שאלות על גורים

kobi80

New member
שאלות על גורים

האם זה אופיני לגור להנשיר מלא שערות בבית?איך מתגברים על זה? מה עושים עם ריח רע מהפה של הגור?בטוח לא מצחצחים לו שיניים בגיל כזה מתי מקצצים לגורים צפורנים,למשל אצל הלברדור זה גודל מהר

simba007

New member
הבעיות האלה מוכרות לי...מאוד!

גם הגורה שלי משירה שערות..אבל זה לא קשור ממש..לכלבים עם הרבה שיער יש נטייה לנשור שערות..וכלבים עם שיער קצר או קצוץ כזה פחות נושר(נדמה לי) נגד ריח רע מהפה יכולות להיות כמה סיבות..אני לא מתמצאת בעניין אבל או שזה מהקיבה(שעל זה אני חושבת שצריך לשאול את הוטרינר)או שזה רק מהפה וצריך לצחצח לו/ה את השינים..(גם בגיל כזה שהשינים צומחות כמו אצל ילדים קטנים צריך לטפל בהם כי אחרת יכולים להיות להם בעיות שינים). ובקשר לציפורנים..ואני מצטטת את הוטרינר של הכלבה שלי..בהליכה שלה הציפורנים מתקצרות לבד ואם הוא היה גוזר לה אז זה היה מדממם לה כי האורך של הציפורנים שלה זה המקסימום..זהו.

ניל´´י

New member
בן כמה הגור??

גור מחליף את הפרווה הגורית שלו בערך בגיל 3 עד 4 חודשים לפרווה בוגרת. איך מתגבים?? מסרקים ומסרקים וקונים שואב אבק איכותי!!! אנחנו קנינו שואב אבק מעולה עם כוח יניקה ששואב אפילו את השטיח עצמו, זה שואב של זקש תוצרת כחול לבן!!! איתו אני גם עוברת על הכלבים עצמם והוא שואב את הפרווה המתה, אלא שיש להרגיל את הכלב לרעש השואב. ריח פה עלול לנבוע משן שלא נשרה ונרקבה(תלוי בגיל הכלב) ויצאה תחתיה שן קבועה, יכול להיות בגלל סוג המזון, ישנם כלבים שמזון מסויים אפילו אם הוא באיות מעולה גורם להם לריח רע, נוגה לדוגמא הגיב לא טוב למזונות איכותיים והוא מקבל היום מזון ביכות בינונית. אם אתה הולך מספיק עם הגור, הצפרניים נשחקות בהליכה, אם הן לא מספיק נשחקו יש לקצוץ אותן אצל וט' או ספר כלבים. מי שאינו מיומן עלול לפגוע בכלי הדם שבצפורן זה מאוד כואב לכלב, קשה לעצור את הדימום ותשכח מזה שהכלב אחר כך יתן לקצוץ לו שוב צפרניים, הזכרון הכואב מהפעם "ההיא" ישאר חרוט היטב בזכרונו. כדאי להתחיל בציחצוח שיניים דוקא בגיל צעיר!!!! בצורה זו הכלב יתרגל ויתן לך לצחצ לו את השיניים לפחות פעמיים בשבוע, לא לשכוח להשתמש במשחה המיועדת לכלבים ולא במשחה המיועדת לבני אדם. אני לא משתמשת במברשת השיניים לכלבים אלא קונה את המברשות של הילדים, הן רכות ונעימות למגע ואינן פוצעות את החניכים. מצטערת על איכות הדברים.

למעלה