שאלות על הריטאלין

asaf732

New member
שאלות על הריטאלין

הרופא לא הבהיר לי דברים מסויימים ששאלתי . 1)כאדם שצריך ריטאלין יותר להצלחה במקום העבודה. האם יש מצב בחיים שאוכל להפסיק עם הטיפול התרופתי או שמדובר בטיפול לכל החיים? 2)במידה שאפסיק יום אחד לקחת ריטאלין לאחר תקופה שהשתמשתי והכול הסתדר,האם הכול יחזור לקדמותו (מבחינת הקשיים) או שיהיו שיפורים כתוצאה מאותה תקופה שהשתמשתי בתרופה? אסף.

draush

New member
ניסיוני לא רב

אך אני חושבת שאף אחד לא יכול לנחש איך בדיוק הרטלין ישפיע עליך, באופן כללי אני מרגישה שמאז שאני לוקחת רטלין אני יותר יעילה גם בימים שאני לא לוקחת, אני פחות נודדת ותחמק מלעשות דברים שלא בא לי אבל פחות מרוכזת. על כל אחד הרטלין משפיע קצת אחרת ונראה לי שתדע בוודאות רק מניסיון אישי.

nu shoin

New member
עד כמה שידוע לי

1) לריטלין בניגוד לתרופות אנטי דכאוניות אין אפקט מצטבר, הוא משפיע מספר שעות ולאחר מכן יוצא מהגוף. לפעמים מספיק לקחת ריטלין "בנקודות תורפה" במהלך היום/שבוע ובשאר הזמן עדיין יותר קל כי את החלק הקשה כבר עשית. בלימודים לדוגמה אם לקחתי ריטלין בזמן השיעור אז יותר קל לי להכין עבודות גם בלי ריטלין כי החומר מהשיעור מסודר אצלי בראש. זה מאוד אינדיבידואלי. אתה יכול להחליט לקחת 7 ימים בשבוע או רק בעבודה/לימודים/אירועים מיוחדים. 2) אם תחליט להפסיק לוקחת ריטלין רמת הריכוז תחזור לקדמותה אבל לפי דעתי יש מיומנויות שאתה לומד שעוזרות בהמשך.

28איילת

New member
נראה לי שאתה צודק

ריטלין גורם לזרימת דופאמין במוח, מה שאצלינו קורה לפעמים ולפעמים לא,אבל נראה לי שאם אתה לומד דברים עם ריטלין אז אולי החומר יושב אצלך יותר טוב. למרות שאצלי כשהריטלין לא עבד אז הוא לא עבד ולא הצלחתי להתרכז בכלל.

תמיול

New member
אחרי שימוש ברטאלין

אני לקחתי רטאלין במשך שנה וכמובן שהיה שינוי מהותי ,ואז הפסקתי למשך עוד כמעט שנה ובלי ששמתי לב ,המצב לגמרי חזר אחורה . בתקופה שלקחתי קבוע (וגם עכשיו) יש מין תחושה משלה ומטעה שעכשיו הכל בסדר ואפשר להפסיק וכמו שכבר צויין, גם בימים בלי אני במצב יותר מאורגן ובמיוחד בוקר אחרי רטאלין אני ממש סאחי . אבל מנסיוני הקצר עד כה ,זה לא שבאמת המצב משתפר אלא פשוט התרופה עושה את שלה .(אני מסתכנת בלהישמע פסימית ,אבל בכל זאת יום הזכרון היום ..)

shachafz

New member
על הפסקת ריטלין

שלום אסף, 1) קודם כל, מבחינה כימית אין השפעה ארוכת טווח לריטלין. אם תפסיק לקחת, המצב הכימי במוח שלך יחזור לקדמותו. 2) המלצה חמה- אל תקח ריטלין כל יום!!!! יש תופעות לוואי חמורות לשימוש ארוך טווח בריטלין, ויש לו גם אפקט ממכר. ריטלין הוא סם חזק כמעט כמו קוקאין. לכן קח ריטלין רק בימים קשים, ותשתדל לא יותר מפעם בשבוע. נסה למצוא ממריצים טבעיים שיהוו תחליף לריטלין, כמו ספורט - אחרי שעה של אימון אירובי כושר הריכוז עולה. 3) מומלץ לשלב טיפול התנהגותי לא תרופתי ביחד עם הריטלין. בעזרת אימון אישי ניתן לרכוש הרגלים חדשים, שישארו איתך גם לאחר שתפסיק את הטיפול בריטלין.

Carl Freeborne

New member
למשל, לא לקחת בסופי שבוע...

אם לא צריך ללמוד, למה לקחת? אני אישית לא לוקח אותו מתי שאני לא צריך.

shachafz

New member
לדעתי לא מספיק רק בסופי שבוע להפסיק

חמישה ימים בשבוע זה כמות רצינית של סם, עדיף לקחת את זה רק בתקופות לחץ לפני בחינות , לחץ בעבודה וכו'. בטווח הארוך צריך להבין שאפשר ללמוד לחיות בלי התרופה.

draush

New member
הרטלין לא ממכר

הדעה לרטאלין ולקוקאין אכן יש השפעה דומה, אך רטלין לא ממכר, כמו לכל דבר כמעט גם ברטלין אפשר לפתח תלות אך היא פסיכולוגית בלבד (כמו לטלוויזיה) היום ממליצים לא לעשות הפסקות עם הרטלין לי אישית ההפסקות אפילו משבשות את סדר היום בצורה משמעותית. אם אני שוכחת לקחת כדור (ולצערי זה קורה לא מעט) אני מוצאת את עצמי מול הטלוויזיה שעות. בקיצור, אם זה עוזר לך לתפקד תהנה מזה, אם לא, כדאי לצמצם את המינון.

shachafz

New member
קצת השתכנעתי

קודם כל, אני בהחלט מסכים שכל אחד יעשה את מה שעוזר לו. אני לא סיינטולוג שרוצה לאסור את השימוש בריטלין. דבר שני, הפסיכיאטר שלי הוא מהמומחים בארץ לADD במבוגרים, הוא לא נמנע מלהשתמש בו בגלל חוסר ידע. ישנם כמה אסכולות בקרב הטיפול בADD בעולם. הרופא שלי משתמש בעיקר בסרוקסט - תרופה אנטי דכאונית, שהתגלתה כעוזרת מאוד גם לבעיות קשב וריכוז. האפקט על הקשב הוא לא חזק כמו ריטלין, אבל הסרוקסט מגביר את המוטיבציה וכוח הרצון שלי לשנות את ההרגלים שלי, הוא מפחית את האימפולסיביות הרגשית שהיתה בעיה רצינית אצלי- מצבי רוח משתנים בקיצוניות, מתעצבן על שטויות ושוקע במחשבות מדכאות, וכו'. לסרוקסט יש אפקט מתמשך, ואחרי שנה של נטילתו (כך נאמר לי, אני מקווה שזה יעבוד), אפשר להפסיק, וחלק מהאנשים מצליחים להסתדר בלעדיו. כמובן שהעניין הוא אינדיבידואלי לכל אחד, ולכן רצוי ללכת לרופא מומחה שמכיר היטב ADD. הרופא שלי המליץ לשני חברים שלי על ריטלין דוקא!!

nu shoin

New member
מעניין...

הרופא שלך אמר שאחרי שנה של טיפול בסרוקסט תוכל להפסיק לקחת את התרופה. האם הוא מתכוון שאחרי שנה הADD יעלם או שאולי הוא חושב שבכלל אין לך ADD והקשיים שלך נובעים מדיכאון? אגב, אתה לוקח גם סרוקסט וגם וריטלין?

ל11

New member
למה להפסיק?

אני מכירה אנשים שלוקחים סרוקסט (יותר לבעיות של חרדה ודיכאון) וכל הפסקה לוותה בהרבה בעיות והידרדרות. ADD לא נעלם אבל לצערנו גם הבעיות האחרות. מקנא בך, לפי מה שאני רואה אצל אנשים סביבי הוא כדור נהדר ואכן מקל על כל מה שתארת. בהצלחה.

shachafz

New member
ADD לעולם לא יעלם

אם הייתי חולה בדיכאון קליני שהוא מחלה תורשתית, הייתי נאלץ לקחת כדורים נוגדי דיכאון כל חיי, ולהחליף את הסוג מדי כמה שנים כי הגוף מפתח הסתגלות. מכיוון שאני מקבל סרוקסט לADD ולא בגלל דכאון או חרדות, מספיק לקחת אותו שנה. לאחר ההפסקה 50% מהאנשים מצליחים לשמור על אותה רמת תפקוד כמו עם הכדור, ו50% לא מצליחים. הבעיה שאתה מתאר של אנשים שנכנסים לחרדות ודכאון שהפסיקו עם הכדור, זה אנשים שקבלו את הכדור בגלל דכאונות וחרדות, ולכן הם חוזרים למצב שהיה לפני הכדור. אני לוקח ריטלין כשאני צריך להתמקד במיוחד על משהו אחד, ואז אני לוקח אותו בנוסף לסרוקסט.

asaf732

New member
לאחר 4 ימים שימוש בריטאלין

יש לציין שאני מנסה לבחון את עצמי בקריאת מאמרים באינטרנט וקריאה בכלל, על מנת לדעת אם הטיפול עוזר ,ואני מרגיש די ממוקד, פחות אי שקט, והכי חשוב פחות היסח דעת,אני לא יודע אם זה מספיק או שצריך להעלות את המינון כרגע אין לי מדד לבדיקה משום שהפסקתי בהתמחות בראיית חשבון, כשאחזור להתמחות אוכל לדעת בדיוק את ההשפעה,יכול להיות ש10 מ"ג זה מספיק ויכול להיות שצריך יותר. לגבי תופעות לוואי התופעה היחידה היא פה יבש מעבר לזה לא הרגשתי תופעה מיוחדת (אולי מעט חולשה ,לא בטוח שזה מהכדור) . אסף.

ש לומית

New member
אם אתה מרגיש חולשה -

תנסה להזכר מתי אכלת. לפעמים עם הריטלין שוכחים לאכול. זו הסיבה שמומלץ לאכול לפני שלוקחים אותו.

nu shoin

New member
אני מצתת

" 2) המלצה חמה- אל תקח ריטלין כל יום!!!! יש תופעות לוואי חמורות לשימוש ארוך טווח בריטלין, ויש לו גם אפקט ממכר. ריטלין הוא סם חזק כמעט כמו קוקאין." shachafz, מאיפה לקחת את זה? לא רק שריטלין לא ממכר, הנטייה היום היא אפילו להמליץ לא להפסיק בסופי שבוע.

shachafz

New member
המידע הוא מ...

את המידע הזה קיבלתי מקריאה באינטרנט ומשיחות עם רופאים. כמובן שלרופאים שונים יש דעות שונות. הפסיכיאטר שלי הוא שמרן יחסית ואינו ממליץ על ריטלין באופן קבוע כשיטת טיפול. אני משתמש בריטלין רק בתקופות לחץ. מעולם לא ניסיתי קוקאין, אבל הפסיכיאטר אמר לי שהוא ישפיע דומה לריטלין, וכמובן שהוא הרבה יותר ממכר. אני לא יודע איך אתה קובע בפסקנות שריטלין לא ממכר. אני יודע שיודעים היום שבילדים הסיכוי להתמכרות נמוך (לא אפסי!!!), ואין מספיק נסיון בעולם עם מבוגרים שלוקחים ריטלין, אבל זה לא בהכרח זהה. היום בארה"ב מתקיים סחר בריטלין - ילדים בני 6 שמקבלים ריטלין מאחות ביה"ס ריטלין מרסקים כמה כדורים ביחד ומסניפים אותם.

למעלה