שאלות על הקפאת חלב

Revili

New member
חימום

אני לא חושבת שהחלב היה מקולקל אלא שחלק גדול מהמרכיבים שלו נהרסו בגלל הטמפרטורה הגבוהה. אם הילדה מרגישה טוב (וזו הרי ילדה גדולה ולא תינוקת) ומדובר בהקאה בודדת...לא נשמע לי מדאיג. אם את מוטרדת או שיש סימנים נוספים - פני לרופא הילדים.

Revili

New member
ממשיכה

אם החלב היה תקין אז הוספת המים הרותחים לא סביר שקילקלה אותו...הוא רק "התבשל" אבל מעבר להרס המרכיבים אני לא חושבת שהיה נזק נוסף. גם אם החלב כן התקלקל ולא היה ראוי למאכל, אז סביר שלאחר תהליך של ניקוי הגוף - הקאות/שילשולים כמו לאחר שאוכלים מזון מקולקל, לא יהיו תופעות נוספות או משמעותיות.

ורד 32

New member
שאלות על הקפאת חלב

בעוד כחודש אחזור לעבודה, כשהקטנה תהיה בת 3 חודשים, ברצוני להתחיל לשאוב ולהקפיא, כמה שאלות: 1. מהי הכמות שמתאימה לארוחה של תינוקת בת 3 חודשים? 2. אם בכל שאיבה שאני שואבת הכמות אינה מספיקה לארוחה, האם אני מקפיאה כל כמות של שאיבה בנפרד או שמקררת ומאחדת כמויות ורק אז מקפיאה? 3. איך מפשירים את השקיות לאחר שהוקפאו? 4. לכמה זמן אני יכולה להכין שקיות קפואות מראש? 5. האם בימים שאיני עובדת והילדה איתי אני צריכה להניק במשך כל היום ולא לתת בקבוק כמו בזמן שהיא נמצאית במשפחתון? ואם כן האם זה לא גורם לבלבול?? תודה רבה על העצות ורד

Revili

New member
הקפאת חלב

1. קשה לדעת מראש...סביר להניח שמשהו בטווח של 100-150, רצוי להקפיא בכמויות קטנות כדי למנוע בזבוז...נגיד מנה של 100 לחוד ומנה של 50 לחוד. 2. לקרר כל מנה בנפרד, אחרי הקרור אפשר לאחד מנות משאיבות שונות ולהקפיא ביחד. 3. הפשרה בכלי עם מים פושרים ולא רותחים...אפשר להחליף מדי פעם מים כדי לזרז את ההפשרה. 4. חלב אם מחזיק בעומק המקפיא 3-6 חודשים. אם יש לך דפריז (מקפיא נפרד) החלב יכול להחזיק 6-12 חודשים. 5. תמיד כאשר את עם התינוקת את רק מניקה !! זה לא גורם לבלבול וזה מאד חשוב כדי לשמר את ההנקה.

למעלה