שאלות על גיאורגיה

שאלות על גיאורגיה

1. ניסיתי להבין מעט מה בדיוק האטרקציות באיזור של קזבגי-אומלו.
להבנתי יש שם טראק ארוך של 8-12 יום בין שני הכפרים האל, והוא מצריך אוהלים, שק"ש וכו'.
אנחנו מטיילים יותר לייט כנראה, כלומר משאירים את התיק הגדול בכפר וכל יום מסיימים בכפר אחר עם תיק קטן.
השאלה היא האם יש מסלולים שם שמותאמים לסוג הטיול שלנו?
הבנתי שיש גם סוג של מסלול מעגלי שיוצא מאומלו (ונראה לי שצריך לחזור עם ג'יפ.
האם אלו פשוט שני קצוות של אותו טרק? במקרה הזה, האם אפשר לעשות איכשהו גם וגם מבלי להכנס עכשיו
לשבוע וחצי שלמים של כל הטראק הזה, ועדיין לטייל כל יום ולסיים בכפר?

2. אנחנו רוצים לנסות להגיע לים השחור בדרך מ/למסטיה. להבנתי הרכבת/מרשרוטקה עוברים בזוגדידי
שזה נראה ממש קרוב לים. האם זה אפשרי להגיע? ראיתי במפה שהעיר הקרובה לשם היא פוטי, אבל להבנתי
העיר התיירותית באמת על החוף היא בטומי, אבל זאת כבר רחוקה יותר, ואנחנו רצינו משהו שהוא יותר גיחה לים
ולהמשיך משם ליעדים אחרים. האם יש המלצות לגבי העניין?

תודה ואשמח לעוד טיפים באופן כללי.

haych

New member
מהמעט שאני זוכרת

היי,
קודם כל - הייתי בגאורגיה לפני שנתיים (כבר?!) וזו אחת המדינות הכי מדהימות שראיתי.
אני כבר לא כ"כ זוכרת שמות של מקומות, אבל אנסה לענות בכ"ז.
שמעתי על הטרק הארוך הזה. לנו לא היה זמן אליו (וגם שמענו עליו רק בדיעבד) ומה שאנחנו עשינו זה טרק של 3 ימים באיזור אומלו. אני לא זוכרת את השמות של הכפרים, אבל באתר של למטייל תוכל למצוא טיפים על המסלול הזה-הוא די נפוץ. אני לא זוכרת שהסתובבנו עם התרמיל אז כנראה שהשארנו אותו במקום שישנו בו באומלו ולקחנו רק דברים בסיסיים בתיק הקטן. היינו אמורים לישון בכפרים. בפועל היום והלילה הראשון היו מוצלחים, אבל ביום השני הלכנו לאיבוד ונאלצנו לחזור על עיקבותנו . חזרנו לנקודה ממנה התחלנו את היום השני וממנה לקחנו ג'יפ חזרה לאומלו.
אומלו באמת מגניבה כי היא נמצאת במקום שכוח אל, אבל אני לא יודעת אם זה היה שווה את הנסיעה הארוכה והמפרכת לשם.

אנחנו ממש אהבנו את בטומי ואני מאוד ממליצה עליה. זה המסלול שעשינו בגדול:
נחתנו לפנות בוקר בטיביליסי והזמנו מיד רכבת לאותו לילה לכיוון מסטיה (מהיום להיום לא מצאנו קרונות שינה, אבל הנסיעה בישיבה לא הייתה נוראית). נסענו ברכבת עד לזוגדידי ומשם לקחנו מרשוטקה למסטיה. למחרת עשינו את הטרק של הכפרים. אחרי 3 ימים הגענו לנקודה הסופית וחזרנו בג'יפ באותו ערב-לא נשארנו לישון. למחרת עשינו טיול לצלב ולאגמים-שהתגלו כשלוליות.
למחרת נסענו שוב במרשוטקה לזוגדידי ומשם לקחנו מרשוטקה לבטומי. מבטומי הגענו לאומלו ועשינו את הטרק שהתפקשש, משם לסירינרי (נראה לי שככה קוראים לזה. המקום עם הגפנים) וחזרה לטיביליסי.

למעלה