שאלות על דף אכיל

• פותח הנושא si17
  • פורסם בתאריך

si17

New member
שאלות על דף אכיל

יום ההולדת של הילדה מתקרב.
לגן אני מתכוונת להכין עוגת פרפר. לארוחה המשפחתית בבית אני מתכוונת להכין עוגה פשוטה יחסית.
(הילדה אלרגית לביצים כך שאין הרבה אופציות והעוגה צריכה להיות גם פרווה).
אני רוצה להדביק על העוגה דף אכיל אבל יש עליו כל כך הרבה אזהרות והוראות שאני חוששת שמשהו לא ייצא טוב.
כתוב שיש להכין קרם בהיר- האם באמת לא כדאי להדביק אותו על קרם שוקולד סטנדרטי?
האם אפשר להכין קרם על בסיס שוקולד לבן? האם גנאש רגיל או שזה יהיה שקוף מדי ולא ייתפס?
ואם אני רק אמיס שוקולד לבן ואמרח על העוגה?
כתוב שכדאי להדביק את הדף סמוך לארוע. אבל לא יהיה לי זמן להתעסק עם זה בערב. אם אני אעשה זאת באותו בוקר משהו יכול להתקלקל?
אשמח לטיפים.
תודה רבה

net the jet

New member
מנסה לענות. מעולם לא הנחתי דף אכיל על קרם

אז אני לא יכולה לענות לגבי הקרם שוקולד.
אין בעיה להכין גנאש לבן ( 300 גר שוקולד לבן להמס ב 1 שמנת מתוקה )
להמס סתם שוקולד לבד זה לא טוב, לא תוכלי למרוח.
גנאש רגיל הוא לא שקוף... או שהכווונת לדף האכיל ?
אין לי מושג מה יקרה לדף האכיל אם יונח ערב קודם ( גנאש עדיף לשמור במקרר.. אלא אם כן זה לא גנאש מוקצף ואז אין בעיה, לא עם המריחה וגם לא עם הנחת הדף ערב קודם )

si17

New member
אוי נזכרתי ששוקולד לבן זה חלבי

אם אני אעשה עם שוקולד מריר זה יראה טוב?

סימי3

New member
מנסה לעזור: זוכרת כשעבדתי בארץ בתור מורה

לאחד התלמידים שלי היה יום הולדת ואמא שלו הביעה לכיתה עוגה עם תמונה אכילה. כל התמונה נמסה ונקרעה בגלל שהיא הניחה אותה על קרם שוקולד יחסית דליל. זוכרת שהיא החליטה ללכת ולקנות דף חדש ולהחליף את הקודם.
***לא מומלץ על קרמים דלילים שלא התקשו ממש חזק !!!!***
לכן הדרך הכי טובה היא בעיניי להכין גנאש שוקולד לבן, אבל סמיך מאוד. יחס של 1:3 לטובת השוקולד הלבן. ניתן להביא את השמנת לכמעט רתיחה ולשפוך על שוקולד קצוץ דק. לחכות חמש ד ולאחר מכן לערבב. אם עדיין נשארו גושים קטנים, ניתן להמשיך ולחמם במיקרו לזמן קצר בלבד- 5 שניות כל פעם ולערבב, שלא יתפרק( !!!!!)
מחכים שהקרם יתקרר ויגיע לסמיכות הדומה לשל חמאת בוטנים או נוטלה. מורחים מסביב לכל העוגה ולמעלה. מחליקים עם סכין הטבולה במים חמים.
מצרפת תמונה המדגימה את התוצאה הסופית, רק שזה בשוקולד מריר.

בל11

New member
דף אכיל

אין שום בעייה להניח על קרם שוקולד
אבל ממש לא כדאי להניח אותו בבוקר כי הוא ימס והצבעים יהרסו
מאוד פשוט לקלף את הניילון ולהניח על העוגה, לא לוקח יותר מדקה שתיים

avitalmoshe

New member
תשובות

למרות האזהרות, אין בעיה להניח על קרם שוקולד (גם כהה, גם לבן)
ערב לפני בטוח לא להניח, אבל זה כן יכול להיעשות כמה שעות מראש (3-4 שעות, לא יותר מזה)
בגדול הדף מחזיק מעמד יפה יותר זמן כשהוא מונח על גנאש שוקולד ופחות מחזיק מעמד על קרמים (קצפת, פודינג וכו')
בהצלחה

תשובות...

את יכולה להניח את הדף האכיל על כל קרם, גם שוקולד וגם קצפת.
חשוב מאוד להניח את הדף סוכר על העוגה כמה שיותר קרוב לאירוע, ולא להכניס אחרי שהנחת את הדף למקרר מכיוון שאז יהיו לך בועות....
בדרך כלל מכינים את העוגה עם הקרם, מניחים במקרר, ואז מוציאים לפני הנחת הדף, נותנים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר ואז מניחים את הדף וסוכריות מסביב...
בהצלחה :)

למעלה