שאלות על דיכוי

panda321

New member
שאלות על דיכוי

קיבלתי פרוטוקול בדקא של 3.75 ביום ה 21 למחזור, והבנתי שזה טוב יותר לאנדומטריוזיס. 1. איך בדיוק הדיכוי משפר את המצב? 2. אם לאחר חודש אלך לעשות שוב בדיקת CA125 - אני אמורה לראות ירידה במרקרים?

panda321

New member
ועוד 2 שאלות:

1. האם המינון הגבוה של הדקא לא יכול לפגוע בעובר, במקרה שהתחיל הריון בחודש בו התחלתי לקחת אותו? 2. אם הושג הריון בזמן של דיכוי ארוך - האם הדקא עשוי למנוע הפרשת רעלים שהיו מופרשים בעקבות האנדומטריוזיס לו לא לקחתי אותו?

תשובות

הדיכוי - מדכא את המערכת ההרומנאלית ומאחר ואין פעילות הורמונאלית, מוקדי האנדו' נרגעים/אמורים להירגע. רמת בדיקת ca צריכה לרדת, לפעמים חודש אחד של דקא לא מספיק להורדת רמת המרקר. דקא. לא יכול לפגוע בעובר וזה לא מינון גבוה מה גם שאת לא נשארת על דקא כל הפרוטוקול, אני מניחה שאת מתחילה בגירוי שחלתי שזו פעולה הפוכה לדקא. הדקא עשוי למנוע הפרשת רעלים - זו טענה שקיימת בקרב הרופאים שמבינים באנדו' ולכן במקרים של אנדו' השימוש בדקא. ארוך, נפוץ ביותר. בהצלחה

../images/Emo207.gifאם כך ...

יכול להיוצר מצב שבו הערכים ההורמונליים ( Pו E2 ) יהיו נמוכים , ויצביעו על דיכוי הורמונלי וה CA125 יהייה גבוהה ?

טשומפי

New member
ca-125

אני לא לגמרי בטוחה לגבי השאלה ששאלת אבל אני אנסה בכל זאת... השאלה מה הכוונה בשאלה האם בדיכוי הורמונלי ca-125 יכול להיות גבוה. אם הכוונה האם הוא יכול להיות חורג מהנורמה למיטב ידיעתי - כן (עדיין יכולה להיות השפעה למחלה, למוקדים ולציסטות אם הן קיימות), הוא אמור לרדת עם הזמן אבל אני לא חושבת שהוא חייב להגיע לטווח הנורמה. אם הכוונה האם הוא יכול להיות גבוה מאשר המצב ללא דיכוי הורמונלי - כאן התשובה היא שהוא אמור להיות נמוך יותר, אבל אני לא חושבת שאם הוא לא נמוך יותר זה סימן למשהו. טשומפי.

טשומפי

New member
מצאתי לך מאמר בנושא

אני מצרפת את התקציר של המאמר: OBJECTIVE: To investigate the effects of danazol and leuprorelin acetate on CA-125 levels during treatment for endometriosis. PATIENTS AND METHODS: Fifty women with laparoscopically diagnosed and treated endometriosis, and 50 women without pelvic disease as a control group. Following surgical treatment, 35 women with endometriosis were divided into two groups. The first group (20 women) received 200 mg danazol three times daily for 6 months; the second group (15 women) received 3.75 mg leuprorelin acetate depot every 28 days for 6 months. Serum CA-125 levels were measured before medical treatment, during the last 15 days of the 6-month treatment course, and 3 months after treatment. RESULTS: Serum CA-125 levels were significantly higher in women with endometriosis than in women in the control group. Before treatment, CA-125 levels in patients with stage III/IV endometriosis were significantly higher than those in stage I/II endometriosis. Six months of danazol or leuprorelin acetate depot treatment decreased serum CA-125 levels. Three months after stopping danazol, CA-125 levels remained significantly lower than pretreatment levels. On the other hand, 3 months after stopping leuprorelin acetate, CA-125 levels returned to pretreatment levels. CONCLUSIONS: (a) Danazol and leuprorelin acetate are equally effective in the treatment of endometriosis. (b) Moreover, the results support the view that the determination of CA-125 levels may assist in evaluating progress of endometriosis treatment.

תודה../images/Emo140.gif

השאלה שלי היתה האם ערכים הורמונילים נמוכים של P ו- E2 מעידים בהכרח על דיכוי המחלה (כמובן לאחר הזרקת דכא 3.75) דיכוי המחלה מבחינתי שהמרקר CA 125 יהייה בטווח הנורמה. כי אני סדר"כ בודקת את ערכי ה הורמונים כדי לדעת האם יש צורך בזריקה נוספת של דכא ולא את הCA . בכל אופן תודה על המאמר, מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מידי עם השאלות שלי

למעלה