ושאה מכוסה.
אני הייתי על J ובעלי ושתי ילדותי היו J-2 בשנתיים הראשונות הינו על מלגה חיצונית והינו צריכים להראות שהם מכוסים כולל ביטוחים.
בשנה שלישית שינו טיפה את החוק בקולומביה ואז חטפתי מכה המלגה הייתה צריה להוכיח שאני מכוסה ואני צריכה להוכיח שאני מכסה את העלות של הנתמכים של הבעל והילדות.
כלומר זה לא רק עלות לימודים יש גם מחיה וביטוחים, אתה צריך לבדוק מה נדרש בכול ויזה.

כפי שנאמר לך כול אוניברסיטה יש חוקים משלה, מה שאני הבנתי גם לויזות J שומרים בקנאות בגלל אופצית העבודה שגלום בה.
ולכן שומרים אותה בדרך כלל למשפחות או לסטטוסים יותר גבוהים.

John the Savage

New member
החוק קובע שבכדי להיות זכאים לויזה J1

חלק משמעותי מהמימון חייב להגיע ממקור חיצוני (כלומר מילגה).

כמה זה חלק משמעותי? החוק עצמו לא מציין אחוזים. כל אוניברסיטה קובעת את הרף בעצמה. בעבר באוניברסיטה שלי כתבו שמספיק ששליש מהמימון הוא ממקור חיצוני, אבל לאחרונה שינו את זה ועכשיו דורשים לפחות 51%. למה? אין לי שמץ.

עידוdee

New member
מה מוגדר מקור חיצוני?

אני מניח שהורים זה לא מקור חיצוני, אני צודק?
בכל אופן, זו נראית כמו שאלה שכדאי להפנות ל-INTERNATIONAL OFFICE ולברר איתם.

Philip Jr

New member
ממש לא הורים..

לרוב המקור החיצוני הוא המוסד עצמו. שמעתי על מקרים בהם מימון מקרן חיצונית עבד. בהחלט הכי כדאי פשוט לדבר עם המשרד לסטודנטים בינלאומיים ולפעול לפי ה - guidelines שלהם.

אכן לא ההורים

בשנתיים הראשונות הייתי על מלגה חיצונית
בשנה שלישית הייתי על מלגה משני מנחים משתי אוניברסיטאות שונות, אבל זה רק אני.
הנתמכים אני הייתי צריכה להוכיח את ההמימון שלהם. החישוב נעשה בהתאם לתנאי ה- NIH.
בשנים קודמות קולומביה דרשה שהכול תממן המלגה, אח"כ הם שינו את הדרישות.
כלומר כפי שגו'ן רשם לך וכפי שאתה רואה- למרות שישנם חוקים פדרלים האוניברסיטאות מנהלות את שיטות המימון וכמה בהתאם לראות עינהם.
גם שיטות החישוב כמה ביטוח וכמה עלות מחיה משתנה.
היה דיון בזמנו איני זוכרת אולי פילפ זוכר כמה נתמך צריך - זה הגיע למחירים בשמיים, איני זוכרת גם איזה אוניברסיטה זו הייתה (ברקלי אולי או MIT ).
בעוד שאני נדרשתי להציג מכתב מהבנק על 20,000 דולר לכול המשפחה שלי (ואני גרה באזור די יקר ניו יורק)
בשבילי זה היה סיוט אבל המשפחה התארגנה וגיסנו את הסכום לחשבון.

עידוdee

New member
טוב, הם מעצבנים אותי.

תודה על ההפנייה. הרגע ג'ורג'טאון ענו לי שאני אקבל F-1 בלי קשר אם אני אקבל מלגה מהם או לא. יש טעם לנהל איתם משא ומתן על זה? מה עושים? אני במשבר רציני עכשיו.

עידוdee

New member
או במילים אחרות

הם רוצים שאני אקבל יותר מ-39,900$ מספונסרים כדי לקבל J-1 (מעל 50% מעלות משוערת של התוכנית + הוצאות מחיה)
קצת מתסכל.

Philip Jr

New member
כלומר הם פועלים בדיוק לפי ההנחיות

של רשויות ההגירה.. שהן עמומות למדי, אבל דורשות בפירוש מימון ״מהותי״ של גורם חיצוני, והפרשנות המקובלת היא יותר מחצי הסכום הנדרש. מה שנותר לעשות זה לדבר עם המחלקה ולראות אם יש מה לעשות.. אולי תוכל לקחת על עצמך תפקיד שנותן מימון יותר טוב? או שיש איזו מלגה / fellowship שפספסת?

אנקדוטה משעשעת נוספת

שאני התקבלתי כתבתי למנחים בקולומביה ושאלתי בתמימות
כיצד אפשר להגדיל את המימון שלי.
המנחה שלי אז ענתה בצורה נוקשה ובאמריקאית מנומסת שזה מה יש...
לימים התברר שיחסית לזרה קיבלתי מלגה חיצונית מאוד יפה.
יחסית לאמריקאים לא!

מה שאני מנסה לומר, אמריקאים הם מאוד בריקורטים ועובדים לפי החוקים ומסרבים להסתכל מחוץ לקופסא בגלל זה ככה ארה"ב נראת כמו שהיא.
במימון בהגירה ובעיקר במסים
מצד שני הם מגייסים ומושכים מוחות חיצונים שיודעים להסתכל מחוץ לקופסא.

העיקר האופטמיות עידו בהצלחה

למעלה