שאלות על הטבות במס

mosheabc

New member
שאלות על הטבות במס

1. בעתיד מתכוון המעסיק שלי להפקיד כסף לזכותי בביטוח מנהלים - האם יש תקרת מקסימום שנתית להפקדה (שבגינה נהנים מהטבות במס)? 2. ההפקדה תהיה בגין שכר הבסיס, והבנתי שבגין תוספות (בונוסים שעות נוספות וכו') אוכל להפקיד לקופת גמל. השאלה היא, אם ההפקדה בגין שכר הבסיס מגיעה לתקרה, אם אפשר להפקיד גם לקופת הגמל ולהנות מהטבות במס? 3. אם המעסיק יפקיד לזכותי לביטוח מנהלים (גם על חשבונו וגם כאחוזים מהמשכורת שלי), האם אהיה זכאי להטבות במס בגין הפקדה לקופת גמל לעצמאי?

כן, יש תקרה

והיא כמעט 8,000 ש"ח. אם ימוצו הזכויות שלך עד התקרה לא תוכל לקבל הטבות כעצמאי בגלל שאני עוסקת גם ביעוץ פנסיוני וחושבת שזה הדבר הכי חשוב אני מנצלת את התשובה הזו שוב כדי להזכיר חסכון הוא לא רק הטבות מס אלא גם מבחן התוצאה האם בסופו של דבר אוכל לשמר רמת חיים שאני רגיל או ראוי לה. אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל תמיד רק מאוחר מדי עדן אליעד - יועצת מס ,בטוח חיים ופנסיה

mosheabc

New member
תוכלי לפרט?

מה הכוונה "מבחן התוצאה" - ז"א מה עוד אני צריך לבדוק חוץ מהטבות במס?מה זה יעוץ פנסיוני?

מבחן התוצאה

כן, אני יכולה לפרט ולני זה אני מתנצלת על האיחור בתשובה. בטוח וחסכון פנסיוני הוא מוצר, אמנם וירטואלי אבל מוצר וככזה יש לו מגוון רחב ובתעריפים שונים. זה כמו שנגיד שאוטו זה אוטו ולא משנה איזה אוטו, אתה יודע שזה לא נכון, יש מכוניות שונות מדגמים שונים ובמבחר מחירים - אותו בדבר הוא בביטוח. ככל הרעיון הוא שתחסוך היום או תרכוש בטוח היום שיתן לך מענה כשתזדקק לו ואני מאחלת לך שלבטוח אף פעם לא תזדקק אבל לחסכון הפנסיוני תזדקק ועוד איך שתאריך חיים ויהיו אילו חיים טובים ובריאים שיהיה לך המון זמן מרץ ויכולת קוגניטיבית לעשות חיים. אבל החיים האילו עולים כסף. באופן כללי רמת ההוצאות שלנו כשאנחנו בפנסיה או באובדן כושר עבודה לא יורדת לפעמים אפילו עולה. צריך היום לחסוך במידה כזו שתאפשר לקיים את אותה רמת החיים שאליה הורגלת או אליה אתה שואף. לא תמיד חסכון במסגרת הטבות המס מאפשר להגיע לתוצאה המקווה. האם אני לך ? אם לא אתה מוזמן לשאול ספציפית אני אשמח לדבר איתך עדן אליעד- ושיהיו לך רק חיים טובים

אמיר72

New member
הפקדה כעצמאי

המעביד מפקיד בביטוח פנסיוני כלשהו (ביטוח מנהלים או קרן פנסיה) חלק ממשכורתך ואת חלקו. עם זאת, ישנם רכיבים מסוימים בשכר עליהם אין הפרשות כיוון שאינם קבועים (למשל בונוסים שנתיים) או מצב בו חלק מהתשלום משתנה (למשל אחזקת רכב) מדי חודש ולכן אין עליו הפקדה. אתה יכול במהלך השנה או לקראת סופה להפקיד 5% מרכיבים אלו, עד תקרה מסוימת (בשנת 2004 זה היה 5940 ש"ח) לקופ"ג (שתפתח באופן עצמאי בכל מקום שתבחר). המעביד אינו צד לזה, אולם עם אישור ההפקדה תוכל לקבל זיכוי מס בגובה המס השולי שלך (חשבות השכר במקום עבודתך תעזור לך בחישוב).

למעלה