שאלות על הצופים

בורה

New member
שאלות על הצופים

בתור מישהי שלא מבינה כלום בנושא יש לי כמה שאלות: מה זה גדוד? מה זה שבט? מה ההיררכיה של הגילאים בצופים? מה ההיררכיה של "התפקידים המנהיגותיים"? מה זה רשג"ד מה הוא עושה, באיזה גיל הוא, האם הוא גם מדריך,איך הוא נבחר, ולכמה זמן? האם ראש שבט זה כאילו מקצוע של מבוגר? האם יש פעילות מאורגנת גם לחבר'ה בוגרים (חוץ מהדרכה)? איך נבחרים המדריכים והאם הם מחולקים כצוותים לקבוצה גדולה, או כמדריך יחיד לקבוצה קטנה? האם הטיולים והמחנות בצופים מאורגנים ארצית או שכל קן מארגן בעצמו? האם עולה כסף להשתתף בצופים? האם החניכים באמת לובשים את המדים? כמה עובדים בצופים על צופיות חוץ מבמחנות קיץ? אני יודעת שזה שאלות קצת מנדנדות אבל ממש אשמח אם תענו לי. תודה רבה!!

סבגבג

New member
אמממ... אני אשתדל לענות על הכל;

גדוד זה כל הילדים בני אותה שכבת גיל שנמצאים בצופים שבט זה כל הגדודים ביחד, כמו שלמשל יש אממ.. ת'בית שלך ואת והמשפחה שלך חיים בו, אז השבט זה כאילו הבית של כל הגדודים משהו כזה... מה זתומרת מה ההיררכיה?! אין שום שלטון על פי גיל או... משהו כזה ההירכיה על פי תפקידים. וואו... אממ... ראש תנועה (אני מניחה שיש כזה דבר. זה מושגים ענקיים) אחרי זה.. טוב לא יודעת אני אגיד לך בשבט ראש שבט מרכז שבט בוגר מרכז שבט צעיר מרכז הדרכה צעיר ראשג"ד מדריך מחסנאי/פעיל (בעיקרון שכב"ג הם די... אותם רמה. למדריך ופעיל יש אותם זכויות בשבט) חניך ראשג"ד זה ראש גדוד. הוא אחראי על כל הקבוצות והמדריכים בגדוד. המדריך הוא בעצם איש הקשר של הראשג"ד עם החניכים (בערך) הוא שכב"גיסט (בין כיתה י' ל-י"ב) האם הוא גם מדריך? כדי להיות ראשג"ד צריך לפחות שנה אחת ניסיון בהדרכה למרות שבכיתה ט' וגם ח' נראה לי אין כזה דבר ראשג"ד הוא נבחר ע"י צוות של שיבוצים שכולל את ראש השבט ומרכז השבט (ואולי עוד אנשים לא יודעת) על פי קריטריונים ואם הוא מתאים לתפקיד וזה שנה. זאת אומרת... עד סוף שנת הפעילות ראש שבט זה מקצוע התנדבותי ובדרך כלל ראש השבט הוא זה שבעצם היה חלק ממקימי השבט. אצלנו בשבט לפחות היו שני ראשי שבטים (בהתנדבות כמובן) ואחת הפך לראש ההנהגה אז נשאר אחד לשכב"ג יש פעולה אחת לפחות בשבוע (אלא אם כן נקבע אחרת) שוב... המדריכים נבחרים בדיוק כמו הראשג"ד; ע"י ועדת שיבוצים. בקשר לחלוקה לקבוצות זה כבר תלוי במספר המדריכים שיש לכל גדוד וכנ"ל אם יש מלא קבוצות אז כמובן שישימו מדריך לכל קבוצה, אבל אם יש גדוד שיש בו רק שתי קבוצות וארבעה מדריכים ישימו שני מדריכים לכל קבוצה הטיולים בצופים מאורגנים באופן הנהגתי, ואני מניחה שגם באופן תנועתי (משהו עם כל ההנהגות וזה... סה"כ אלו אותם טיולים וכו'..) כן עולה כסף להיות רשום בצופים (ביטוח וכו'...) כן החניכים באמת לובשים את המדים (שד.א נקראים "חאקי") זה תלוי בשבט פאקקק בטח כל מה שעניתי פה מזהה לא נכון ועכשיו אני אגלה שאני לא יודעת כלום בשיטטט על הצופים

אוקיי אני יענה על מה שאני יכולה...

גדוד-זה קבוצה של ילדים מאותו גיל... שבט-זה המקום שבו נימצאים כל הילדים שבצופים מאותו אזור,לדוגמא אני בשבט אילתית ואני בשבט אילת... אין לי מוסג איך להסביר תההיררכיה... רשג"ד-ראש גדוד זה אומר שהוא אחרי על הגדוד שזה בעצם על החנכים וגם על המדרכים....התפקיד שלו זה לוודא בזמן הפעולה שהכל בסדר... גיל-לא מוגדר כל שבט זה שונה לכל השנה ראש שבט זה כמו עבודה של מישהו אחרי צבא... כן,יש פעולות שכבה-כמו שהחניכים עוברי פעולות ככה גם לבוגרים יש מדריכם שמעברים להם פעולות... המדריכים ניבחרים על ידי מרכזי השבט לאחר שכל מדריך הגיש בקשה לבי מה שהאו רוצה לעשות (ויש עוד הרבה דברים לעשות חוץ מהדרכה כמו-מחסנאי ראש ועדה פעיל וכ") החלוקה של קבצות לא יודעים זה תלוי כמה באיםן........ הטילים מוארגנים בהנהגות-הנהגה זה קובץ של מספר שבטים מאותו אזור ויז מי שאחרי על הכל וזה ראש הנהגה שהוא אדם בוגר (סביבות גיל 27-30) כן יש סכום סמלי של כסף שצריך לשלם בתחילת שנה שזה בסביבות ה-500 שקל... החניכים לובשים את המדים קבוע לפעות וזה חובה! המון!יש עוד הרבה פרוקטים במהלך השנה שקשורים בצפיות כמו יום צופה וכל מיני טקסים למיהם.... אני מקווה מאוד שעזרתי איכשהו למרות שהתשובות שלי לא משהו....

טוב, עוד לא קראתי את האחרים אבל

אני אנסה לענות על הכל. 1. גדוד זו בעצם שיכבת גיל. כל גדוד מורכב מכמה קבוצות- כיתות 2. וואו, קשה להסביר! שבט זה בעצם כל הגדודים 3. היררכיה? ננסה... ד'-ו' - שכבה צעירה - חניכים ז'-ח' - שכבת נעורים - עדיין חניכים ט'- קורס - עדיין חניכים אבל לומדים להדריך י-י"ב - השכבה הבוגרת שממאלת את כל התפקידי בשבט 4. היררכיה של התפקידים. חניך ---> מדריך ----> ראשגד ----> מרכז צעיר ----> מרכז בוגר ויש בקטע ההדרכתי: מדריך ----> ראשגד ----> מרכז הדרכה צעיר ----> מרכז הדרכה בוגר 5. ראשגד הוא זה שאחראי על כל הגדוד, והוא המוביל בישיבות הצוות ואחראי על כתבית הפעולות. הראשגד הוא שביעיסט או שמיניסט, ליפעמים הוא גם מדריך (ראשמד) אבל בד"כ לא וזה גם לא מומלץ, הוא ניבמחר כל שנה, לפי הכישרוים שלו למשך שנה שלמה. 6. כן 7. כן 8. ניבחרים לפי הכישורים שלהם, מיתחלקים לפי כמות האנשים ורצון המרכז. יכול להיות כמו שאמרת ויכול לקרות מצב בו יהיו שני מדריכים לקבוצה קטנה ואחד לקבוצה גדולה 9. יש ויש... רוב הטיולים הם במסגרת ההנהגתית, יש טיולים שכל קן-שבט מארגן לעצמו, ויש גם טיול של כל התנועה 10. כן 11. כשמכריחים אותם...
12. המון! יש גם ימי צופה, טיולים אחרים והמון פעולות צופיות וימי צופיות

בורה

New member
תודה רבה לכל העונים

יש עדיין כמה דברים שאשמח אם תבהירו לי: 1) האם המדריכים של חניכי ט' (קורס) הם בגיל של כל שאר המדריכים? 2) כמה מבין החניכי קורס מגיעים להדרכה ממש וולמה תקופת ההדרכה היא רק שנה, איך אפשר לעשות משהו בשנה בלבד?? 3) האם יש "פער מעמדות" בין המדריכים לשאר השכב"גיסים? 4) האם מרכז צעיר הוא גם בגיל תיכון כמו רשג"ד? ואיך הוא נבחר? 5) למה לא רצוי שרשג"ד יהיה גם מדריך? הרי יוצא שבעצם אין לו קשר אישי עם החניכים? 6) מי מעביר פעולות לשכב"ג? שוב תודה על התשובות המצויינות, מצטערת על שאני מנחיתה עליכם ככה שאלות באמצע החיים.

תשובות!!

1) האם המדריכים של חניכי ט' (קורס) הם בגיל של המדריכים? תשובה: לא ממש לא! גם בהדרכה בצופים פועל הקטע של ההיררכיה. מדריכים בד"כ גדולים במספר שנים מהחניכים שלהם! במיוחד בט', שזו ההדרכה ממש לא קלה והמדריכים חייבים להיות בעלי ניסיון בהדרכה שנרכש עם הזמן.. הם הרי מכשירים מדריכים! ולכן, בד"כ מדריכי ט' הם שמיניסטים (כיתה י"ב) ויש שבטים שיש גם שביעיסטים(כיתה י"א). בשום אופן לא כיתה י',כי אז זה הבדל של שנה אחת ביניהם, וגם לחבר'ה מכיתה י' אין ניסיון- אין להם אפילו שנת הדרכה אחת, או שנה אחת שלמה בשכב"ג. 2) כמה מבין החניכי קורס מגיעים להדרכה ממש ולמה תקופת ההדרכה היא רק שנה, איך אפשר לעשות משהו בשנה בלבד?? תשובה: אין מספרים קבועים לגבי התשובה הזו. זה דבר שמשתנה בין השבטים בתנועה, ותלוי בהמון המון מרכיבים- כמה חניכים יש בקורס, גודל השבט, כמה מדריכים יצטרכו לשנה הבאה, כמה ילדים בתוך הקורס רוצים הדרכה וכו'. מה שכן, בד"כ בשבטים קטנים שאין להם הרבה אנשים בשכבה בוגרת, (כוח אדם שמתפעל את השבט), מכניסים את הרוב הגדול מאוד ואפילו את כל השכבה כולה להדרכה. בשבטים גדולים יותר, שיש בהם יותר חברי שכבה בוגרת, תהיה יותר בחירה לחניכי ט' אם הם רוצים להיות מדריכים או פעילים, ולא ילחצו עליהם בנושא, למרות שתמיד ממליצים להדריך בי', כי אחרי זה כבר קצת מסובך להדריך...וגם בשנה הזו כמעט כל השכבה בצופים מדריכה וזה יותר מקשה עליך להשתלב אם אתה לא מדריך גם. @ לגבי למה שנת ההדרכה נמשכת רק שנה? ככה! למה ככה? זה כמו שתשאלי למה שנת הלימודים נמשכת רק שנה. למה? ככה. כי אחרי שנה,לדוגמא, החניכים של ח' יהפכו לט', ושנה אחרי זה הם כבר שכב"ג- ואלו שהדריכו אותם כבר עוזבים את השבט (הם סיימו י"ב ומתגייסים לצבא). הצופים היא תנועת נוער, וככזו היא משתייכת לחלק של החינוך הבלתי פורמלי. מה זה חינוך פורמלי? ביצפר כמובן. ולכן, לפי המסגרות של החינוך בארץ, ושיהיה יותר קל, הפתיחת שנה של הצופים, ה"שנה" של ההדרכה והסיום שנה, די חופפים את הזמן של פתיחת וסיום שנת הלימודים בבתי הספר. @איך אפשר לעשות משהו בשנה אחת בלבד? אפשר, בטח שאפשר! אם אפילו בחצי שנה אפשר לעשות המון דברים, אז בשנה אפשר המון. ואני מדברת מתוף ניסיון- בכיתה י' הדרכתי שנה שלמה ד' בנות, בכיתה י"א במשך קצת יותר מחצי שנה הייתי מדריכה וראשגדית של ז' ביחד. 3)האם יש "פער מעמדות" בין המדריכים לשאר השכב"גיסטים? תשובה: כן יש ועוד איך!!!- אבל הוא לא מפורש! מדריכים הם כוח האדם הפעיל ביותר בשבט. בלי מדריכים אין חניכים. אין חניכים= השבט לא יחזיק. הבנת את המשוואה? בד"כ, בשכבה י' שבה הרוב הגדול מדריכים, הפעילים באותה שכבה יחשבו קצת יותר "נחותים", כי הם פעילים והם מדריכים... בשכבות י"א וי"ב הפערים מצטמצמים, כי אז יש הרבה פחות תפקידי הדרכה ויותר תפקידים של פעילים. זה מצד אחד, אבל מצד שני, מי שבכיתה י"א י"ב וקיבל הדרכה גבוהה (ז',ח',ט') מאוד תופס מעצמו בד"כ.. האנשים בשבט שלי שמדריכים הדרכה גבוהה קוראים לעצמם "מדריכי על".. רק דוגמא אחת מיני רבות.. 4) האם מרכז צעיר הוא גם בגיל תיכון כמו רשג"ד? ואיך הוא נבחר? תשובה: כן מרכז צעיר הוא גם בגיל תיכון כמו ראשגד. אבל יש הבדלים- ראש"גד הוא תפקיד שבד"כ שביעיסטים (י"א) יבצעו, ומרכז צעיר זה תפקיד של שמיניסטים. למרות שלפעמים יש מקרים שיש מרכזים צעירים שהם שביעיסטים (בשבטים קטנים שבהם אין הרבה חברי שכב"ג לדוגמא), או ראשג"דים שהם שמיניסטים (גם בשבטים קטנים, וגם בד"כ ראשגדים של ז-ח הם שמיניסטים, כי הצוות שלהם מורכב מאנשים בכיתה י"א, וזה נחשב הדרכה גבוהה, בניגוד לד-ה-ו שזה הדרכה נמוכה, ולכן צריך מישהו שיש לו יותר ניסיון משנה אחת בצופים, כדי להתמודד עם ההדרכה הגבוהה, שהיא הרבה יותר קשה ומורכבת). @ איך מרכז צעיר נבחר? ע"י השכב"ג בשיבוצים כמובן! כל חבר שכבג נשאל מי לפי דעתו צריך להיות מרכז שנה הבאה, ואז עושים הצבעה, ומי שנבחר- הוא מרכז! יהיה המשך להודעה, פשוט תפוז אמרו שזה ארוך מדי. מקווה שעזרתי, לימור.

המשך תשובות

5) למה לא רצוי שרשג"ד יהיה גם מדריך? הרי יוצא שבעצם אין לו קשר אישי עם החניכים? תשובה: ממש אבל ממש לא רצוי שראשג"ד יהיה גם מדריך! וזה למה? אני כרגע אדבר מתוך ניסיון כי אני הייתי ראשגדית ומדריכה ביחד בו זמנית בשנה האחרונה, ושנה לפני זה הייתי רק מדריכה. מדריך הוא אחראי על החניכים. הוא יוצר איתם קשר ישיר, הוא מתקשר לחניכים, הוא נקשר אליהם, הוא מדבר עם ההורים.. הוא עושה הכל! אבל- ניקח לדוגמא מדריך בכיתה י'. זו שנת ההדרכה הראשונה שלו. הוא אף פעם לא הדריך לפני. הראשגד במקרה הזה פועל כמו מדריך של המדריך- הוא מסביר לו איך מתמודדים עם הדברים, ומלמד אותו איך להתמודד עם קשיים בהדרכה, ובעצם הופך אותו למדריך!!!! אז מה בעצם ההבדל בין ראשגד למדריך? ראשגד הוא האחראי על הצוות. הוא אחראי על ריכוז של דברים, הוא משמש כ"עורף" של המדריכים לבעיות עם הורים, חניכים וכו'.. הוא השלב הבא בהיררכיה שאליו מגיעים המדריכים אם יש להם קושי מסויים. במשך שנה שלמה הראשגד מלווה את הצוות שלו, ומלמד אותם כל מה שהוא יודע בקשר להדרכה. למה ממש לא רצוי שראשגד יהיה גם מדריך? כי לראשגד יש דיסטנס עם החניכים. מה זה דיסטאנס? מרחק. בין הראשגד לחניכים יש מרחק, כי הראשגד לא בא עם החניכים במגע ישיר, והמרחק הזה פועל לטובת המדריך אם נגיד יש לו חניך מתפרע שהוא (המדריך) לא מצליח להשתלט עליו. המרחק גורם לריחוק מסויים, וגם ההיררכיה גורמת לזה שהחניך תמיד קצת יפחד מהראשגד, ככה שלפעמים איום אחד של "אני אקח אותך לשיחה עם הראשגדית" תמיד עובד והחניך נרגע. בנוסף לכך, ברגע שהראשגד הוא גם מדריך, אין את המרחק הזה בינו לבין החניכים, וגם יהיה לו קצת יותר קשה להשתלט על הצוות, כי הוא גם מדריך כמוהם, וגם מראשגד אותם- כלומר, הוא עושה שני תפקידים. מדריך- שזה באותה רמה כמוהם. וראשגד- שזה רמה אחת מעליהם. מה גם, שלראשגד יש כל מיני חובות שלמדריך אין, כמו להשתתף בכל מיני ישיבות בשבט, בישיבות בהנהגה, להכין ישיבות צוות (שהמדריך רק מגיע אליהן), להכין קלסרי הדרכה לצוות, להכין לו העשרות, לגרום לצוות שלו להיתגבש, להדפיס, לערוך, לכתוב ולהגיש את המערכים השונים למרכזים (מדריכים רק כותבים את הפעולות. הם לא מגישים אותן למרכזים ככה.. הראשגד מרכז את כולן, כותב אותן יפה ומגיש). אז תעשי את החישוב לבד- אם ראשגד גם ידריך, יהיה עליו עומס נורא שהוא לא יצליח לעמוד בו, וגם אסור לשכוח שגם הראשגד הוא תיכוניסט אחרי הכל וגם לו יש חיים וחברים ולא כל החיים שלו הוא צריך להיות בצופים. @אז למה, אם ככה, יש לפעמים ראשגדים שהם גם מדריכים? שוב, בגלל שיש שבטים קטנים שאין בהם כוח אדם= כוח הדרכה, אין להם מספיק אנשים שידריכו חניכים, ואז נגיד יוצא שיש אנשים שיש להם תפקידים כפולים. בד"כ בשבטים קטנים, מוותרים על התפקיד של הראשגד ומעדיפים שבמקום ראשגד ושני מדריכים יהיו שלושה מדריכים. ולסיכום- * לראשגד ועוד איך יש קשר עם חניכים! אמנם בהתחלה לא ישיר, אבל החניכים בהחלט מכירים את הראשגד שלהם! לפעמים גם יוצא שהראשגד מעביר פעולה לחניכים בעצמו או מחליף מדריך שלא יכול להגיע ואז החניכים גם מכירים אותו עוד יותר. לראשגד אמנם לא יהיה קשר אישי לחניכים כמו למדריכים, אבל ועוד איך יהיה קיים קשר כלשהו!! 6) מי מעביר פעולות לשכב"ג? תשובה: גם לשאלה הזו אין תשובה קבועה. בשבט שלי, שבט אופק, בד"כ ועדת הוואי שכב"ג (ועדה שאחראית על ההווי בשכבה הבוגרת) עושה את הפעולות, או שהמרכזים הצעירים לבד או ביחד עם המרכזים הבוגרים עושים את הפעולות. פעולות שכב"ג הן לא קבועות כמו פעולות של חניכים, אבל הן תמיד יהיו מאוד מאוד מצחיקות ומגבשות. ד"א- יש מה שנקרא פעולות שכבה. כששכבה נכנסת לשכבה הבוגרת אמנם הם כבר לא עוברים פעולות ביחד כקבוצה אלא הופכים למדריכים ובעלי תפקידים אחרים, אבל הם עדיין שכבה, וכאן נכנסים מדריכי השכבה לפעולה- בד"כ מדריכי שכבה הם בוגרים של השבט (אנשים שסיימו י"ב ועכשיו הם בצבא או אפילו אחרי), והם מעבירים פעולה לשכבה עצמה- י', י"א או י"ב, לפעמים פעם בשבוע, ולפעמים פעם אחת בשנה. כמובן, שרצוי שזה יהיה פעם אחת בשבוע או אחת לכמה שבועות. טוף, יש עוד שאלות? לימור. שמחר יש לה יום הולדת 17!!!!

livne17

New member
תשובות לאלה

המדריכים של הקורס הם בד"כ בכיתה י"ב, לפעמים בכיתה י"א (תלוי בשבט עצמו) מתוך כל הקורסניקים מגיעים להדרכה המתאימים והטובים ביותר. בשבטים קטנים יותר מתפשרים קצת על רמת ההדרכה אם הם חייבים מדריכים, ואז בערך 80 אחוזים מהקורסניקים יוצאים להדרכה, יש מקומות שפחות מ 60 אחוז מקבלים תפקיד הדרכתי פער מעמדות? תלוי בסניף עצמו (שבט) בכל מקום יש מסורות שונות ומשונות מרכז צעיר הוא שמיניסט, בעל איכויות גבוהות ו"קבלות"... הוא נבחר בד"כ על ידי בחירות דמוקרטיות בין חברי השכבה הבוגרת כחודשיים-שלושה לפני כניסתו לתפקיד ראשגד הוא הדמות המקצועית-סמכותית בגדוד. הוא דואג להכנת צוות המדריכים, הדרכתם וקידומם המקצועי. יש לו המון מה לעשות: לתצפת על המדריכים שלו מעבירים פעולה, להסתובב ביניהם ולעזור לפתור בעיות שמתעוררות בשטח.... להיות ראשגד זה קשה מאוד מאוד ודורש המון זמן פעולות לשכבג- פירטתי למטה כבר- לכל השכב"ג מעביר מדריך השכבג/רכז שכבג שהוא שמיניסט שנחבר לצוות המרכזים הצעירים, ולכל שכבה בנפרד שוכרים מדריך מקצועי בוגר בתשלום

הגדרה לשבט-

כל ההסברים שנתתם עד עכשיו הם מאוד נכונים, אבל ההגדרה האמיתית לשבט היא ממש ממש פשוטה. נכון שיש סניף של קופת חולים? או סניף של הדואר אצלכם ביישוב? אז שבט זה סניף של הצופים! נכון פשוט? ואיך עליתי על זה? אצלנו ביישוב (רעות) יש רק את השבט של הצופים. אבל במכבים- יש סניף של תנועת הנוער מכבי צעיר. שני היישובים הם במועצה מקומית אחת ביחד, ותמיד תמיד תמיד כשמדברים על "שבט אופק" במקום שבט הם אומרים "סניף הצופים ברעות" או כאלה דברים שאנחנו תמיד היינו מתרגזים עליהם.. באיזשהו שלב כבר התרגלנו... אז תזכרו... שבט זה בעצם סניף של הצופים בעיר שלכם! לימור שהחבר הכי טוב שלה מאוסטרליה נחת היום בבוקר בארץ!! אני כל כך שמחה!

בורה

New member
יומולדת שמח לימור!!!

ממש תודה על התשובות המאלפות, ותעשי חיים עם החבר שלך מאוסטרליה.

freak2100

New member
הנה הסבר די פשוט:

הצופים בישראל מחולקים ככה: הארץ מחולקת לאיזורים, שבכל איזור יש הנהגה של צופים בכל הנהגה יש כמה שבטים, כשכל שבט ממוקם באיזור אחר ככה שכל אדם הולך לשבט הקרוב לביתו (או לשבט טוב יותר, אם הוא רוצה) השבט מחולק לשכב"ג, שכבת נעורים ושכבה צעירה: השכב"ג, השכבה הבוגרת, היא אנשים בכיתות י', יא', יב' - והם המדריכים, הרשגדי"ם וכו' - מי שמנהל את רוב השבט. (מעליהם יש את הבוגרים, שכבר לא לומדים בבית ספר - המרכז וראש השבט) שכבת הנעורים - חניכים בכיתות ז' ח' ט' שכבה צעירה - ד' ה' ו' עכשיו, בנוסף לכך, כל שכבת גיל, או יותר נכון כל שכבת כיתות, מהווה גדוד. למשל, גדוד ד', גדוד ה', גדוד ו' וכו'. הראשג"ד, ראש הגדוד, אחראי על המדריכים בגדוד בשכבה הצעירה. השכבה הצעירה מחולת לאחוות - כל כיתבה בנפרד, ויותר מזה, כל כיתה מחולקת לבנים-בנות. לכן יש הרבה מדריכים בכל גדוד, והראשג"ד אחראי עליהם. הוא בדרך כלל לא מדריך, אלא אם יש מחסור בכח אדם - ואז בחוסר ברירה מפקידים בידי מישהו להיות גם מדריך וגם ראשג"ד. כשמגיעים לשכבת הנעורים הופכים לגדוד אחד שלם ומאוחד - בלי החלוקה לאחוות (או שבכיתה ז' עוד נשארים מחולקים לשני גדודונים, ואז עוד יש ראשג"ד....) לא יודע איך זה עובד בשכב"ג, כי אני לא בשכב"ג....

freak2100

New member
ותרגישו חופשי לתקן אותי, לרדת עלי

מה שאתם רוצים - אני בסך הכל חניך, סך הכל כתבתי מה שידוע לי, לא יודע אם דייקתי בהכל....

תן לי לנחש..

אתה או מהנהגת חיפה, או ירושליים.. אלו שתי ההנהגות היחידות ששמעתי שבמקום קבוצות אומרים "אחוות" ושוב, זה מאוד משתנה בין השבטים.. לי לפחות בשבט, יש רק גדוד ז' אחד וגדוד ח' אחד וט' גם אחד... אבל יש שבטים שבהם יש כפול... שוב, זה מאוד דינמי ומשתנה בין השבטים השונים..

MajorGad

New member
חח לנו אף פעם לא היו אחוות!

כיתה ז' היינו גדוד של "ערסים" ככה שהחליטו שנשאר בקבוצות שהתחלנו בהן את הצופים בכיתה ח' ניסו 3 פעולות עם אחוות..ראו שזה לא הולך וישר העבירו לנו פעולות כגדוד!

בלללעעע

New member
שמעתי את המילה אחווה פעם אחת-

בקורס חמישיות. זהו! היא מתכוונת שבמקום קב' אומרים אחוות (גם בד', ה' ו'...)

freak2100

New member
הנהגת חיפה

ותיארתי לעצמי שזה משתנה... אבל חייב להיות משהו בסיסי, או איזה משהו מוסכם או משהו.... לא

למעלה