שאלות על החרמון

Spyercool

New member
שאלות על החרמון

אני גולש סקי ברמה בסדר, ומתכנן לעלות פעם ראשונה לחרמון בשבוע הבא. שכנעתי את אחי וחברה שלו לבוא איתי, אבל הם עוד מעולם לא גלשו. מכיוון שאני לא מכיר את האתר חשוב לי לשאול - האם יש מקום ללמד אותם את הבסיס? ז"א, אני לא אעלה איתם למסלולים לפני שאראה שהם יודעים לעצור ופניות בסיסיות עם סנו פלאו, ככה שאצטרך מקום כמו שמלמדים באתרים בצרפת ובאוסטריה, מעין ירידה קלה שמיועדת לתלמידים, עם baby lift או טיבר, או שאולי יש משהו אחר שמתאים לתלמידים בחרמון... פשוט שמעתי רק דברים רעים על הדרכה שם, ונראה לי שאם זה לא חופשה שלמה בחו"ל, אלא רק יום אחד, מספיק שאני אלמד אותם סנו פלאו כבסיס ונעשה מסלול קל פעם פעמיים שיתפסו את העניין. בנוסף, איזה מסלולים כחולים יש בחרמון שמתאימים למתחילים של ממש? (ראיתי בהודעות בפורום שאין מספרים למסלולים אלא שמות כמו "שיאון" ו"בית ספר" וכו'... למה זה?) אשמח לכל פרט שאוכל לקבל על האתר. תודה!

תשובות

סופ"ש מושלג לכולם. א. יש מקום ללמד את הבסיס, יש שם את מסלול בית ספר, שהוא מדרון עם שיפוע מאוד מתון. ששם כדאי להתחיל ללמוד הבייבי ליפט/טיבר שיש שם , כמובן בתשלום , למרות שאפשר גם לעלות את העלייה הקטנה הזו ברגל . ב. לגבי ההדרכה בחרמון - אני לא יודע מה הרמה שם , אם תבדוק פה כמה דפים אחורה, היו מספר אנשים שהציעו הדרכה פרטית. גם אנחנו מספקים הדרכת סקי בחרמון. באופן פרטי. ג. לגבי מסלולים - צירפתי תמונה.

Spyercool

New member
מז"א בתשלום?

תשלום נוסף מעבר לסקיפס?... ומה בנוגע למסלול בית הספר? אני רואה בתרשים שהוא אמור להיות מספר 7, אבל אין שום מסלול מספר 7 על המפה?... ולאיזה טיבר אתה מתכוון? "מעלית בית הספר 1" ו-"מסוע בית הספר 2"?...

הסבר

סקי פס יש לך כמה רמות . יש לך לכל האתר, יש לך לרכבל הבינוני ולאיזור הביתספר יש חצי יומי וכו'. לפי הנתונים שמפורסמים באתר שלהם. היה כבר מישהו שחשב שהטיבר במסלול בית ספר הינו בחינם ולכן הדגשתי שזה בתשלום. אבל זה הכל תלוי באיזה סקיפס אתה קונה.\ המסלולים לא מקושרים (מבחינת שם) לרכבל. אל תחפש קשר :) \ כשאתה קונה סקיפס שכולל את הבית ספר לסקי זה כולל גם את המסוע וגם את הטיבר (למיטב זכרוני)..... גם 1 וגם 2.

bugosvi

New member
לא ולא

בנוסף לטי בר במסלול בית ספר יש מסוע כזה הוא בוודאות לא בתשלום לגבי הטי בר שמה אותו הדבר , חינם אין כסף

yo12

New member
רוצה להימנע מעוגמת נפש ולמנוע זאת גם מקרוביך?

אל תתקרבו להר הזה שמתקרא אתר סקי. זה כמו לנסות לשחות בבריכה ציבורית בשבת בקיץ. הנסיעה לחרמון לא שווה 8 שעות על הכביש למי שמגיע מהמרכז, המתנה של שעה בהשכרת הציוד חצי שעה לסקיפס וכעשרים דקות להידחף לרכבל, על מנת לגלוש ארבע דקות על קרח בבוקר ודייסה רטובה אחה"צ. ואגב, הבנתי למה השיאון נקרא בשמו. לפני עשר שנים, שזו היתה הפעם האחרונה שביקרתי שם (אמצע שבוע), המתנתי 45 דקות לרכבל.

טעות מרה בידך

א. מי שנוסע בהסעות שלנו, קונה סקיפס באוטובוס וחוסך זמן ב.הנסיעה היא לא 8 שעות. הנסיעה היא גג 3 שעות + התור בכניסה , בשבתות בגלל עודף מטיילים (שלא גולשים) עושים פקק מטורף ג. באמצע שבוע, אנשים לומדים/עובדים וכמות האנשים יורדת בצורה משמעותית ד. גם אני לפנ י 3 שנים ויותר אחורה, הייתי מחכה 45 דקות ברכבל , השנה, הייתי פעמיים , ובשתי הפעמים לא חיכיתי יותר מדקה ברכבל . האתר אולי היה מפוצץ במטיילים , אבל המסלולי גלישה היו ריקים ריקים ריקים ה. תגלול כמה עמודים אחורה, תקרא טוב טוב, יש מלא הודעות של גולשים שמודים לאנשים כמוך שלא מגיעים והמסלולים נשארים ריקים, אני לא היחיד. - המסלולים ריקייייים ! ו. נכון , בשנים האחרונות היו חרא תנאי גלישה, קצת שלג, חום איימים שלג שנמס , ומעורבב בבוץ , השנה השלג ירד בכמות יפה מאוד , טמפרטורות נמוכות מה שמשאיר אותו ברמה מממש ממש גבוהה, וכל מי שהיה על ההר - יודע את זה. בהיום ומחר צפויים להתווסף עוד 30-50 ס"מ של שלג טרי , מה שמבטיח לנו שבוע הבא - תנאי גלישה מהאגדות שלא היו כבר 7 שנים . ז. אתה מוזמן לנסות , להגיע (אתה יכול לבוא איתנו אפילו...) ולהבין כמה ההודעה שלך רלוונטית לשנים האחרונות ולא לשנה הנוכחית שתהיה לך שבת חמימה ונעימה :) רועי- סקי כחול לבן

yo12

New member
רועי, חשבון פשוט:

שלוש כפול שניים שווה שש. וגם אתה יודע שזה המינימום. לאחר שנכויתי שם כ"כ הרבה, אני לא לוקח שום צ'אנס יותר. חוץ מזה גם בתנאים האופטימליים המקום לא שווה את המאמץ ועוגמת הנפש. הקריטריון שלי באתר סקי הוא היחס בין זמן הגלישה וזמן ההמתנה בתורים. בחרמון היחס תמיד גבוה לטובת התורים. באתרים באירופה בסוף ינואר, היחס הפוך. שתהיה לך המתנה נעימה בדרך ובתורים.

ilan432

New member
YO,תן צ'אנס נוסף..אחרון חביב

ביקרתי השנה פעמיים בחרמון ולא יצא לי לעמוד שניה בתורים, לא בקופות ולא ברכבלים! יש מצב שבשנים קודמות אכן היה בארדק ותורים שלא מצדיקים את הנסיעה אבל השנה המצב שונה. אני גם כלל לא מבין את האנשים שיוצאים עוד בלילה....למה?,יצאתי ב 7:00 מאזור חדרה,וכבר ב 10 הייתי על הרכבל,רכבל!!!! וזה לאחר התארגנות בחניון התחתון (לבוש) והסעה למעלה. גם ככה בבוקר הכל קפוא שם,בלי לחץ עם הפסקת קפה בבקתה (קפה מזעזע) יצא לי לרדת מהעליון 7 פעמים. ותחשוב על זה..

SPnage

New member
עזבו אותו שלא יבוא

אם תשכנעו יותר אנשים להגיע האתר כבר לא יהיה ריק

marceloros

Member
מנהל
"עשה זאת בעצמך" נשמע טוב

כמו שאמרו יש את מסלול ביה"ס ללמוד את הבסיס. אח"כ יש את הרכבל שעולה שליש דרך (רכבל 2) וזה המסלול שמיועד למתחילים, רק יש לו בעיה. יורדים מהרכבל ונוסעים שמאלה (מסלול רכבל 2), יש שם ירידה יחסית מפחידה למתחיל מה עוד שהיא נגמרת במשפך של כל הגולשים מטה. במפה מסומן מסלול ימינה (מסלול מרפאה) שאני לא מכיר, אף פעם לא ראיתי אותו וגם לא הייתי צריך את המרפאה
בכל אופן זה מה יש. אם עולים עד למעלה ברכבל השמאלי (7) אפשר לגלוש משאלה במסלול 3 אבל זה שביל צר ולכן כנראה מסומן באדום.

למעלה